Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

IVF

Neplodnost a IVF Lukáš 25.7.2018

Dobrý den, je mi již 41 let. Na umělém oplodnění jsem již byla asi 6x. Tento rok 2x v Ostravě. Mohli by jste mi doporučit jinou kliniku. Já osobně si myslím, že již vzhledem k mému věku nemám šanci, ale partner by to chtěl ještě vyzkoušet, ale klinice v Ostravě už nevěří. Děkuji Lucie

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová


Dobrý den paní Lucie, Váš dotaz pro jeho specifitu předávám k odpovědi specialistovi na umělé oplodnění, vyčkejte prosím i druhé odpovědi s doporučením vhodného pracoviště. S pozdravem a přáním brzkého otěhotnění.

Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Reprodukční medicína Pracoviště: Sanatorium Helios

Dobrý den, paní Lucie,
ve Vašem věku je šance na těhotenství z Vašich vajíček bohužel už dost snížená, důvodem jsou vzniklé genetické chyby u embryí, kterých přibývá s věkem ženy. Genetické vady vznikají u embryí zcela přirozeně a jejich množství stoupá po 35. roce věku ženy. Podle dostupných statistik je u 35leté ženy šance 1:1, že bude mít zdravé embryo, u 40leté ženy ale jen 1:4. Většina z vadných embryí ukončí svůj vývoj velmi brzy. V případě IVF mohou embryologové pozorovat zastavení vývoje u embryí již během kultivace, nedojde k otěhotnění po transferu nebo dojde ke spontánnímu potratu či zamlklému těhotenství v prvních týdnech.
Pokud jsou tedy u Vás po stimulaci získána vajíčka a vyvinou se kvalitní embrya ve stádiu blastocysty, pak je vhodné je vyšetřit pomocí PGT. Díky znalosti genetického stavu embrya v kombinaci s jeho správným vývojem mohou být transferována pouze ta nejkvalitnější embrya. V praxi se tak může ušetřit i několik zbytečných transferů.
Během PGT zatím neumíme odhalit všechny genetické chyby, ale vyloučením embryí s chybami, které naše metody odhalit dokáží, výrazně zvyšujeme úspěšnost transferu. Pokud například porovnáme první transfer v cyklu - tedy zavedeme řekněme nejkvalitnější embryo, pak se na 100 transferů narodí více než 70 miminek. Když se nevyloučí geneticky chybná embrya, pak se miminko narodí „jen“ z každého druhého transferu. I to je ale obrovský úspěch a řadí nás mezi nejúspěšnější kliniky na světě.

Určitě by také bylo vhodné provedení doplňkových vyšetření, pokud nebyla provedena, zejména testu fragmentace DNA u spermií, eventuálně dalších vyšetření u Vás.

Velmi záleží i na tom, jak byla provedena stimulace, zda byly během ní odebírány hladiny hormonů a dle toho stimulace řízena, jestli byl správně načasován odběr vajíček, zda má centrum, kde jste své IVF cykly podstupovala kvalitní IVF laboratoř a jaké má výsledky...

Pokud byste měla zájem o objednání k osobní nezávazné a bezplatné konzultaci, stačí zavolat na tel. číslo 549 523 258 nebo se objednat přes kontaktní formulář na webu - https://www.sanatoriumhelios.cz/kontakt/. Naše klinika sídlí v Brně.

Budete-li mít další otázky, neváhejte se na mě obrátit. Pro komunikaci můžete využít stejný formulář na webu Sanatoria Helios.

S pozdravem
prim MUDr Pavel Texl

Související dotazy

IVF
Dobry den, jsem po prvním IVF, neúspěšném. Bylo mi...
IVF
Dobrý den, je mi 40 let. Prvni zkušenost s IVF 2 embria...
IVF
Dobry den jsem po 2. neuspesnych ivf cyklech, mam vsechno...
IVF
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaký máte názor na...
IVF
Dobry den.Som po salpingectomii l.dx v r.2015 pre mimomaternicove...
IVF
Dobrý den po pozdĕ nalezeném mimodĕložním těhotenství...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

IUD-výtok

dobrý den,mám zavedeno nehormonální IUD cca měsíc,ale od včerejška mám slabě...

IUGR?

Dobrý den, prosím o radu. Dnes mě obvodní gynekolog po uzt vyšetření odeslal...

Iui

Dobrý den, jsem 17 dní po 2. IUI, zatím jsem nedostala menstruaci, ale domácí...

Iui

Dobrý den, jsem 5. den po iui. Hormonální léčbu jsem neprodělala, pouze jsem...

