Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

IVF

Neplodnost a IVF Kateřina 3.4.2019

Dobry den, jsem po prvním IVF, neúspěšném. Bylo mi transferovano tri denní embrio. Rada bych se zeptala zda priplacenim sluzby EMBRIOGEN, zvysim sanci na petideni kultivaci embria do stada blastocist v příštím cyklu IVF. Moc děkuji za odpověď.

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková


Dobrý den, Kateřino,
děkujeme za Váš dotaz. Svým zněním je určený především pro naše specialisty v daném oboru, proto jej přeposílám. Prosím vyčkejte si druhé odpovědi. Přeji hezký den a hlavně ať se vše vydaří. S pozdravem.

prim. MUDr. Pavel Texl
Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Reprodukční lékařství Pracoviště: Sanatorium Helios

Dobrý den, paní Kateřino,
centrum, které v dnešní době transferuje třídenní embrya rozhodně nedělá maximum pro Váš výsledek. V dalším cyklu tedy jako první krok doporučuji hledat centrum jiné. Jen změna kultivačního média není řešením.
Dále neuvádíte, jaká všechna vyšetření byla u Vás a Vašeho partnera provedena, jak probíhala stimulace, jakou metodou se oplozovala vajíčka, apod.

Centra se mezi sebou velmi liší a ne všude dostanete za stejné peníze totéž. Můžete jen pátrat a zjišťovat si informace, obejít více center a porovnat si nabídku. Pak se teprve rozhodujte, kde se budete léčit. Praxe je většinou taková, že jako první si páry vybírají CAR, který mají nejblíž. Že je v přístupu, postupech a výsledcích CAR rozdíl, začnou zjišťovat až po několika neúspěšných cyklech, často ve vysokém věku, bez peněz, bez další energie a chuti něco dál podnikat... Vy máte naštěstí zatím ještě dost času.

V našem centru u každého páru před zahájením jakékoliv léčby provádíme následující vyšetření - u ženy hormonální profil včetně hormonů štítné žlázy, AMH, vyšetření reprodukční imunologie včetně autoprotilátek a buněčné imunity, vyloučení některých infekcí (chlamydie, toxoplazma), vyloučení celiakie a endometriózy, PCT, u muže kromě základního spermiogramu také tzv. funkční testy spermií, zejména test fragmentace DNA spermií a test k vyloučení autoprotilátek proti spermiím. U obou partnerů se pak doporučuje genetická poradna a genetické vyšetření (karyotyp). Podle výsledků pak volíme efektivní postup.

Stimulaci je třeba pečlivě monitorovat a řídit (3-4x se u nás během stimulace odebírá krev na FSH, LH a E2 a provádí se UTZ kontrola). Stimulace by také měla trvat min. 11 dní, tedy odběr vajíček nejdříve 13. den, často i déle. Pokud není stimulace dobře provedena, jsou i získána "na pohled" kvalitní embrya, ale většinou nedochází k těhotenství...

Je také důležité zvolit vhodnou dobu pro transfer. Vždy provádět prodlouženou kultivaci a transferovat embryo ve stádiu blastocysty, což provedeno nebylo.

Výsledek ovlivňuje práce embryologické laboratoře a tím i kvalita embryí. Práce embryologů, postupy, vybavení, apod. se napříč centry velmi výrazně liší, což má samozřejmě vliv na konečný výsledek.

Pokud byste měla zájem, mohu Vám nabídnout nezávaznou a bezplatnou konzultaci v mé ambulanci v Brně v Sanatoriu Helios. Objednání je možné na tel. čísle 549 523 258.

S pozdravem
prim MUDr Pavel Texl

Související dotazy

IVF
Dobrý den, je mi 40 let. Prvni zkušenost s IVF 2 embria...
IVF
Dobry den jsem po 2. neuspesnych ivf cyklech, mam vsechno...
IVF
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaký máte názor na...
IVF
Dobrý den po pozdĕ nalezeném mimodĕložním těhotenství...
IVF
Dobry den.Som po salpingectomii l.dx v r.2015 pre mimomaternicove...
IVF
Dobrý večer,mám pár otázek. Po IVF se 30.10.2017...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

IVF

Dobry den, je mi 31 let, mam poruchovou ovulaci a endometriosu, pritel ma velmi...

IVF

Dobrý den, podstoupila jsem na klinice IVF a před 9 dny jsem byla již na transferu...

