Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

INSTI HIV test

Pohlavní nemoci Šimon 26.12.2014

Dobrý den, před 4 lety jsem měl nechráněný orální sex (prováděn na mě) s rizikovou partnerkou, zbytek s ochranou. Udělal jsem si po 2 a 4 měsících ten volně prodejný INSTI hiv test. Vyšel negativní a já byl spokojený. Po 4 letech jsem si doposud nevšiml žádných potíží. Od té doby jsem nepodstoupil žádné další riziko.

Jenže teď, jsem hledal na internetu související problém, tak jsem zjistil, že český internet je plný řečí, že orálním sexem se samozřejmě muž může nakazit a domácí testy nejsou zárukou ničeho, ať koukám fofrem mazat na normální testy. Přitom na zahraničních webech se skoro všude píše, že přenos na muže, který si nechává provádět orální sex je téměř nemožný a třebaže někteří tvrdí, že se tak nakazili, nikdy se to nepodařilo ověřit. Navíc domácí INSTI test považují za naprosto spolehlivý a srovnatelný s laboratorními testy. Abych nechodil daleko, v Anglii se tenhle test na klinikách používá docela běžně, aspoň se mi to zdá z toho, co jsem zjistil.

Jenže na českých webech se stále dočítám pravý opak a tak mě to znervóznělo, že jsem začal pochybovat o svém domácím testu před 4 lety. Má smysl, abych kvůli tomu šel na normální odběr a testy? Když jsem kromě toho orálu bez a sexu s ochranou od té doby neměl jiné riziko? Mám strach, že si zbytečným testování a čekáním (teď jsou Vánoce a pak ještě na výsledek) budu akorát krmit psychiku nesmysly. Už teď mám sklony k úzkostem. Mám se teď snažit přijmout svou "negativitu", zapomenout, co jsem si teď někde přečetl, a dál se tím nezabývat nebo je ten laboratorní test v nemocnici/u lékaře skutečně na místě?

Odpovídá lékař:

MUDr. Eva Dogoši


Ve vašem případě je riziko přenosu HIV skutečně velmi malé, ale vzhledem k vaší nejistotě a úzkostem doporučuji kontrolní test.

Související dotazy

Insti test
Dobrý den, chci se zeptat, zda je možné se nějak nakazit...
HIV insti test
Dobrý den, před půl rokem jsem si dělala insti test...
Insti test
Dobrý den paní doktorko, Chtěla jsem se zeptat dělala...
Darování plasmy a test na HIV
Dobrý den, mám dvě otázky. 1) Je možné při dlouhodobém...
Jednorázový test na HIV
Dobrý den, mám dotaz ohledně těhotenství a jednorázového...
Test hiv
dobrý den, pane doktore, v polovině října jsem měl...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Insomnie

Dobrý den-já normálně nespím už 22 let. Vše začalo tím, že jsem se starala o...

INSPACE.

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o informace,které se týkají interspinózního...

INSPACE.

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o informace,které se týkají interspinózního...

Instabilita bederních obratlů

Dobrý den paní doktorko. Mám na Vás pár drobných dotazů. Nejprve vám napíšu...

Instabilita levého pletence kyč. kloubu

dobrý den, od října 2011 mám problémy s levým kyč. kloubem - včera mi byla...

Instabilita lokte

Před 3 lety jsem si přetrhla vaz v lokti na levé ruce, na operaci jsem nebyla...

Instabillitas art. P-F l.sin. et chondropathia

Dobrý deň, Robil som kickbox, začalo ma bolieť koleno tak som šiel ortopédovi...

Instetinalni metaplazie

Dobrý den , chtěla bych se zeptat podrobněji az jaký vysoký riziko ty rakoviny...

Instetinalni Metaplazie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat podrobněji jak vysoký to riziko ty rakoviny...

Instetinalni metaplazie

Dobrý den , jednou už jsem se tu ptala . Ale zajímalo by mě jak vysoký to riziko...