Iui

Dobrý den, jsem 5. den po iui. Hormonální léčbu jsem neprodělala, pouze jsem...

IUI

Dobrý den pane doktore. Chtěla bych se Vás touto cestou zeptat, jaký je postup...

IUI a IVF

Dobry den.Jsem po 2 neúspěšných IUI.Příští mesic mám podstoupit dalsi.Partner...

IUI a utrogestan.

Dobrý den, prosím o radu. Moje situace: 1. těhotenství vpořádku, poté po půl...

IUI, IVF při nulové pohyblivosti spermií

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jakou šanci máme při druhem iui. Je mi 42let,po...

IVF

Dobrý den jsem po sterilizaci vaječníku a chtěla bych znovu otěhotnět

IVF

Dobry den, jsem u vojenske pojistovny a chtela jsem se zeptat, hradi tato pojistovna...

IVF

Vážený pane doktore, jsem po IVF, dnes po kontrole 6plus 0, nebyla patrná srdeční...

IVF

Dobrý den,jsem po sterilizaci vaječníků 5 let..Bohužel jsem zjistila hloupost...

IVF

Dobrý den, za par tydnu pujdu na IVF a chtela jsem se zeptat jestli je možnost...

IVF

Dobry den,snaha o graviditu cca 2 roky ,neúspěšná hormon.stimulaci bez zisku...

IVF

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. S manželem se snažime o dítě téměř pět let....

IVF

Dobrý den mám na Vás prosbu. Mám už deti a chtěla bych udělat uměle oplodnění...

IVF

Dobrý den, dnes jsem 15.den po podání Mispregnolu po zamlklém potratu (v 6+3...

IVF

Dobrý den, na vyšetření HSG mi byla zjištěna neprůchodnost obou vejcovodů (jeden...

IVF

Dobrý den, nevím zda mi budete moci pomoci.Je mi 49 let a byla jsem 15x na...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Sinus pilonidalis

Dobrý den chci se zeptat sem cca měsíc a pul po operaci sinusu,stehy mi byli...

Gastroenteritida


Listerioza v těhotenství, mozarella nepasterizovaná

Dobry den, rada bych se zeptala jak moc se musim obavat nakazy listeriozou...

Více jak půl roku mě trápí poměrně velké padaní řas a vlasů.

Dobrý den, více jak půl roku mě trápí poměrně velké padaní řas a vlasů. V řasách...

Cervikalgie

Dobrý den, co prosím znamená následující diagnóza z rentgenu? C páteř – blokované...

Kulička na stydkém pysku

Dobrý den, dnes jsem zpozorovala, že se mi na malém stydkém pysku vytvořila...

Kožní vyrážka

Dobrý den mam dotaz mam znizenou funkci stitní zlazy beru Letrox 100jednu denne...

Vegetativní dystonie

Dobrý Den chtěla bych se zeptat co znamená Vegetativní dystonie ?? Jak se léčí...

Bolest pod kolenem - vazů

Dobrý den, mám fyzicky náročné zaměstnání, v práci velice často klečím na...

Začalo mi loupat v koleně

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, začalo mi loupat v koleně, jen při výstupu...

Tlak na hrudi, zhoršené dýchání,brnění v pravé ruce

Dobrý den, již 2x mne potkala náhlá slabost - tlak na hrudi, zhoršené dýchání,...

Bolest nad penisem

Dobrý den před zhruba 2 dny mě začalo bolet na dotek nad penisem jedno místo...

Alkohol a antidepresiva

dobrý den, nevím si rady a nevím co je ještě normální a přijatelné. Manžel...

Tlak vlevo pod žebry

Dobrý den, již asi rok mám divný tlak nebo tupou bolest vlevo pod žebry. Objevuje...

Papulky na hýždích


Roztroušená skleroza a magnetická rezonance

Dobrý den, dá se poznat roztroušená skleróza z magnetické rezonance?

Neurofibromatóza

Dobrý den, trpím neurofibromatosou, celý povrch těla je pokryt mnohačetnými...

Malé pupínky na rukou

Dobrý den, už delší dobu pozoruji na rukou malé pupínky, které svědí. Objevují...

Odplaveni antibiotik z tela

Dobry den ! 1)Potreboval bych vedet za jak dlouho se uplne dostanou antibiotika...

Krční páteř trpí vždycky nejvíc !!

Dobrý den, Obracím se na vás s dotazem a prosbou o radu. Cca před 2mi měsíci...

Reklama
Zavřít