IVF

Dobrý den, prosím Vás, chci se zeptat.Mám za sebou 2*IVF a 3*KET, nic nevyšlo,...

IVF

Dobrý den, ráda bych se zeptala na dvě věci ohledně ivf: 1) po porodu skončeném...

IVF

Dobrý den, je mi 42let ,nemohu se rozhodnout v jakém centru podstoupit cyklus...

IVF

Dobrý den. Je mi 46let mám dvě dospělé děti přìtel nemá žádné.Spermiogram ma...

IVF

Dobrý den dnes jsem byla na kontrole u paní doktorky kvůli vysoke hladine prolaktinu,...

IVF

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, co má smysl si připlatit jako nadstandard...

IVF

Dobry den jsem po 2. neuspesnych ivf cyklech, mam vsechno v poradku, partner...

IVF

Dobry den, je mozne 6.den kultivace embrya, ze se zmeni jeho kvalita? Rano v...

IVF

Dobrý den po pozdĕ nalezeném mimodĕložním těhotenství 12t + 6dní imonologické...

IvF

Dobry den, chystam se na svoje prvni ivf, chtela bych se zeptat, zda muzu brat...

IVF

Dobrý den, ráda bych s Vámi zkonzultovala naši situaci. Opravdu nemáme podle...

IVF

Dobrý den, v roce 2016 jsem prodělala mimoděložní těhotenství a na základě toho...

IVF

Dobry den,chystame se na ivf,u meho partnera po genetickem vysetreni byla zjistena...

IVF

Dobry den jemi 20 let a chtěla bych podstoupit uměle oplodnění . Ceník ? Doba...

IVF

Dobrý den, je mi 40 let. Prvni zkušenost s IVF 2 embria a výsledek negativní,chtěla...

IVF

Dobry den pane doktore v nemecku mi byla zjistena nepruchodnost vejcovodu po...

IVF

Dobry den,s manzelem se snažíme 6 let o dítě,jsem po operaci endometriozy,podstoupili...

IVF

Dobrý den pane doktore.Jsem 4 dny po ET.Po oděru vajíček druhý den jsem začala...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Naražená? kostrč

Dobrý den pane doktore,,opět se na vás obracím s dotazem.Už jste mi tu odpovídal...

Otok kolene po plastice LCA

Dobrý den , potřeboval bych poradit ohledně pooperačního stavu po operaci...

Tepna u třisla

Dobrý den, včera mi zase začalo bolet tříslo. Trva to asi tři měsíce a chytne...

Nechráněný styk

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Je to 10 den co jsem měla nechráněný pohlavní...

Bolest břicha a plynatost


Bolest v oblasti sedací kosti

Dobrý den, začátkem března jsem začal pociťovat bolest levé sedací kosti/svalu....

Brnění v lýtkách

Dobrý den, je to tak tři dny zpátky, co mě začalo zvlaštně brnět a píchat v...

Dlouhotrvající dráždivý kašel + astma

Dobrý den, je to asi dvě měsíce možná i déle co mě v kuse více či méně trápí...

Přenos ureaplasma urealyticum

Dobrý den, Je mozne se nakazit ureaplasma urealyticum při análním styku s ejakulaci...

Štípání v žilách

Dobrý den, existuje nějaké onemocnění, které by vysvětlovalo proč mě štípe...

Teplota spermatu

Dobrý den, mám poněkud zvláštní dotaz. Zajímalo by mě jakou správnou teplotu...

Znaménko

Dobrý den, všimla jsem si, že mám na znaménku černé tečky. Asi před dvěmi...

Bolesti břicha v pravém podbřišku

Dobrý den, mám dotaz ohledně nepravidelných bolestí břicha v právém podbřišku...

Neuralgie trojklanného nervu

Dobrý den, prosím Vás o radu, možná i o pomoc. Bolí mě ret- vlevo nahoře. V...

Bolest a otok prsu


Rána po vytržení osmiček

Dobrý den. Mám necelé dva měsíce po vytržení dvou osmiček a vpravo dole (doufám,...

Těhotenství a menstruace


UZ

Dobrý den, byla jsem na UZ močového systému, vzhledem k nálezu mikroskopické...

Schmorlovy uzly

Dobrý den, chtěla jsem se optat kolik schmorlových uzlů člověk musí mít na páteři,...

Brnění v levé noze po úrazu

Dobrý den, jsem více jak dva měsíce po zlomenině křížové kosti a hned poté...

Reklama