Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Infekce Campylobacter

Infekce Marie 5.1.2017

Dobrý den, mám takový problém, měla jsem průjem a jeden den horečku. Po třech dnech neúspěšné léčby endiaronem jsem šla k doktorce. Již jsem neměla horečky, jen lehce zvýšenou teplotu, ale průjem stále. Udělala mi výtěr z konečníku a hned mi nasadila ATB ciplox 500 co 12 hodin. Výtěr byl pozitivní na Campylobactera. Proto mi paní doktorka nasadila ještě jedny ATB (tedy jsem Ciplox brala po dobu 10 dní). Průjmy přestaly po 3 dnech od brání ATB. Pak jsem ve stolici měla ještě hlen, ten vymizel po dobrání ATB. Po dobrání jsem šla na kontrolní výtěr a opět mám pozitivního Campylobactera. Doktorka mi chce nasadit další ATB. Už jsem z toho zoufalá, průjem už dávno nemám. Při brání ATB jsem prala probiotika Hylak. Po dobrání ATB beru jedenkrát denně biopron forte. Jsou opravdu potřebné další ATB? Je mi 22 let, imunitu nemám stoprocentí mám lehkou formu astmatu a měla jsem problémy se štítnou žlázou. Jen nechci brát další ATB když jsou možná zbytečné. Při brání ATB jsem už cítila játra. Jsem jen lehce unavená a po ránu mám někdy lehce nervózní břicho- tlak v břichu.
Moc prosím o radu.

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

zdravím Vás... ano, taky si myslím že je to nesmysl, další antibiotika opravdu nepotřebujete, ani by vás infekce nezbavila, je velmi časté, že tyto pozitivní nálezy přetrvávají ve výtěrech mnohdy i několik měsíců, zvláště právě po léčbě antibiotiky !!! což je samozřejmě paradox, ale opravdu se většinou lidé zbaví infekce lépe bez antibiotik, ale zase mají těžší průběh, kdežto atb. zaberou rychle, ale infekci jako takovou nevymýtí... je to jeden z mnoha paradoxů a pověr ohledně antibiotik o kterých se moc neví a někdy asi i mezi lékaři... pokud to není úplně nutné, tak bych další atb. určitě nedával a vyčkal bych pár dní co to bude dělat... jen si dávejte pozor a dobře si po WC myjte ruce, aby jste někomu infekci nepřenesla třeba přípravou jídla... jinak další výtěr zkuste za měsíc či později a neděste se pokud bude stále pozitivní, může to trvat opravdu déle, ale tělo by mělo časem infekci zvládnout a odstranit samo, jinak samozřejmě nesmíte pracovat v potravinářství... díky za dotaz, a nebojte se... bude to dobré... pěkný den

Související dotazy

Campylobacter
Dobrý den, v listopadu jsem onemocněl Campylobacterem....
Campylobacter jejuni, Escherichia coli
Dobrý den, chci se zeptat jak se infekce campylobacter...
Campylobacter
Dobry den, měla jsem vysoké horečky a průjem. Lekař...
Campylobacter
Dobry den pani doktorko, od pondeli mam v sobe campylobactera,byl...
Campylobacter
Dobrý den.Dcera prodělala před měsícem inf.campylobacterem.neustále...
Campylobacter
Dobrý den, již 3,5 měsíce mám problémy se žaludkem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Infekce a Rapidnorm

Dobry den,chtel bych se zeptat mam od lekare predepsane ant Rapidnorm 3000mg...

Infekce a revmatismus

Dobrý den.Již přibližně 7 mměsícu trpím různými zdravotními problémi .Vse zacalo...

Infekce a špatná funkce štítné žlázy

Dobrý den.Mám na vás poslední dotaz.Minulý týden jsem byla u obvodního lékaře...

Infekce a těhotenství

Zdravím, mám starost o svoji dceru, která studuje pátým rokem medicínu a chtěla...

Infekce a těhotenství

Dobrý den, prosím Vás o zodpovězení dotazu týkající se infekce v souvislosti...

Infekce a těhotenství

Dobrý den, jsem v 8tt a silně jsem se nachladila (hnisava rýma, kašel, zahlenena,...

Infekce a únava

Dobrý den.Zájímá mě zda příčinou mojích problémů může být nějaké infekční onemocnění...

Infekce a zvětšená slezina

Dobrý den, od pátku mě trápily kolikovité bolesti břicha, nejprve lokalizované...

Infekce a zvracení hlenů

Dobrý den, chtěla bych se zeptat občas zvracím hleny. Crp nízké 14 a mám zánět...

Infekce bakteriemi

Dobrý den, mám zjištěné bakterie na žaludu. Mám předepsáno doxybene. Mohu k...

Infekce campylobacterem

2-letá dcera má po 4měsících s campylobakterem střídavě zácpu,průjem, jen hlen...

Infekce campylobaktera

Dobrý den. Dětem byl potvrzen Campylobakter. Jsou doma už 3 týdny a dnes opět...

Infekce candida albicans

Prodělala jsem inf.mycoplasma pneumonie,užívala Klacid 4cykly.Poté se objevila...

Infekce Clostridium difficile

Dobrý den, před šesti týdny jsem absolvovala léčbu Clostridium difficile...

Infekce CNS?

Dobrý den, již od třinácti let trpím migrénami (aura, výpadky zor. pole, brnění...

Infekce cytomegalovirem v těhotenství

Dobrý den, asi před šesti týdny nevlastní syn onemocněl akutní infekcí viru...

Infekce či podráždění...

Dobrý den, včera se mi objevili na penisu pupínky, které svědí. U manželky se...

Infekce či zánět močového měchýře ?

Dobrý den, pane doktore, asi 2 týdny mě boli uprostřed podbřiška a ať vypiji...

Infekce dutiny ústní

Dobry den, již od pátku mi není dobre, začalo mě bolet v krku a měla jsem čepy...

Infekce dých. cest

Praktický lékař a lékař na plícním oddělení mně dnes předepsali tyto přípravky...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Penicilin a mléčné výrobky


Výrustky na podbřišku a u třísel

Dobrý den, mám v oblasti podbřišku větší tmavé výrustky. Než zajdu ke kožnímu...

Léčba jizvy na penisu

Dobrý den, po operaci penisu v dětství se mi vytvořila Hypertrofická jizva....

Bolest břicha


Krvácení mimo menstruační cyklus


Zápal plic, očkování Prevenar

Dobrý den, můj 3,5 letý syn byl hospitalizován se zápalem plic i když je očkovaný...

Zápach moči po acetonu


Bolesti celého těla

Dobrý den, už několik let mě bolí tzv "celé tělo". Ráno po probuzení se musím...

Bolest kůže při virovém onemocnění


Užívaní Wobenzymu


Vlnění před očima


Marihuana

Dobrý den. 20.2. Jsem byl na odběr krve, a asi zhruba před týdnem jsem měl jediný...

Poškození menisku


Vyrážka v podpaží

Dobrý den, před pár dny se mi v podpaží udělala vyrážka. Trochu svědí, ale...

Anti TG vysoké


4 týdny po plastice předního zkříženého vazu s použitím ST-G štěpu


Kondylomata

Dobry den, pred 5-6 lety mi byl zjisten v tele hpv vir. Tady jsem cetla, ze...

Bělení malých pysků

Lze v domácích podmínkách vybělit malé stydké pysky. Pravidelně si holím přirození....

Cysty vaječníku

Dobrý den, je mi 27 let a zatím nemám děti. Před třemi lety jsem byla na...

Krvácení během braní antibiotik


Reklama
Zavřít