Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Insuficience hrdla děložního

Gynekologie martina . 17.11.2008 redakce uLékaře

Dobrý den, jsem ve 12.týdnu těhotenství a lékař mi sdělil, že se již začínám otevírat na špičku prstu. Podobnou diagnozu jsem měla v prvním těhotenství s tím rozdílem, že jsem se otevírala až od pátého měsíce. Je mi doporučen klidový režim, necestovat apod. Neprodělala jsem žádnou gyn. operaci ani jsem neměla nikdy gyn. problémy, bylo mi sděleno, že k tomu mám zřejmě dispozice. Na internetu jsem se dočetla, že je celkem velké riziko potratu v případech nedostatečnosti hrdla děložního v časných stadiích těhotenství. Jsem z toho hodně rozrušena a prosím Vás o radu, co mohu udělat víc (kromě klidového režimu, který dodržuji, nicméně s dvouapůletým dítětem je to někdy otázka), mám se vyhýbat některým potravinám, nebo naopak některé více zařadit do jídelníčku? Jak je to s mangeziem, mám ho užívat v tabletkách? Prosím o radu a o komentář k této problematice, moc děkuji. Martina M.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, klíčový je klidový režim, přesněji takový režim, které neklade zvýšené fyzické nároky na děložní hrdlo = pokud možno nenoste nic těžšího než jeden, max.2 kg, co nejvíce polehávejte (při stoji je hrdlo více zatěžováno) nebo seďte v pololeže. Magnesium užívejte, pouze pokud Vám to doporučil Váš lékař. Dbejte na hygienu rodidel (určitě se při pootevřeném hrdle nekoupejte, pohlavní styk také není vhodný jak kvůli zvýšenému riziku infekce, tak kvůli dráždění děložního hrdla) a na to, abyste neprochladla. Při jakýchkoli obtížích (stahy, bolesti, krvácení..) neváhejte s návštěvou lékaře (pohotovosti, nemocnice..). Pozn. I když je hrdlo pootevřené, nemusí se nutně otevírat dále a můžete těhotenství donosit. Je také možné (záleží na konkrétním nálezu a průběhu) provést tzv.cerkláž hrdla, tj. "podepření/uzavření" hrdla několika stehy, které se těsně před porodem odstraní (zda je nebo není vhodná cerkláž, určí Váš ošetřující lékař).

Související dotazy

Dysplázie děložního hrdla
Dobrý den, v únoru mi cytologie u gynekologa ukázala...
Ca in situ děložního hrdla
Dobrý den, je mi 26 let a jsem po konizaci a kyretáži...
Mykoplazmata - zánět děložního hrdla
Dobrý den, paní doktorka mi dnes sdělila že mám pozitviní...
Odstranění polypu a abraze děložního hrdla
Dobrý den pane doktore, mám jít na zákrok odstranění...
Insuficience děložního hrdla
Vážená paní doktorko,je mi 39 let a jsem v 17.týdnu...
Bolest v hrdle pod ohryzkem
Zdravim mohli by ste sa prosim pozriet na tieto vysledky...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Instabilita bederních obratlů

Dobrý den paní doktorko. Mám na Vás pár drobných dotazů. Nejprve vám napíšu...

Instabilita levého pletence kyč. kloubu

dobrý den, od října 2011 mám problémy s levým kyč. kloubem - včera mi byla...

Instabillitas art. P-F l.sin. et chondropathia

Dobrý deň, Robil som kickbox, začalo ma bolieť koleno tak som šiel ortopédovi...

Instetinalni metaplazie

Dobrý den , jednou už jsem se tu ptala . Ale zajímalo by mě jak vysoký to riziko...

Instetinalni Metaplazie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat podrobněji jak vysoký to riziko ty rakoviny...

Instetinalni metaplazie

Dobrý den , chtěla bych se zeptat podrobněji az jaký vysoký riziko ty rakoviny...

INSTI HIV test

Dobrý den, před 4 lety jsem měl nechráněný orální sex (prováděn na mě) s rizikovou...

Insti test

Dobrý den paní doktorko, Chtěla jsem se zeptat dělala jsem si insti test na...

Insti test

Dobrý den, chci se zeptat, zda je možné se nějak nakazit skrze obsah HIV insti...

Insuficience děložního hrdla

Vážená paní doktorko,je mi 39 let a jsem v 17.týdnu těhotenství.Zatím dle poslední...

Insuficience kardie

Dobry den, zniceho nic me behem par mesicu postihly problemy se zaludkem (nevolnosti,...

Insuficience krycich plošek

Dobrý den, chtěla bych radu. Je mi 17, už delší dobu mse bolí žebra, mám pocit...

Insuficience mitralis I.stupně +Insuficience trikuspidalis II.stupně

dostali jsme zprávu lékaře že náš 9letý syn trpí tzv. Insuficience mitralis...

Insuficience mitrální chlopně

Dobrý den, mohli byste mi vysvětlit diagnosu - Vrozená mitrální inscufience...

Insufience akomodace

DOBRÝ DEN.BYLA MI DIAGNOSTIK.INSUFIENCE AKOMODACE.NEMOHU OD DĚTSTVÍ ZAOSTŘIT...

Insula compacta

Dobrý den už mam 4 mesíce na pánvi insula compacta a mám furt nucení čurat muže...

Inteligence

Mám neurofibromatozu von recklinghausen (typ1), je možné náhlé snížení inteligence?

Intenzita menses a schopnost otěhotnění

Dobrý den. Již je to rok co neberu HA a menstruaci mám přesnou opravdu na dny...

Intenzita menstruačního krvácení během užívání antikoncepce

Chtěla bych se zeptat... 2 měsíce užívám antikoncepci Ayreen a měla jsem dostat...

Intenzita orgasmu

Dobrý den Zjistil jsem že při masturbaci, nebo pohlavním styku který spojím...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Svědivé fleky na pokožce

Dobrý den, před několika dny se mi udělaly "pupínky" na stehnáh a...

Úzkost, svírání na hrudi, strach, iracionální pocity


Křupání zápěstí


Bakerova cysta


Zápach z úst jako po alkoholu


Bolest konečníku, endometrióza


Rektovaginální píštěl


Návrat žluči do žaludku


Atarax


Bolest břicha


MUDr. Aleš Prokopenko

Gynekologicko porodnická praxe



Vasocardin


Rýžový odvar


Infekce po zlomenině klíční kosti


Velmi silná menstruace


ITP, Prednison


Kvasinková infekce pochvy


MUDr. Jaroslav Jírový

Stomatologická ordinace

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×