Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

IVF - endometrioza a endocysty

Gynekologie L. 9.7.2015

Dobry den.mam endometriozu a endocysty na levem vajecniku. 3 roky marna snaha o dite. Mame 7 letou dceru pocatou prirozene. Doporuceno ivf. Kvuli cystam nasazen decapeptyl depot na 3 mesuce a pak navazalo ivf s menopurem. Vysoje davky 4 ampule a pak jeste i 375 na par dni. dost to se mnou zamavalo.ivf nedopadlo dobre( kveten 2015). Nyni doporucen dalsi pokus,ale zase kvuli cystam dopirucen decapepty. A pak stejny postup. Ale ja za prve nechci decapeptyl.byli to strasneee.navalt,nespavost, deprese... Dalsu vec je,ze u te stimulace musely byt takoveto konske davky a museli se i dokupovat a davky zvysovat. byli 9 vajicek,oplodneno 8, zavedeni 1 a to 5. Den. Tri melt byt zmrazent,ale 6. Den volalu,ze uz se prestalu vyvijet dobre. Je vhodne,aby byla u dalsiho pokusu tataz lecba a stimulace? Jen leky nas stalt 10.000,-. Mam vymenit doktora nebi car?"

prim. MUDr. Pavel Texl
Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Reprodukční lékařství Pracoviště: Sanatorium Helios

Dobrý večer,
vzhledem k tomu, že neznám Váš věk ani výsledky vašich vyšetření včetně hormonálního profilu, mohu odpovědět pouze obecně. Počáteční dávka pro stimulaci je volena podle věku a výsledků horm. profilu, u mladších žen je volen spíše dlouhý protokol, u starších spíše krátký. Stimulace by vždy měla trvat minimálně 11 dní, tedy odběr vajíček nejdříve 13. den stimulace. Během stimulace je potřeba provádět pravidelné kontroly nejen UTZ, ale i monitoring hladin hormonu FSH, LH a E2 (3-4x během stimulace). Podle výsledků pak přizpůsobovat stimulační dávku, případně např. prodlužovat stimulaci, apod. Samotná kontrola UTZ je nedostatečná. Osobně považuji za maximální dávku 300 jednotek FSH.
Než ale zvolím jakýkoliv postup, vyšetřuji u žen kromě hormonálního profilu a štítnice také AMH, glykemii, reprodukční imunologii, provádíme testy pro vyloučení celiakie, endometriózy, některých infekcí, u partnera pak kromě základního spermiogramu i tzv. funkční testy spermií, zejména test integrity DNA spermií, případně vyloučení autoprotilátek proti spermiím. Mělo by být provedeno i genetické vyšetření obou partnerů - karyotyp.
Teprve na základě výsledků všech těchto vyšetření doporučuji vhodný postup.

Pokud máte zájem, můžete se objednat k nezávazné a bezplatné konzultaci do mé ambulance, současně lze při jedné návštěvě doplnit požadovaná vyšetření, většinu hradí zdravotní pojišťovna.

S pozdravem
prim MUDr Pavel Texl

Související dotazy

IVF a endometrioza
Co vás trápí, jak dlouho problém trvá, berete nějaké...
Endometrióza
Dobry den,chtela bych se zeptat,mam mesic po laparoskopii...
Endometrióza
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat ohledně endometriozy....
IVF
Dobry den, jsem po prvním IVF, neúspěšném. Bylo mi...
IVF
Dobrý den, je mi 40 let. Prvni zkušenost s IVF 2 embria...
IVF
Dobry den jsem po 2. neuspesnych ivf cyklech, mam vsechno...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

IVF

Dobrý den po pozdĕ nalezeném mimodĕložním těhotenství 12t + 6dní imonologické...

IvF

Dobry den, chystam se na svoje prvni ivf, chtela bych se zeptat, zda muzu brat...

IVF

Dobrý den, ráda bych s Vámi zkonzultovala naši situaci. Opravdu nemáme podle...

IVF

Dobry den,chystame se na ivf,u meho partnera po genetickem vysetreni byla zjistena...

IVF

Dobry den jemi 20 let a chtěla bych podstoupit uměle oplodnění . Ceník ? Doba...

IVF

Dobrý den, je mi 40 let. Prvni zkušenost s IVF 2 embria a výsledek negativní,chtěla...

IVF

Dobry den pane doktore v nemecku mi byla zjistena nepruchodnost vejcovodu po...

IVF

Dobry den,s manzelem se snažíme 6 let o dítě,jsem po operaci endometriozy,podstoupili...