Insti test

Dobrý den, chci se zeptat, zda je možné se nějak nakazit skrze obsah HIV insti...

Insti test

Dobrý den paní doktorko, Chtěla jsem se zeptat dělala jsem si insti test na...

Insuficience děložního hrdla

Vážená paní doktorko,je mi 39 let a jsem v 17.týdnu těhotenství.Zatím dle poslední...

Insuficience hrdla děložního

Dobrý den, jsem ve 12.týdnu těhotenství a lékař mi sdělil, že se již začínám...

Insuficience kardie

Dobry den, zniceho nic me behem par mesicu postihly problemy se zaludkem (nevolnosti,...

Insuficience kardie

Dobrý den,prosím o názor ohledně výsledku gastroskopie-bylo provedeno nosem.Byla...

Insuficience krycich plošek

Dobrý den, chtěla bych radu. Je mi 17, už delší dobu mse bolí žebra, mám pocit...

Insuficience mitralis I.stupně +Insuficience trikuspidalis II.stupně

dostali jsme zprávu lékaře že náš 9letý syn trpí tzv. Insuficience mitralis...

Insuficience mitrální chlopně

Dobrý den, mohli byste mi vysvětlit diagnosu - Vrozená mitrální inscufience...

Insufience akomodace

DOBRÝ DEN.BYLA MI DIAGNOSTIK.INSUFIENCE AKOMODACE.NEMOHU OD DĚTSTVÍ ZAOSTŘIT...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

zvětšený vaječník

Dobrý den, dnes mi lékař při vyšetření vag. ultrazvukem sdělil že mám nepatrně...

Bolest po bouchnutí

dobr den, kdyz se treba stane ze se omylem boivhnu do lytkove kosti tesne nad...

Zduření v dutině ústní

Dobrý den, zhruba před půl rokem jsem si jazykem nahmatala jakousi bouličku...

Vřídek


Tlak na hrudníku

Dobrý deň prajem, mám 35 rokov a asi posledné 3 týždne pociťujem v sede mierny...

Oštěpařský loket

Dobrý den, chtěl bych vás poprosit o radu.Již druhým rokem dělám fitness (posiluji)...

Spondyloza bederní páteře

Dobrý den, prosím o vaše vyjádření a radu jak postupovat, když jsem pro bolesti...

Nosní sliznice


Korová atrofie

Dobrý den, na lékařské zprávě po CT vyšetření mozku mi diagnostikovali počínající...

Zvýšený cholesterol

Dobrý den, mám dotaz ohledně hladiny cholesterolu. Je mi 28 let, 172cm, 68...

Ušní mazová zátka

Dnes ráno jsem si čistil uši standardně vatovými tyčinkami. Levé ucho bylo jaksi...

Únava, nevolnost po jídle a bolest v pravém podbříšku

Dobrý den, chtěla bych se s vámi poradit. Je mi 15 let a před asi 4 měsíci jsem...

Deformovaná nožní klenba

Dobrý den, moc prosím o radu. Nevím co si počít. Je mi 23 let. Můj problém...

Za uchem v oblasti pod ušním lalůčkem mám bulku o velikosti hrášku

Dobrý den, asi před 2 týdny jsem si nahmatala za uchem v oblasti pod ušním lalůčkem...

Malý penis

Dobry den je mi 25 roku a muj penis jen 3 cm co mamdelat aby byl vesi a delsi

Boule na konci páteře


Vyrážka v podbříšku

Dobrý den, asi před měsícem se mi v podbříšku udělala vyrážka, červený oválný...

Předevčírem se mi kolem znaménka udělala fialová modřina

Dobrý den, předevčírem se mi kolem znaménka udělala fialová modřina. Dnes, když...

Bolesti hlavy, kortikoidy, nežádoucí účinky

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, za jak dlouho vymizí nežádoucí účinky po injekci...

Zalehlé ucho


Reklama