Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Intenzivní rehabilitace v Praze

Petra . 27.4.2014 redakce uLékaře

Dobrý den, 9.12. podstoupím třetí operaci kolene (artroskopie), jelikož v něm mám pravděpodobně srůsty a něco s meniscem. Před měsícem jsem ukončila pobyt ve VRÚ Slapy, kde jsem byla kvůli těmto problémům. Moje problémy trvají už přes dva roky, ráda bych měla konečně koleno zdravé, ale sama a bez odborné rehabilitace to nejspíš nezvládnu. Ovšem jsem studentka a budu mít teď zkouškové období. Chtěla jsem se proto zeptat, jestli byste mi nedoporučila nějakou intenzivní rehabilitaci v Praze, která by se vyrovnala péči na Slapech, alespoň na pár hodin denně a kterou by mi minimálně částečně hradila pojišťovna? Slyšela jsem o něčem takovém někde na Opatově, je to tak? Nebo myslíte, že bych měla jet opět na Slapy? Děkuji mnohokrát za radu.

Odpovídá:

MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

Dobrý den slečno Janurová, pokud jste byla na rehabilitaci ve Slapech, určitě Vám lékaři doporučili další postup. Většinou na lůžkovou rehailitaci navazuje ambulantní. Nevím jaké s ní máte zkušenosti, ale na ambulantní rehabiltiaci se dochází 2-3xtýdně, nikde není větší kapacita. Není možné docházet denně na několik hodin. Pro správnou rehabilitaci je zásadní, aby se o zlepšení snažil sám pacient/klient. To znamená, aby denně doma pravidelně cvičil tak jak jej to naučili na rehabilitaci. Na Slapech Vás jistě pořádně drilovali a domů jste si odnesla nějaká cvičení. Věřím, že patříte mezi ty aktivní klienty, kteří pro sebe udělají maximum a nespoléhají jen na fyzioterapeuta. Na Opatově je rehabilitační zařízení Monáda (hned u metra ve vysokém věžáku- 14.patro), mají web www.monada.cz, kde se dočtete více. Mají dlouhou pracovní dobu až do večera a terapii si částečně hradí klient. Poté má na Chodově prof.Kolář Centrum pohybové medicíny (www.cpm.cz), kde se platí vše "cash". V centru Prahy je také výborné rehabilitační zařízení Roseta (www.roseta.cz), kde se některé procedury doplácí. Můžete zkusit i FN Motol mají-li volnou kapacitu, tam jsou příplatky jen za vodu a masáže. Všechna zařízení však poskytují limitovaný počet cvičebních hodin podle smlouvy s pojišťovnou klienta. Jen v Monádě by snad byl možný každodenní cyklus rehabilitace během týdne. Většinou je to určeno pro mimopražské, kteří se v centru mohou ubytovat od pondělí do pátku. A co se týče opakovaného pobytu na Slapech, to podléhá schválení revizního lékaře. Řídila bych se také tím, co Vám řekli tamní lékaři, jestli považují opakovaný pobyt u nich za nezbytný nebo je ambulantní rehabilitace dostačující. Přejí Vám, ať je to poslední operace kolene. S každou opakovanou operací dochází bohužel k ochabování okolních svalů, které jsou pro stabilitu kloubu také důležité.

Související dotazy

Rehabilitace
Dobrý den, mám tátu po operaci aortální chlopně. Byla...
Rehabilitace
Dobrý den, před 7 týdny jsem prodělala operaci prasklého...
Zlomenina kotníku, rehabilitace
Dobrý den,chci se zeptat, měl jsem zlomeninu kotníku...
Rehabilitace po zlomenině krčku stehenní kosti
Dobrý den,maminka (76 let)je sedmý týden v nemocnici(Thomajerova...
Zlomenina kotníku a následná rehabilitace
Dobrýden, koncem ledna jsem si zlomila kotníky na levé...
Rehabilitace po operaci srdce v kojeneckém věku
Dobrý den. Kolegyně v zaměstnání má 10ti letou dceru...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Intenzivní bolesti hlavy, divný pocit na prsou

Dobrý den, už druhý den mám intenzivní bolesti hlavy a divný pocit na prsou,...

Intenzivní bolesti na hrudi a pravém prsu

Dobrý den, trápí mě těžké intenzivní deprese, které mám každý den a při nich...

Intenzivní bolesti uvnitř prsou

Dobrý den, je mi něco málo přes třicet a chtěla bych se Vás zeptat jestli...

Intenzivní bolesti uvnitř prsou

Dobrý den, je mi něco málo přes třicet a chtěla bych se Vás zeptat jestli...

Intenzivní kašel a suchá rýma

Vážená paní doktorko, po dobu posledních 5-6 dnů mám následující symptomy....

Intenzivní křece při menzesu

2. a 3.den menzesu mam vždy po probuzení ráno velmi intenzivní křece (několikavteřinové...

Intenzivní křece v 3.den menzesu

Dobrý den,užívám HA Mercilon. Již tak rok se potýkám s problémem, kterým jsou...

Intenzivní křeče v zádech

Dobrý den, prosím o radu. Již cca měsíc mám velmi intenzivní bolesti v zádech....

Intenzivní neuropatická bolest ruky

Prosím o posouzení zda by se mohlo jednat o neuropatickou bolest: Příznaky: od...

Intenzivní píchání v levém třísle


Intenzivní tlukot srdce

Dobrý den,asi rok a půl se mi stává několikrát do měsíce a to jen v klidu,že...

Intenzivní záškuby svalů při usínání

Dobrý den, můj přítel (37 let) má už třeba 10 let vždy při usínání záškuby v...

Intenzivní, nesnesitelné bolesti !!!

Dobrý den paní doktorko, po delší době Vás opět zdravím. Když jsem Vám psala...

Interakce

Dobrý den pane doktore, ráda bych se zeptala na toto...Užívám ATK Yaz a zároveň...

Interakce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli Candivac (doplněk stravy, kandidový...

Interakce

Dobrý den,již paty den beru asentru 50 po pul tablete ,na uzkost.Zajímalo...

Interakce

Dobrý den, dnes jsem byla u gynekologa a předepsal mi entizol. Bylo mi řečeno,...

Interakce

Dobrý den Nikde nemužu najít interakci mezi warfarinem a lagosou.Našel jsem...

Interakce antidepresiv s ostatními léky

Dobrý den, léčím se cca 7 let na generalizovanou úzkostnou poruchu dříve léčenou...

Interakce hak a dalších léků

Dobrý den, chci se zeptat, zda užívání těchto léků může ovlivnit účinek antikoncepce: Rennie Allergocrom...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Možnost přenosu oparu rtu na kojence


Luxace ac kloubu, postup


Bolest zad


MUDr. Jan Škorpík

Ordinace stomatologa

Sluneční brýle si pěčlivě vybírejte vybírejte podle UV indexu


Bolest krku po pádu


Bolest v podbříšku


Genitální bradavice


Brnění nohou při sezení


Boule na konci páteře


Problémy s menstruaci


Vysoky krvni tlak


Bakterie v moči u 3-letého dítěte


Ztrácíte paměť? Rozpoznejte nemoc od obyčejného zapomínání


Popis EKG, desaturace


MUDr. Vladimír Holoubek

Ordinace ortopeda

MUDr. Marta Velebilová

Ordinace stomatologa

Co se děje v těle po zanechání kouření?


Tetanus – smrtelné nebezpečí z hlíny


Neurovaskulární konflikt


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×