Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Infekce a ATB

Infekce Zdeněk 18.6.2019

Dobrý den,
již nějaký měsíc mám problémy se zarudnutím penisu a mírným svěděním po masturbaci/sexu, kdy mě přijde, že mě svědí i trubice. Po delší době nevšímání si penisu pozoruju zlepšení, ale po určitém aktu se opět dostaví stejný pocit a pohled na penis jaký je na přiložených fotografiích.
Udělal jsem si veškerá vyšetření, která vyšly negativně ( včetně syfilis,hiv..) kvasinky by to taky být neměly. Co my ovšem po testech našli je nějaky stafylokok na který mě řekly, že to není nic čeho bych se měl obávat a v ejakulátu se našli anaerobní patogeny na které jsem užíval antibiotika Entizol. Na serologii se našla paměťová stopa HSV, kde by bylo rovněž řečeno, že je to v těle už na pořád a že je v momentálním období neaktivní. No každopádně klidný zrovna dvakrát taky nejsu a pěkně mě to začíná už vadit a rád bych zjistil o co se jedná eventuálně, jak se toho zbavit. Použival jsem asi 2 měsíce dozadu mast Cannesten, bohužel jsem nanášel moc velkou vrstvu a zlepšení stavu se nedostavilo. Dále jsem již mast nepoužival, mám ji vyzkoušet ještě jednou v období 14-ti dní, tentokrát v menším množství? Na dermatovenerologii mi byla doporučena po všech vyšetření mastička Imazol, kde v příbalovém letáku ovšem píšou, že by se neměla nanášet na sliznici. Proto bych se rád zeptal, zda je možné mast použít i na vnitřní stranu předkožky a žalud?

Děkuji za odpověď a případnou radu, o co by se mohlo jednat na základě přiložených fotografií.

Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht


dobrý den, je bohužel zcela běžnou komplikací, že po antibiotické léčbě, dojde k poškození přirozené imunitní situace na sliznicích, což se pak projevuje opakovanými kvasinkovými či jinými plísňovými problémy v intimních partiích, přežívají zde odolné kmeny bakterií, na které ATB nepůsobí, je to způsobeno tím že původní neškodné bakterie byly zničeny a tím pádem uvolnily místo těm superodolným… proto je tak potřebné s ATB zacházet opatrně a zbytečně s nimi "nestřílet do vzduchu", když situace není úplně jistá a jednoznačná, jinak si způsobujeme více škody než užitku, což je i pro vás laiky potřebná informace, abyste třeba zbytečně netlačili na lékaře a nedostali se do bludného kruhu nekonečného kolotoče podávání antibiotik, a raději někdy ponechali pracovat svou imunitu... nyní vám doporučím mast Myfungar, je volně prodejná, mažte vždy na noc, omezte mytí mýdlem, což způsobuje vracení plísní a kvasinek, děkuji za dotaz.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zarina Karimova

Specializace: Infekční lékařství Pracoviště: Infekční klinika nemocnice Na Bulovce

Dobrý den, Zdenku
Pan doktor Folprecht Vám poskytl detailní a velice správou odpověď, zejména, co se týče nesprávné a tzv. zbytečné indikace antibiotik. S doporučením pana doktora plně souhlasím, doporučím též posílení imunitního systému celkově, vitaminy, saunování, zdravý životní styl. Pokud jste byl komplexně vyšetřen dermatologem (a to včetně stěru z močové trubice na pohlavní choroby, zejména Chlamydia trachomatis, ureaplasmata a mycoplasmata plus krevní testy na syfilis a HIV a stěr z penisu či moč na kultivaci) a veškeré testy máte negativní, výše uvedené doporučení je naprosto postačující.

Související dotazy

ATB
Dobrý den, po rozboru moči jsem od svého lékaře dostala...
Námaha při ATB
Dobrý den! Chtěla bych se zeptat jestli se může během...
Infekce
Dobry den, synovi (3 roky) byla v nedeli diagnostikovana...
ATB a chlamydie
D.den mám rok po infekci. Z různých vyšetření krve...
Léčba ATB
Dobrý den, pro mé obtíže(třas, motání hlavy, brnění...
S. pyogenes - bez atb
Dobrý den, v průběhu května a června jsem brala dvoje...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Infekce

Dobry den, mel bych trochu rozsahly problem ktery potrebuji prosim akutne resit....

Infekce

Dobry den, Mela bych dotazy ohledne me 3,5 lete dcery. Nekdy pred 1,5 mesicem...

Infekce

Dobrý den předem vás moc zdravím a obracím se na vás z dotazem. Mám za sebou...

