Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Infekce úst

Infekce Jan 29.6.2017

Dobrý den, žádám Vás o radu. Před 4 týdny jsem začal mít rýmu, která se po cca týdnu zlepšila, náhle mě ale začalo bolet v krko při polykání. Můj praktický lékař mi předepsal antibiotika Cifloxinal 500, které je nejprve 5 dnu. Bolest v krku ustoupila. Druhy den co jsem je dobrl mi ale zčervenalo patro v krku tak mi doktor předepsal další Cifloxinal na dalších 5 dnů. Opět se to zlepšilo ale během posledních dnů mi hrozně popraskaly koutky a udělaly se mi červené fleky na špičce jazyka, které bolí a také červené flíčky na horním patře. Celá pusa mě doscela pálí. Jel jsem s tím do Motola na ORL kde mi řekli, že to nejspíš není reakce na antibiotika, nic víc. Předepsali mi mastičku Framykoin a kloktadlo Tantum verde a beru 2 tabety B - komplexu denně. Po 4 dnech žádné zlepšení. Nevím co s tím. Divým se, že mi neudělali žádný výtěr nebo něco podobného. Nemohl by to být např. streptokok, pneumokok atd? Co by jste mi doporučoval? Děkuji za odpověď

Jan Marhoul

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Pokud jste již bral antibiotika déle než 7 dní a efekt je sporadický, tak dále nepokračujte. Užívejte jen doporučený Tantum verde, na koutky můžete Framykoin a mezitím ještě promazávat například bílou vazelínou nebo jelením lojem. Výtěry vám nebrali, neboť při klinickém vyšetření pravděpodobně usoudili, že by vyšetření nepřineslo žádný výsledek. Měl jste širokospektrá antibiotika a ty většinu bakteriální flory potlačí, tudíž by z výtěru nic nevyrostlo, po Cifloxinalu Streptokok nebo Pneumokok určitě ne. Infekce může být virová a zde platí pouze symptomatická léčba, tj. léčit příznaky, neboť virová infekce se nedá prokázat a není specifická léčba, je potřeba, aby se s tím tělo vyrovnalo samo. Doporučuji ještě vyčkejte, odpočívejte, zvyšte dávku vitamínu, ústa vyplachujte heřmánkem. S pozdravem Dr. Janoušková

Související dotazy

Zápach z úst
Dobry den trapi mbe zapach z ust a cepy v krku. I kdyz...
Zápach z úst
Dobrý den. Trpím pálením žáhy cca 3. rokem. Je mi 17...
Zápach z úst
Dobrý den Zhruba 2 měsíce mě trápí zápach z úst,cítím...
Zápach z úst
Dobrý den,jsem zoufalá,prosím poraďte. Měla jsem zánět...
Zápach z ust
Dobry den chcel by som sa opytat trapy ma staly zapach...
Zápach z úst
Dobrý den, partner je nucen dýchat ústy po rozdrcené...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Infekce streptokokem

Dobry den, byl mi v pochve zjisten streptokok, užívala jsem polygynax ten nezabral,...

Infekce streptokokem, rezistence bakterie na antibiotika a alergie na PNC, jak dále postupovat

Dobrý den, prosím o posouzení stavu a zvolení postupu léčby. Jsem pacient,...

Infekce u dítěte

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou. S dcerou jsme si udělali výlet na Václavské...

Infekce ureaplasma

Já a můj přítel máme ureolazma, beru na to antibiotika ale on zatím ne. Kdyby...

Infekce ureaplasma

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně ureaplazmat. S přítelem jsme spolu skoro...

Infekce Ureaplasma Urealyticum

Před dvěma lety jsem po jediném nechráněném styku prodělala infekci Ureaplasma...

Infekce Ureaplasma urealyticum

Dobrý den, píšu sem s dotazem.ohledně mého onemocnéní europlasma urealyticum....

