Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Je normální, že se pityriasis rosea hojí pigmentovými skvrnami?

Kožní obtíže Šárka 17.11.2017

Dobrý den, chci se zeptat, zda je normální, že se pityriasis rosea hojí pigmentovými skvrnami. Dočetla jsem se, že na kůži po prodělání infekce nic být nemá. S PRG válčím 10 týdnů. Za poslední 2 týdny značný ústup, už nic nesvědí, ale na místě některých flíčků zůstávají hnědavé nebo šedavé skvrny, za 14 dní se vůbec nemění. Vůbec to nevypadá hezky a celkově nemoc už opravdu negativně působí na psychiku. Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, pityriasis rosea Gibert je exantémové onemocnění. Vzniká nejspíše jako reakce na některé virové infekce. Onemocnění má přechodný charakter, maximum výskytu pozorujeme na jaře a na podzim. Onemocnění předchází stádium prodromů, pro které je typická únava, subfebrilie, bolesti hlavy a svalů, nazofaryngitida. Poté vzniká tzv. primární plaka, mateřské ložisko, oválné erytématoskvamózní ložisko o průměru 2–5 cm, nejčastěji na trupu, ramenech, nebo krku. Během 1–2 týdnů vznikají obdobná, ale menší ložiska typicky uspořádaná v liniích štěpitelnosti kůže, zejména na trupu a na končetinách. Exantém může svědit a bývá náchylný k podráždění při častém mytí. Kožní projevy spontánně ustupují během několika týdnů až měsíců bez následků, musíte být jenom trpělivá, hnědošedé skvrny by měli taky postupně vymizet. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Světle červené skvrny.
Dobrý den mám jeden menší problém. Je mi 15 let a objevily...
Pityriasis rosea
Dobry den,chtěla bych se poradit ohledně této nemoci...
Pityriasis rosea
Dobrý den, prosím o radu ohledně kožního problému. V...
Pityriasis rosea gibert"
Dobrý den, už asi třetím měsícem mám po těle fleky. Nejprve...
Pityriasis rosea nebo ekzém
Dobrý den, Trpím atopickým ekzémem hlavně na rukou....
Pityriasis rosea
Dobrý den, zrovna jsem zjistila, že mám pityriázu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je nezbytné vyšetření u lékaře nebo je tento jev normální?

Dobrý den, nedávno jsme si všimla na prsou takových malinkých dírek, možná...

Je Norethisteron nebezpečný, když mám křečové žíly?


Je normální dívat se na porno v 9-ti letech?

Dobrý den moje kamarádka (9) se mi přiznala že se dívá na porno je to normální...

Je normální když občas po močení po sexuální abstinenci vyteče i prostatická tekutina?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je normální když občas po močení po...

Je normální operovat prasklou Achillovu šlachu až 30 hodin po samotném prasknutí šlachy?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda je normální operovat prasklou Achillovu...

Je normalni stolice 3-4x za den?

Dobry den, chtěla bych se zeptat, zda je normalni stolice 3-4 za den? Asi pred...

Je normální že mě tréma přemůže?

Dobrý den já nevím co mám dělat když mám trému třeba před testem vždy mám trému...

Je normální že v 15 letech se cítím osamělý a nejradši bych chtěl vztah?

Dobrý den, mám takový problém, asi jako mají všichni puberťáci, ale i tak mi...

Je normalní, že jsem ještě nedostala MS po císařskem řezu před 2 měsíci?

Dobry vecer chci se zeptat zda je normalni ze jsem jeste nedostala MS po cisarskem...

Je normální, že při braní antikoncepce může vynechat menstruace?

Dobrý den chtěla bych se prosím vás zeptat zda je normální ,že při braní antikoncepce...

Je normální, že se tam vejde jen z půlky?+++++++++++++++++++

Dobrý den, je mi skoro 19 a přítelkyni 17, nedavno jsme spolu spali, přítelkyně...

Je normální, že syn vyrostl za 3 měsíce o 12cm?

Dobrý den. Chci se zeptat jestli je normální, že syn vyrostl za 3 měsíce o 12cm?...

Je nutná artroskopie?

Dobrý den, minulý rok jsem absolvovala artroskopii menisku, kdy mi odebraly...

Je nutná cirkumcize u fimózy ?

Dobrý den, jaké jsou rizika ponechání fimozy bez zákroku. Musí se provést circumcise?...

Je nutná druhá operace?

Jsem po operaci jednoho laloku štítné žlázy,na kterou jsem byla odeslána pro...

Je nutná extrakce zubu při zubním váčku?

Dobrý den, jednou jsem vám už tady psal. Před asi 2 lety jsem měl zubní kaz...

Je nutná hysterektomie?

je mi 41let, jsem měsíc po konizaci děl.čípku s výsledkem - Dg.D061 Carcinoma...

Je nutná kyretáž


Je nutná léčba antidepresivy?

Dobrý den, Obracím se na Vás s dotazem, určený hlavně pro psychiatrickeho lékaře....

Je nutná léčba radiojodem?

Dobrý deň, mam 29 rokov, 2 deti. Liečim sa na hypertyreozu od roku 2015. Od...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vystouplý ohryzek

Moje 15letá vnučka má na krku na pohmat do špičky vystouplý ohryzek jako bývá...

Opakovaná menstruace po týdnu

Dobrý den, od ledna jsem začala cvičit, ale do posilovny jsem chodím až poslední...

Alergie na latex

Jeste k dotazu#219359se chci zeptat jestli to nemuze byt ta vyrazka reakce alergicka...

Hleny v krku

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na každoroční tvoření hlenu v krku, vždycky...

Mycoplazmu ureaplazmu a chlamidie

Dobrý dem pane doktore je možní se tím to nakazi chráněným stykem nebo raději...

Bolest v levém podžebří po jídle

Dobrý den, poslední dobou mě pobolívá vlevo pod žebry hlavně po jídle a bolest...

Cysta na vaječníku a otěhotnění

Dobrý den, je mi 30 let, již asi 5 měsíců mám cystu na levém vaječníku v průměru...

Brnění kůže stehna


Bolest břicha nejasného původu

Dobrý den, Přítelkyni v poslední době trápí bolest břicha. Přes den žádná...

Otok kolene po pádu

Dobrý den, Chci se zeptat, jak snížit otok kolene po pádu. Dnes už je to 3....

17-ti letá prohlídka


Mydocalm a krvácení mimo cyklus

Dobrý den, může Mydocalm vyvolat krvácení mimo menstruační cyklus? Po třech...

Bílý výtok, bez svědění či zápachu

Dobrý den, za poslední čtyři měsíce, kdy jsem single, jsem měla styk málo často,...

Bolesti trapézového svalu, lopatky

Dobrý den. Již dlouho mně bolí něco v oblasti lopatky. Já si myslel že to je...

Tělesná teplota

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na tělesnou teplotu. Mám již několik let teplotu...

Bolesti krční páteře, nevolnost,migrény

Dobry den,trpim bolestmi krcni patere hodne dlouho,vsechna mozna vysetreni(ct,eeg,ekg,rezonance),vse...

Marihuana v moči


Prohlubeň na lebce

Dobry den, Na lebce na prave strane se mi objevila prohluben, kterou na druhe...

Bulka u řitního otvoru (po análním styku)

Dobrý den, před 4 dny jsem měla anální styk, používali jsme i robertka. Po asi...

Puchýř v dutině ústní

Dobrý den, dnes při obědě se mi objevil divný půchýř nebo, co to je na levé...

Reklama