Infekce

Dobrý den, mam problém. Měla jsem nejakou kvasinkovou infekci a moje gynekoložka...

Infekce - kvasinky

Zdravím, už jsem bezradný. Lékař mi potvrdil kvasinkovou infekci, již přes měsíc...

Infekce - přenos krví

Vážená paní doktorko, chtěla bych se zeptat, zda jsou některé z infekcí nebezpečných...

Infekce - Yersinie

Dobrý den.mam bolesti kloubů(lokty,zápěstí,kolena,kotníky,kyčel)Byly mi zjištěné...

Infekce ?

Dobry den, Pred rokem jsem zjistil ze mam zarudle usti mocove trubice jen ve...

Infekce ?

dobrý den,chtěla jsem se zeptat,před 3měsíci mi začlo být špatně-začalo to křečmi...

Infekce a ATB

Dobrý den, můj otec (61 let), který prodělal před několika lety těžký infarkt...

Infekce a bolest v oblasti břicha

Dobry den. Minuy tyden jsem trpel nachlazenim bolestmi v krku. Posleze se nase...

Infekce a bolesti svalů

Dobrý den už pár dní mě pobolivaji svaly jestli se to tak dá říct. Neboli mě...

Infekce a bušení srdce

Dobrý den, Už asi týden zažívám bušení srdce - obcas je i rychlé ale hlavně...

Infekce a celkové příznaky

Dobry den, uz týden mě páli jazyk a patro. Je to celkem nepříjemné. Ještě k...

Infekce a cévní onemocnění

Dobrý den, babička má fibrilaci síní a problémy s krevním tlakem (hypertenzi)....

Infekce a hodnoty CRP

Dobrý den, dcera měla od neděle teplotu 38,4, stěžovala si na bolesti krku...

Infekce a klíště

Dobrý den,ve čtvrtek večer jsem si vyndal klíště hodně to bolelo ,ale k lékaři...

Infekce a kuři oko

Dobrý den. Chcem se zeptat, jestli je nebezpečné nebo nevhodné pri pohlavním...

Infekce a možnosti přenosu

dobrý den, špatně jste mě pochopili a občas prosím ani neodpovídáte na celou...

Infekce a možný kontakt s hepatitidou

Dobry den .V detstve som bola ockovana na hepatitidu B je mozne sa nou aj tak...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Antikoncepce - kombinace


Pukanie v uchu

Dobrý deň, prosím o radu. Dúfam, že to dobre opíšem, neviem ani aké slová by...

Praskl kondom

Při našem sexu praskl ve vagine kondom. Nestane se nic když při tom nestříkal?...

Loupání kůže v oblasti stydkých pysků, svědění

Dobrý den, je mi 18, skoro 19let a chtěla bych se zeptat. Už asi před dvěma...

Otoky nártů a kotníků

Dobrý den. Jsem dost obezní hypertonička, léky moc neberu. Někdy mi natékají...

Krvavý hlenovitý výtok

Dobrý den paní doktorko, stává se mi, že se u mě nepravidelně vyskytuje krvavý...

Bolest břicha po kofeinu

Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli existuje alergie na kofein , jestli ano...

Zhmoždění páteře

Dobrý den. Před měsícem jsem byla na vyšetření v nemocnici kvůli distorzi krční...

Zvýšené hodnoty krevního obrazu a jaterních testů


Buseni srdce

Dobry den, prosim o radu ohledne buseni srdce,je mi 27 a tak jednou obcas 2x...

Bílé kousky po sexu

Při sexu má přítel ode mne na penisu bílé skvrnky(kousicky) a co jde? U gynekologa...

Dotaz k vřídku na pochvě

Dobrý den, mám dotaz k vřídku na pochvě. Již jednou se na stejném místě udělal,...

Funkční dyspepsie

Dobrý den, mohu mít prosím dotaz, jak dlouho trvá léčba zánětu jícnu? Mám dg...

Polycystóza ledvin

Dobrý den, v příloze posílám zprávy z vyšetření. Můžete se na tyto zprávy podívat...

Lehce zvýšená teplota


Herpes zoster

Dobry den. Nikdy jsem netrpela na kozni problemy ale najednou se mi mezi pravym...

Bolest v levém i pravém podžebří

Dobrý den,,poslední rok mívám tlakovou bolest pod oběma žebry,spíše v levém...

Neštovice a očkování


Bolest v bicepsu na leve ruce

Dobry den, je to tak mesic az dva zpet co me zacalo bolet v levem bicepsu. Nevybavuji...

Nevolnost po nedostatku spánku

Dobrý den, Už několik let mě trápí nevolnost po neprospané noci. Pokud spím...

Reklama
Zavřít