Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Interpretace imunologického vyšetření

Imunita Petra 26.3.2019

Dobrý den, prosím o interpretaci výsledků z imunologie, viz lékařská zpráva v příloze. Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová


Dobrý den Petro, je mi líto, že máte takové problémy. Z uvedené zprávy vyplývá, že skutečně bude potřeba provést VTS, tedy video-thorako-skopii, aby se prohlídla pohrudniční dutina a odebral vzorek. Jedná se o vyšetření kdy malym otvorem do hrudníku se vsune kamera a bude možné oblast prohlédnout. Interpretace výsledků imunologie nejsou v mé kompetenci proto Váš dotaz přeposílám ještě specialistům. Očekávejte proto druhou odpověď.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Anna Prchlíková


Vážená paní Petro, byla Vám paovedena serologická vyšetření, konkrétně vyšetření protilátek příznačných pro vybraná autoimunitní onemocnění, současně absolutní koncentrace protilátek v séru v jednotlivých třídách imunoglobulinů. Třída IgG jsou protilátky anamnestické, máte je na horní hranici, což může znamenat, že jste prodělala relativně více infekcí než je průměr. IgM a IgA jsou normální, kdyby byly zvýšené, znamená to pravděpodobnou aktivní infekci. Protilátky ENA máte hraniční, neznamená to vůbec nic, rozhodně se nejedná o diagnosickou hodnotu. Kdyby byla hodnota mnohonásobně zvýšená, pak bychom uvažovali o onemocněních jako je revmatoidní artritida či lupus, ale při nízké hodnotě s tím nepočítáme, i když jsou případy pacientů bez prokázaných protilátek.
Videothorakoskopie je u Vás navrhována jako řešení po selhání biopsie při bronchoskopii. Nevím, jak máte výpotek velký a další podrobnosti. Ale vězte, že za tím mohou být obecně infekce (nejčastější), nádory (včetně metastáz), anatomické odchylky (píštěle...).či srdečně cévní choroby (spíše u dospělých.
Videothorakoskopie by byla vhodná, protože selhal přístup bronchoskopický, nic lepšího nebylo k dispozici. Výpotek je sice nejpravděpodobněji zánětlivého původu, nicméně může být za ním schována i nějaká záludnost - absces, nádor, cévní či jiná malformace... a tyto je právě nutné identifikovat.
S pozdravem Anna Prchlíková

Související dotazy

Interpretace EKG
Dobrý den, zasílám ještě upřesnění k mému dotazu na...
Interpretace onkomarkerů
Vážený pane doktore, asi před dvěma týdny jsem se...
Interpretace výsledků krevního obrazu
Prosím o interpretaci výsledků krevního obrazu. Hodnoty...
Interpretace výsledků krevního obrazu
Dobrý den, Prosím o interpretaci výsledků krevního...
Imunologické vyšetření a HIV
Dobrý den, chci se zeptat, zda i výsledky běžného podrobného...
Výsledky z imunologického vyšetření
Dobrý den, chci se jen ujistit k výsledkům, které...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Intermitentníí vyrážka

Muze se u pripadne infekce virem hiv ci v prubehu pripadne infekce virem objevit...

Interna

dobrý den,mám zápal plic,druhé antibiotika,amoksiklav1g po 12hodinách,mám málo...

Interne problemy s koncentraciu, dlho pretrvavajuce

Dobry den, som velmi rad, ze taketo centrum poradenstva funguje. Moj problem...

Interní vyšetření

Dobrý den,před několika dny jsem se Vás ptala na příčinu rychlého padání vlasů.Děkuji...

Interní vyšetření

Dobrý den, chtěla bych objasnit svoji interní zprávu. OBJ: Dýchání alveol.,...

Interní vyšetření

dobrý den,již jste mi jednou odpověděla ,že bych měla jít na interní vyšetření...

Interpretace CT vyšetření

Dobrý den, byla jsem na CT mozku a byl mě zjištěn tento nález. Moje paní doktorka...

Interpretace EKG

Dobrý den, zasílám ještě upřesnění k mému dotazu na EKG. Zasílám ještě skeny...

