Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Je nutné užívat Letrox?

Endokrinologie Hana 9.1.2018

Dobrý den,
Zasílám lab. výsledky a prosím o radu,zda je nutné nasadit letrox.V září jsem léčila zánět štítné žlázy.Antibiotika,Prednison cca 2 měs.Po vysazení Prednisonu jsem měla užívat Letrox.Ten jsem nenasadila.Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková


Dobrý den, ve zprávách se píše, že funkce štítné žlázy přešla do nedostatečné funkce, a proto byl doporučen Letrox. Pokud jste jej nenasadila a podle laboratoře je vidět pokles TSH, zkusila bych ještě vyčkat do další kontroly, zda se nález normalizuje. A poté bych sledovala hodnoty TSH a fT4 min. 1x za půl roku. Nejsem ale endokrinolog, proto Váš dotaz předám i specialistovi, který informace doplní, popř. upřesní. Vyčkejte, prosím, i jeho odpovědi. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Jandíková PhD.


Dobrý den, pokud jste při TSH 7 neměla potíže a "vydržela" do další kontroly a TSH se mírně zlepšilo, zkusila bych ještě 2 měsíce bez Letroxu, zda se TSH normalizuje (alespoň kolem 4). Pokud by se nenormalizovalo, raději bych se k substituci hormonem štítné žlázy přikláněla. Škoda, že jste svou lékařku o Vašem rozhodnutí neinformovala, možná by také postupovala podobně...Zánět může funkci štítné žlázy poškodit i natrvalo, ale Vy nemáte pozitivní protilátky (tedy dispozici k autoimunitě) a proto bych tomu dala šanci, zda se sama "nevzpamatuje"
S pozdravem
Jandíková

Související dotazy

Letrox a menstruace
Dobrý den chci se zeptat dostala jsem menstruaci 15.4...
Vynechání Letroxu
Dobrý den, už 10 let nemám štítnou žlázu. Vždy jsem...
Je nutné užívat euthyrox?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli při hodnotách...
Užívám ráno Letrox 100 a nyní hodnoty TSH 15.961a S-T4 voný 8.37
Dobrý den, v listopadu 2016 mi byla vyoperovába štítná...
Štítná žláza v těhotenství
Dobry den,byl mi zjisten mirny autoimunitni zanet stitne...
Letrox
Dobrý den, začala jsem užívat Letrox 50 1x denně,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je nutná synovektomie?

dobrý den, chci se zeptat, zda je vhodná/nutná synovektomie - není jiná možnost...

Je nutné brát léky?

Dobrý den, před 2 měsíci jsem byla na gastroskopii, kde mi zjistili, že mám...

Je nutné brát Pradaxu?

Zdálo se mi, že se mi chvěje srdce.Žádné potíže jsem neměla(zadýchávání,únava..).Na...

Je nutné doporučení od praktika k objednání u specialisty?


Je nutné léčit střední sideropenickou anemii?




Je nutné odstranění štítné žlázy?


Je nutne umrtvit zub?


Je nutné užívat euthyrox?


Je nutné užívat lék?


Je nutné vysadit antikoncepci?


Je nutno léčit e coli?


Je nutný odběr TSH a ft4 nalačno?


Je nutný při léčbě syfilis pobyt v nemocnici?


Je obecně létání v 1. trimestru těhotným doporučované?


Je odbarvování chlupů bezpečné?


Je opar nakažlivý i v době bez příznaků?


Je opravdu nejaký spusob kterým se dají zvětšit prsa?


Je opravdu nutná obřízka?

Dobrý den, je mi 25 let a už nějakou dobu mě trápí zúžení predkožky. Na okraji...

Je opravdu nutná operace?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Silné krvácení

Už jsem si řekla, že to není normální. Čím jsem starší, mám měsíčky objemnější,...

Syndrom vertebro bazilární arterie

Dobrý den, Nevím, zda svůj dotaz dávám správně, snad ano. Dnes jsem byla na...

Dysplázie děložního hrdla

Dobrý den, v únoru mi cytologie u gynekologa ukázala LSIL (pokud si dobře vzpomínám,...

Krvácení v druhé polovině cyklu

Dobrý den mám otázku, trápí mě už půl roku špinění v druhé polovině cyklu. Antikoncepci...

Mravenčení v temeni hlavy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená, když cítím čas od času mravenčení...

Bolava prava uzlina a bolest praveho ucha

dobry den pani doktorko,uz jsem nemocna od 29.8. kdy jsem mela chripku a zalehle...

Bolest kloubů a celého těla

Dobry den, uz fakt nevim kam se obratit.Zacalo to bolestma kloubu( kycelni,...

Bolesti a křeš svalů celého těla

Dobrý den, již měsíc mám silné svalové bolesti celého těla (po týdnu bolestí...

Myom, bolesti břicha

Dobry den, je mi 30 let, jiz to trva asi skoro rok, co mam bolesti, zjistili...

Bolest v uchu


Předávkování léky Lyrica nebo Rivotril


Jsem uvnitř velká

Dobrý den, je mi 52 let a jsem rok po odstranění dělohy(300 g) se třemi myomy...

Myom


Bílkovina v moči

Dobrý den, dceři bylo zjištěno při opakovaném měření moče, že má bílkovinu...

Zánět slinivky

Dobrý den, prodělala jsem lehkou pankreatitida. V nemocnici jsem byla 6 dní...

Motání hlavy u dítěte

Dobrý den, dítko teď 3r (od loňského léta cca 1xměsíčně) motání hlavy. Za prosinec...

Korová cysta ledviny

Dobrý den, byla jsem na CT, tam mi mimo jiné našli "korová cysta ledviny 35mm."...

Neustálé škrundání v břiše

Vážená paní doktorko, prosím o radu. Už asi rok mi pořád škrundá v břiše. A...

Zhojení po vyndání šroubů z kotníku

Dobrý den,po 2,5 letech mě čeká operace při které mi budou vyndány šrouby a...

Viditelné žilky v oku
