Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Je nutné při IMC užívat ATB?

Urologie Monika 11.10.2019

Dobrý den, pátrala jsem zda se tu už někdo na něco podobného neptal, ale nic jsem nenašla . Chtěla bych se zeptat, jestli je nutné při IMC užívat ATB.. Je mi 21 let, a zánět nebo spíše začínající IMC jsem prožila tak 3x a vždycky se mi to podařilo podchytit hned od začátku, zvýšila jsem příjem tekutin, klidový režim, brusinky a jelikož jsem se furt prolevala, tak se bakterie odplavily a za 1-2 dny už to bylo v pořádku. Ovšem teď se mi IMC vytvořil znova z nachladnutí, ale jelikož jsem byla v práci 2 dny po sobě kdy byl strašný frmol a nemela jsem čas moc pít, večer jsem přišla domů, udělala si hygienu a šla rovnou spát ( dělám 12ky denní, noční - v nemocnici) dalo by se říct že jsem vypila za den asi tak něco málo přes půl litru. Ty dva dny předtím jsem to tak trošku pociťovala že to přijde , ale co se mi ještě nikdy nestalo, začala jsem mít úplně je začátku takový nažloutlý výtok, který teď už zmizel no a dnes kdyz jsem se probudila a šla na toaletu, samozřejmě bolest, pálení,řezání - to jsem trošku očekávala ale pak jsem se zhrozila - zasílám foto v příloze, nechci si jít pro ATB k doktorce. Chtěla bych se zeptat jestli to nemůžu vyléčit sama klidovým režimem, brusinkami, hodně pití a našla jsem doma ještě urinal akut. vzdy mi to na to pomohlo, hlavně pít a odplavit vše ven. Žádné závažné jiné obtíže nepociťují, žádné křeče nemám, jen klasicky bolest pri močení... Chtěla bych to vyléčit sama doma, akorát se bojím abych to nějak nepodcenila , a antibiotika užívat nechci ale když nebude na výběr tak budu stejně muset. Děkuju moc za váš čas a přeji krásný zbytek dne. Monika

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, jevíte známky infekce dolních cest močových. Pálení při močení, bolest, řezání, makroskopická hematurie (viditelná krev v moči) atd. Nerozumím zcela tomu, proč za každou cenu chcete tuto infekci řešit jinak než cestou antibiotik, které jsou jednoznačně indikované. Neléčená infekce může vést k přestupu infekce proximálním směrem, do močovodů, či až do ledvin, kde pak působí akutní pyelonefritidu, akutní zánět ledvin, který Vás v nejhorším případě může i ohrozit na životě. Nikdo Vás samozřejmě nemůže nutit ATB užívat (ideálně Furolin 1 tbl. 3 x denně po dobu 10 dní), můžete zkusit pokračovat v zavedeném režimu, tekutiny, brusinky, Urinalacut, neprochladnou a uvidíte. Případně můžete navštívit Vašeho praktika se vzorkem ranní moči, který pak odešle ke kultivačnímu vyšetření a určení citlivosti na konkrétní ATB, poté by ATB terapie byla cílená na konkrétní bakterii. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Je nutné užívat Letrox?
Dobrý den, Zasílám lab. výsledky a prosím o radu,zda...
Je nutné užívat euthyrox?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli při hodnotách...
Byly nutné ATB
Dobrý den. Moje dcera 8 let, začala ve středu ráno...
IMC
DOBRÝ VEČER,OMLOUVÁM SE,ALE TRÁPÍ MĚ UŽ PÁTÝ DEN BOLESTI...
Recidivující pyelonefritidy a IMC
Dobrý den, mám prosbu, jako dítě jsem do puberty prodělala...
Odstranění dělohy a vaječníků pro karcinom, je nutné užívat hormony?
Dobrý den, v srpnu mi byly odstraněny vaječníky i děloha...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je nutná reoperace ?

Dobrý den, prosím o Váš názor jestli je nutná reoperace - loni jsem podstoupila...

