Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Byly nutné ATB

Marie . 18.12.2014 redakce uLékaře

Dobrý den. Moje dcera 8 let, začala ve středu ráno kašlat-spíš vlhčí chraplavý kašel. Mám špatný teploměr, který měří pokaždé jinak (v rozmezí 2 minut jsem naměřila 38,5 ; 37,6; 36,8. Mela ucpaný nešlo ji nic vysmrkat. Bolest v krku jen pri kašli.Jeli jsme k mudr. Ten ji na měřil 36,9 teplotu. Předepsal ji mucosolvan, flonidan a duomox ( lékař říkal 3x denne, to že to jsou ATB jsem zjistila až v lékárně). MUDr diagnózu nestanovil ( nikdy ji ne sděluje, pokud se zeptám, tak odpověď. : nějaká viróza. ) Myslela jsem že ATB se dávají až po vyšetření CRP.To mudr neudělal. Jdou dat ATB i bez teplot jen na základě poslechu plic? Ani neřekl jestli má něco slyšet na průduškách. Jsem z toho docela rozčarování. Dnes jak šla spát tak má pro změnu strašně suchý kašel-nemůže si odkašlat. Prosím je nejaka rada jak ji od toho pomoci? Na noc jsem ji nedala mucosolvan, ale stoptusin, zvlhčuji vzduch. Prosím ještě z Vaší zkušenosti: který teploměr je spolehlivý? Tady z toho co mám jsem už vytočení ( mam digitální, byl dražší cca 700kč).

Odpovídá:

MUDr. Martina Přichystalová


Dobrý den, co se týká dotazu na teploměr, tak jednoznačně nejpřesnější jsou teploměry rtuťové, které se u nás již bohužel neprodávají, ale dají se sehnat v některých okolních zemích nebo na internetu. Co se týká nasazení antibiotik, tak se domnívám, že vás o tom měl pan doktor informovat. Jinak ale je samozřejmě možné nasadit antibiotika u jasného nálezu při klinickém vyšetření bez toho, aby se provádělo vyšetření CRP. CRP je pouze pomocná metoda, když si lékař není jist, zda se u pacienta jedná o virové nebo bakteriální onemocnění. Na přitlumení nočního kašle dobře pomáhá zvýšená poloha, vlhčení vzduchu a Vincentka. Jinak i Flonidan, který vám pan doktor napsal. Můžete přidat ještě Ditustat.

Související dotazy

ATB
Dobrý večer paní doktorko, mám jednoduchý dotaz. Beru...
Atb
prominte že zase otravju ale potřebuju slyšet nazor...
ATB
Dobrý den ,jsou nutná ATB při RTG nálezu - edem sliznicobou...
ATB
Dobrý den paní Blahnáková, dnes je to třetí den co...
HAC a ATB
Dobrý den, zhruba o týden jsem si oddalovala menstruaci,...
Atb
Dobrý den mám dotaz jsem 4 týdny po porodu porod bez...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Byliny a Warfarin

Dobrý den.Chci se zeptat,jestli můžu pít heřmánkový čaj když užívám Warfarin...

Byliny a Warfarin

Dobrý den.Užívám Warfarin a chci se zeptat,jestli můžu pít čaj z kořene pampelišky...

Byliny v těhotenství

Dobrý den, prosím vás, které druhy bylin se v těhotenství nesmí užívat ? A je...

Bylo by pro mě vhodné hormonální/nehormonální tělísko?

Dobrý den, je mi 26 let, od 18 let mám nasazenou HA Lunafem. Od začátku braní...

Bylo mi 14 let a můj penis v klidu měří určité velikosti od 4cm do 6 cm

Dobrý den mám dotaz v únoru mi bylo 14 let a můj penis v klidu měří určité velikosti...

Bylo mi špatně, nevěděla jsem co dělat


Bylo možné otěhotnění?

Dobrý den, paní doktorko. Nejdříve bych Vám chtěla říct, že si Vaší práce v...

Bylo podávání antibiotik správné?

Dobrý den, v záři jsem začala brát první antibiotika na angínu, další antibiotika...

Bylo riziko umrti?

Zdravim, Pred rokem jsem se vratil z dovolene a byl jsem tyden nemocny.Tak...

Byly mi odstraněny hemoro...

Byly mi odstraněny hemoroidy podle Milligana. Můžete mi vysvětlit co to znamená?...

Byly nutno AT

Dobrý den. Moje dcera 8 let, začala ve středu ráno kašlat-spíš vlhčí chrápání...

Býlý výtok

Dobrý den, je mi 13let menstruaci jsem už dostala a už asi od 10let mi trápí...

Bylý vytok , svědění

Dobrý den, je mi 18 let a už delší dobu mám nepříjemné svědění pochvy a bylý,...

Bypass po 10 letech

Dobrý den, již delší dobu mě trápí otázka ohledně bypassu(dvojitý), který byl...

Bypass žaludku

Dobrý den, mám po operaci žal. Baypass a mám porad žlutou stolici, žlučníku...

Byseptol

dobrý den, přítelkyně me poprosila abych se zeptal na to, jestli Byseptol na...

Bývá mi špatně

Zajímalo by mě, co by to mohlo být a kam se mám obrátit? Mívám pocity slabosti,...

Bývalá přítelkyně

Dobrý den, je mi 18 let. S bývalou přítelkyní jsem byl 2 roky v listopadu mě...

Bývalý mi nedá pokoj

Dobrý den, mám problém se svým bývalým klukem, a vážně si už nevím vůbec rady....

Bývalý přítel

Dobrý den,chtěla bych Váš názor na bývalého přítele.Jsem přesvědčena že má duševní...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest okostice


Kotvičník zemní a jeho účinky


Zánět slepého střeva


Pásový opar


Protržení panenské blány masturbací


Motání hlavy, tlak v zátylku


Bolesti břicha


Zákaz kouření snížil počet předčasně narozených dětí


Černý pruh na nehtu


Bolesti po operaci variokokeli


Fleky na kůži


MUDr. Vlaďka Bžunková

Praktický dětský a dorostový lékař

Bulka na nártu


Křeče v břiše - nemoc nebo stres ??


Poznáte příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!


Přivolání onemocnění


Kolaterální oběh


Počítání týdnů těhotenství po KET


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×