Interpretace gylkémie

Zdravím Vám, předem děkuji za pěkné stránky. Využiji jich i já tím, že se Vás...

Interpretace hladin hormonů štítné žlázy

Dobrý den pani doktorko, mám dotaz na činnost štítné žlázy. Tento týden jsem...

Interpretace laboratorního vyšetření, krční uzlina

Dobrý den, mám podezření na autoimunní onem.štítné žlázy. Byly mi provedeny...

Interpretace laboratorních výsledků u hepatitidy B

Prosím o odpověď paní doktorku Janu Moravcovou či jiného lékaře zabývajícího...

Interpretace onkomarkerů

Vážený pane doktore, asi před dvěma týdny jsem se Vás zeptal na příčiny nezvyklého...

Interpretace RTG

Dobrý den, dnes jsem byla na RTG, můžete mi prosím vysvětlit zprávu- Lehce sikovexní...

Interpretace spirometrie

Dobrý den, prosím o vysvětlení zprávy z vyšetření "na plícním": ..sat.O2...

Interpretace Těhotenského testu

Dobrý den, dělala jsem si těhotenský test (výsledek v příloze). Jen bych...

Interpretace ultrazvuku štítnice

Přeji hezký den,před týdnem jsem byla na uzv.štítné žlázy a tam mě napsali -v...

Interpretace výsledku dynamické scintigrafie

Dobrý den, podstoupila jsem dynamickou scintigrafii skleletu a potřebovala bych...

Interpretace výsledků krevního obrazu

Prosím o interpretaci výsledků krevního obrazu. Hodnoty mimo referenční mezi...

Interpretace výsledků krevního obrazu

Dobrý den, Prosím o interpretaci výsledků krevního obrazu. Hodnoty mimo referenční...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Petechie

Dobrý den chtěl bych se zeptat dceři je 16 let a na konci srpna se ji objevili...

Můžu se ode mne přítelkyně nakazit kondylomaty, když je mám? A co HIV?

Dobrý den, jsem si celkem jistý, že mám kondylomata. Na netu jsem četl něco...

Spálová angina

Jdu hlídat 3 vnoučata se spálovou anginou. Jsem alergik s nepříliš dobrou imunitou...

Vynechání menstruace


Podrážděná slinivka břišní


Výměna kyčelního kloubu

Vazeny pane doktore, chtela jem se na Vas obratit se svym dotazem. V 14 letech...

Fermalac vaginal v těhotenství

Dobrý den ,jsem v 16 týdnu těhotenství, má lékařka má dovolenou ,proto bych...

Alergická reakce kůže

Dobrý den, mám dotaz. Kamarádovi se pravidelně vždy pod jedním okem (předtím...

Málo krevních destiček

Docházím na odd.hematologie, kvůli malému počtu krev.destiček. 9.5.t.r. mi byla...

Bolest zubu a oteklá dásen


Osteochondrosa

Dobrý den,na základe RTG A CT pátere byla manželovi diagnostikována osteochondrosa...

Bolest nehtu a celeho palce u nohy po narazeni.

Dobry den, pred tydnem se mi nestastnou nahodou dostalo chodidlo pod dvere autobusu...

Chondroza ploténky


Fialová skvrna na penisu

Dobrý den na penisu pol kůží se mi udělala fialová skvrna a nahmatal jsem malou...

Lupénka a postižení kloubů

Prosím o vysvětlení popř. doporučení: zak dg M 070 psoriasis artropatica, dx...

Ekzém na ploskách

Dobrý den, před pár dny se mi začala loupat kůže na prstech u nohou. To se mi...

Neuropatie a vitamín B12

Dobrý den, léta se potýkám s bolestmi a mrtvěním rukou a nohou, srdeční arytmií,...

DESTRES AKTIV

Dobrý den, máme zadání vypracovat prezentaci (zápočet), a pak ji přednést vedoucímu...

Brnění končetin po alkoholu

Dobrý den, poslední dobou se mi stává že po vypití i malého množství alkoholu...

Zvýšená teplota, bolest břicha

Dobrý den, paní doktorko. Obracím se na Vás s následujícím problémem. Před...

Reklama
Zavřít