IVF

Dobrý den pane doktore.Jsem 4 dny po ET.Po oděru vajíček druhý den jsem začala...

IVF - gonozomální komplement xx

Dobrý den, můj dotaz spočívá v tom, co znamená výsledek: embryo gonozomální...

IVF - hormonální profil

Hezky den přeji. Chtěla bych Vás poprosit o odpověď na mou otázku. Zítra mám...

IVF - konzumace léků hormonů a průjem

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, podstupuji ivf a už druhý měsíc beru prednison...

IVF - odebrání vajíček

Dobry den, v sobotu jsem podstouoila odebrani vajicek,ale po vykonu prisla pani...

IVF - za jak dlouho udělat test,co udělat pro lepší udržení těhu?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat když budu po IVF kdy si mohu udelat test abych...

IVF - započítává se KET do hrazených pokusů VZP?

Dobrý den, 1. Ivf holčička, 2.nic, 3.nic a po 4 Ket z 3.ivf, nic. Započítává...

IVF a DNA fragmentace spermií

Dobrý den. Ráda bych se zeptala na problém DNA fragmentace spermií. Přítel má...

IVF a endometrioza

Co vás trápí, jak dlouho problém trvá, berete nějaké léky, proběhlo již nějaké...

Ivf a imunologie

Dobry den, absolvovala som imunologicke vysetrenie, tri hodnoty su mimo skaly...

IVF a jízda na kole

Dobrý den, mohu po KET jezdit na kole? Prý to je špatné pro dělohu...jsem zvyklá...

IVF a kojení

Dobrý den Vážený pane doktore, ráda bych se s Vámi poradila, zda je možné podstoupit...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Růst prsou

Dobrý den, Ráda bych se zeptala, zda je normální bolest bradavek v 15ti letech,...

Podkozni tuk

Dobry den, je mi 24 let a jako maly kluk jsem nasel podkozni tuk na cturek ruznych...

Vyrážka na zádech

Dobry den, před dvěma dny se mi na zádech v místě nad hyzdemi, udělala takovato...

Smegma

Prosím vás,je mi 16 let a mám problém se smegmatem.Omezuje mě v tom, že když...

Výsledky krve a ultrazvuku štítné žlázy

Dobry den, prosim Vas o radu, co znamenaji tyto vysledky krve: TSH-2,754, FT4-10,98....

Problém se žlučníkem

Hezký den. V sobotu 8.7 mě ráno začal bolet žlučník, páli žáha a přidalo se...

Hematom děložního hrdla po porodu

Dobry den, na gyn.prohlidce byl zjisten zbytek krve v oblasti delozniho hrdla....

Žluté tečky na penisu

co to může být

Riziko užívání nikotinových sáčků Lyft

Dobrý den, chtěl bych se prosím Vás zeptat, zda pokud užívám nikotinové sáčky...

Bolesti břicha pod žebry

Dobrý den, trápí mě boleti břicha, v levo na hoře pod žebry, hlavně o víkendu,...

Trávicí obtíže

Bolest pod pravým žebrem vystřelující do zad pod pravou lopatku plynatost a...

Bolest malíku, prsteníku a malíkové strany dlaně

Dobrý den, před pěti dny mě začalo pobolívat na malíkové straně dlaně a hřbetu...

Dyskomfort v zevních genitáliích

Dobrý den, Chtěla bych Vás poprosit o radu. Vždy po skončení menzes, mě bolelo...

Pseudomonas aeruginosa

Moje 3. měsíční dcera byla hospitalizována s bronchitidou. Během pobytu v nemocnici...

Psychika-bolest žaludku

Dobrý den, před několika lety jsem měla velké psychické potíže doma a od té...

Bolest kolem oka

Dobrý den, byl jsem na dovolené v Alpách a po 3 dnech mne začalo bolet okolo...

Panenská blána

DOBRY DEN V SRPNU JSEM SI VYZKOUSELA ZAVADENI VYBRATORU DO POCHVY KTERY MEL...

ALS

Vážený pane doktore, chtěla bych se zeptat na nemoc ALS, jsem velmi úzkostná...

Nahmatal jsem si malou bulku pod čelistí

Dobrý den, je mi skoro 18 let, a zhruba před 3 měsíci jsem si nahmatal malou...

Bolesti v oblasti ucha

Dobrý den. Prosím Vás,již pár let mám problémy s pravým uchem.Projevuje se...

Reklama