Infekce ureaplasma urealyticum

Dobry den uz mam druha antibiotika na ureaplasma urealyticum druha byla azytromicin...

Infekce ureaplasmou

Dobrý den, byla u mne zjištěna Ureaplasma urealyticum. Jaká je pravděpodobnost,...

Infekce ureaplasmou

Dobrý deň, obraciam sa na Vás ohľadom postupu liečby ureaplasmy urealyticum....

Infekce ušní chrupavky


Infekce v graviditě

Dobrý den, v nevědomosti jsem si v 19 týdnu těhotenství dala k obědu carpaccio...

Infekce v graviditě

Dobry den, jsem ve 12 tt tehotenstvi a tyden bojuju se silnym nachlazenim. Skoro...

Infekce v chronickém stádiu

Dobrý den. Nechala jsem se před pár lety tetovat a teď bych si pro jistotu chtěla...

Infekce v chronickém stádiu

dobrý den paní doktorko, omlouvám se, že zase otravuju, ale ptala jsem se na...

Infekce v chronickém stavu

Dobrý den,paní doktorko chci se zeptat jestli když jakákoliv infekce přejde...

Infekce v kloubu

Dobry den, jsem po plastice prednich krizovych vazu v koleni, ta probela v rijnu...

Infekce v koleně?

Dobrý den, jsme v zahraničí, můj manžel před příletem upadl na kole a způsobil...

Infekce v krku

Zdravim mam dotaz ohledne nalezu streptokoka beta h.sk.c leči se to nějak doktor...

Infekce v krku


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Kopnutí do varlat

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli když muže kopnu do varlat, tak se mu...

Lokální anestezie u zubaře

Dobrý den, mám dotaz ohledně lokální anestezie u zubaře při trhání zubu či endodoncii....

Bolest kostrče

Dobrý den celý den mě trápí bolest na konci kostrče z ničeho nic...bolí to když...

Tepová frekvence v klidu pouze 50-60

Vážený pane doktore, je mi 30 let, 175/70, jsem poněkud lenivější člověk,...

Endokranioza

Dobrý den ráda bych se zeptala co znamena endokranioza, v lekarském slovníku...

Streptokok v pochvě a sex

Dobrý den, jsem pozitivní na streptokoka v pochvě, který se prý neléčí. Je to...

Rivotril 0,5 mg denně a závislost


PH moči


Horečky trvající 5 dní - bez jiných příznaků


Vyrážka na rtech

Dobrý den! Mám odhadem rok jemnou vyrážku mírně světlejšího zbarvení na horním...

Kapky do nosu v těhotenství

Dobrý den, jsem v 19tt těhotenství, a 3x/4x denně užívám Olynth. Teď jsem v...

Boule po očkování

Dobrý den. Včera jsem si na rameni nahmatala podlouhlou bouli. Je asi 4 cm nad...

Kožní vyrážka v ochlupení

Dobrý den, přibližně před dvěma týdny se mi udělaly jakési bradavičky v ochlupení...

Bulka na penisu

Dobrý den, na penisu se mi objevila jedna taková jakoby bulka, nebo jak to nazvat......

Neustálé průjmy

Je normální, aby člověk měl 3 roky jen průjmy, i když se stravuje dobře? Jídlem,...

COVID 19 protilátky

Dobrý den, mohu poprosit o vysvětlení výsledku testu na protilátky na Covid...

Krvácení z nosu

Dobrý den, před dvěma měsíci mi 2 dny po sobě tekla krev z nosu a dnes znovu,...

Předávkování ibalginem

Dobrý den, moje kamarádka se pokusila zabít kvůli nešťastné lásce tím, že si...

Bolest posledních článků prstů, přesouvá se z jednoho na druhý.

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat, co by mohlo způsobovat mé problémy,...

Arsenová vložka

Dobrý den. Měla bych na Vás otázku týkající se mojí kamarádky. Šla k zubaři...

Reklama