Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Je těhotenství pravděpodobné?

Gynekologie Katka 22.1.2018

Dobrý den pane doktore, můj dotaz se týká možného těhotenství.
V listopadu jsem vysadila hormonální antikoncepci a od te doby jsem neměla menstruaci, počítám ze z důvodu hormonalnich změn po vysazeni. Před týdnem jsem měla pohlavní styk, kdy bohužel došlo k selhání ochrany. Asi po 15 hodinách od nehody jsem užila nouzovou antikoncepci Ellaone. Nyní po 5 dnech od užití pilulky došlo k jednorazovemu zaspineni. Docetla jsem se, ze přípravek Ellaone zabraňuje ovulaci a není tedy účinný, pokud již k ovulaci došlo. Nám těhotenský test je ještě brzy, myslíte si, ze je těhotenství pravdepodobne?
Předem děkuji za odpověď a přeji příjemný den.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, lék Ellaone (účinná látka Ulipristal-acetát) je nouzové kontraceptivum snižující možnost otěhotnění po nechráněném pohlavním
styku, důležité je slovíčko snižující možnost, ne jednoznačně zabránění otěhotnění. Léčba se skládá z jedné tablety podané perorálně co nejdříve, ale ne později než 120 hodin (5 dní) po nechráněném pohlavním styku nebo po selhání použité metody antikoncepce. Čím dřív se užije, tím je riziko těhotenství menší. Tableta sice může být užita kdykoli během menstruačního cyklu, ale tím, že Ulipristal-acetát zabraňuje nebo odkládá ovulaci platí, že pokud k ovulaci již došlo, není již účinný. Dobu ovulace u Vás nelze předpovědět, od vysazení HAC nemenstruujete, proto pravděpodobně ani neovulujete, anebo tomu tak doposud bylo, ale zda třeba tento cyklus nebyl první ovulační Vám já neřeknu. S rostoucí tělesnou hmotností nebo indexem tělesné hmotnosti (BMI) dochází také ke snižování účinnosti přípravku EllaOne. Takže na závěr, těhotenství vyloučit nelze, udělejte si buď těhotenský test, či navštivte svého gynekologa. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Těhotenství
Dobrý den, chci se zeptat na vhodnost cestování letadlem...
Vliv plísní v potravě v prvním trimestru těhotenství
Dobrý den, ráda bych se zeptala na vliv plísní v potravě...
Těhotenství
Dobry den. V březnu 2016 se mi po 3. císařském řezu...
Nové těhotenství
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat před 14 dny v ranném...
Těhotenství?
Dobrý den, antikoncepci jsem brala asi tak rok a půl...
Těhotenství?
Dobrý den,chtěla bych se zeptat mám vynechání menstruace...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je svalová hypotonie léčitelná?


Je svědění způsobeno pouze kvasinkami?

Dobry den, gynekolog mi odmitl udelat ster a kultivaci s tim, ze svedeni, na...

Je šance na otěhotnění?


Je šance na snížení či úplné vysazení..?


Je šance začít s aktivním sportem po operaci? (adrenalinové, extrémní)


Je tam ještě blána?


Je tam nějaké riziko při narkóze?

Dobrý den léčím se na sínosovou tachykardii. Beru betaloc celkem 25 mg/ den....

Je tato léčba dostačující?

Dobrý den, dcera při běhu špatně došlápla nedávno a o den později jsem ji vzala...

Je tedy mozne uzivat zineryt nebo to napr. muze snizit ucinek clostilbegytu

Dobry den, chtela jsem se zeptat,jestli je mozne soucasne uzivat zineryt na...

Je tedy možné že je mimčo menší než by mělo být z tohoto důvodu?

Dobrý den můj problém se týká těhotenství.Podle poslední ms 11.8.2017 bych měla...

Je těhotná?

Dobrý den, moje kamarádka spí se svým psem, je jí 13 a nebere antikoncepci....

Je těhotná?

Mé přítelkyni vynechala mentruace. Máme strach,že je těhotná. Spíme spolu s...

Je ten prednison uplne na mieste?

Dobry den, obraciam sa na Vas s prodbou o radu. Som momentalne tehotna, cca...

Je ten výtok normální, že stále nezmizel?

Dobrý den. Jsem rok po druhém porodu a asi přibližně pul roku mě trápily bolesti...

Je to 'jen' zalehlé ucho

Dobrý den, před dvěma týdny jsem prodělala zánět nosohltanu se silnou bolestí...

Je to (neuro)borelioza?

Dobrý den, měla bych prosbu a dotazy týkající se boreliozy nebo konkrétně neuroboreliozy....

Je to 24 dní co jsme chytily klíště, nyní máme zvýšenou teplotu 37,1-37,5°C

Dobrý den p. doktore, je to 24 dní, co jsme s dcerkou v lese, ve stejné lokalitě,...

Je to 4tý den po trhání dvou zubů 7 a 6 dole

Dobrý den, dnes je to 4tý den po trhání dvou zubů 7 a 6 dole. Vím, že rána by...

Je to alergická reakce nebo spis psychický problém?

Dobrý den, chci se zeptat, je mi 19 let a poslední měsíc se mi stává, ze se...

Je to alergicka reakcia lebo exem?

Najprv to boli len pluzgierky maličké a teraz sa stalo toto. Viete mi poradit...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolesti břicha


Léky

Dobrý den,prosím o sdělení.Řadu let užívám Detralex a Enelbin.Enelbin mi dporučila...

Modřiny

Dobrý den mám dotaz..v úrovni pasu.. se mi udělaly vedle sebe hnědé modřiny...

Pálení v krku při kouření

Dobrý den je mi 23 let a poslední dobou mě pálí při kouření cigaret v krku a...

Serotonin


Čirá voda z konečníku

Dobrý den, u své 5 leté dcery řeším problém neustále se vracejících průjmů....

Jak dlouho po posledním užití herpesinu můžu konzumovat alkohol?


Nespavost

Dobrý den, poslední cca. rok mě trápí drobné problémy se spánkem. Ne, že bych...

Tetanovka - reakce

Po přeočkování tetanovkou se mi zvýšil cukr v krvi na 8.4 na lačno a 9.9 po...

Bílý povlak a malinké skvrnky na penisu


Zánět močových cest

Dobrý den, mám podruhé za tři týdny zánět močových cest, může být na vině i...

Bolest v uchu


Otěhotnění při menstruaci

Můžu otěhotnět při menstruaci a k tomu beru kyselinu listovou?

Horečky

Dobrý den, už třetí den mám horečky 39, vcera jsem byla u lékaře a dostala jsem...

Bolest v pravém podbříšku vystřelující do zad a pravé nohy

Dobrý den, má dcera trpí už více jak 3/4 roku stále se opakující bolestí v pravém...

srdce

Dobrý den. Respektive večer. Už delší dobu me trápí takový problém. Vždy když...

Kulička v šourku

Dobrý den, už asi 1 rok mám šourku takovouto ,,fazolku" (foto) a nevím...

Suchost v ústech

Dobrý deň, ja by som sa chcela opýtať ohľadom môjho problému. Nedávno dlhšie...

Lehce zvýšená teplota


Epidurální a subdurální hematom

Prosím paní doktorko, před 20 dní tatínek praštíl na židli hlávou. Právě před...

Reklama
Zavřít