Je nutná resekce zubního kořene ??

Dobrý den, mám dotaz ohledně resekce zubního kořene. Zkusím závažnost problému...

Je nutná revize dělohy?

Dobrý den ,pořebovala bych rychle od vás poradit... mam 17dní spoždění MS mela...

Je nutná synovektomie?

dobrý den, chci se zeptat, zda je vhodná/nutná synovektomie - není jiná možnost...

Je nutné brát léky?

Dobrý den, před 2 měsíci jsem byla na gastroskopii, kde mi zjistili, že mám...

Je nutné brát Pradaxu?

Zdálo se mi, že se mi chvěje srdce.Žádné potíže jsem neměla(zadýchávání,únava..).Na...

Je nutné doporučení od praktika k objednání u specialisty?


Je nutné léčit střední sideropenickou anemii?




Je nutné odstranění štítné žlázy?


Je nutne umrtvit zub?


Je nutné užívat euthyrox?


Je nutné užívat lék?


Je nutné užívat Letrox?


Je nutné užívat přípravek Euthyrox 50 1/2 tabletky každý den

Dobrý den , mám dotaz zda je nutné užívat přípravek Euthyrox50 1/2 tabletky...

Je nutné vysadit antikoncepci?


Je nutno léčit e coli?


Je nutný odběr TSH a ft4 nalačno?


Je nutný při léčbě syfilis pobyt v nemocnici?


Je obecně létání v 1. trimestru těhotným doporučované?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Epistaxe

Dobrý den, trápí mě stále popraskání koutků, časté krvácení z nosu (cca 4x do...

Nevolnost po malém množství alkoholu


Hodnoty anti TG a TPO zvýšené

Dobrý den, již před 2lety jsem byla vyšetřena na TSH - zvýšený asi o jednotku,...

Alkohol při kojení

Dobrý den, mám na Vás obrovský dotaz...v srpnu jsem porodila zdravého chlapečka...bohužel...

Cerveny flek na noze

Dobry den, na leve noze se mi udelal velky cerveny flek, je trochu otekly, samo...

Bolest břicha

Již přes dva roky trpím plynatostí a vodnatostí, problém se stolicí a tlakem....

Dyspeptické potíže

Dobrý den, už asi 6 týdnů mám střevní potíže. Jedná se o plynatost, bublání...

Bolest v krku

Dobry den. Již skoro mesic me trápí bolest v krku a ucpaný nos. Po neúspěšném...

Suché zarudlé fleky na kůži

Dobrý den, z ničeho nic se mi na kůži různě po těle začaly dělat zarudlé fleky...

Začla krvácet ( hvědá barva- nepachnoucí) mimo menstruaci

Dobrý den, ráda bych se zeptala na pár rad od Vás doktorů. Asi tak před měsícem...

Chlamydie


Reakce na lék

Dobrý den, prosím o radu. Dcera 4 roky má roupy, začali jsme léčit tabletami...

Úzkostná porucha

Dobrý den, dva a půl měsíce se léčím na úzkosti, minulý týden mi psychiatr diagnostikoval...

Zhmoždění hrudníku

Mam narazena zebra na leve strane a nahmatalsemsi malinkou bouli je to spatne...

Bolest při sezení

K mému předchozímu dotazu ještě dodatek: asi 3 měsíce mám při sezení bolesti...

Výron kolene

Dobrý den, před dvěma dny jsem si při horolezectví udělal výron kolene, včera...

Bolesti třísla

Dobrý den, včera jsem byl u doktora s bolestma v oblasti třísla u pravé nohy....

Extrakce zubu a délka ponechání stehů

Dobrý den, tento pátek jsem byla na extrakci zubu (horní sedmičky v levo). Jelikož...

Infekční mononukleoza a zvýšené jaterní testy

Dobrý den, je mi 22 let, předevčírem mi zjistili infekční mononukleózu, (týden...

Bolest pod žebry


Reklama
Zavřít