Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Jesle a zvýšená nemocnost

Alergie Hana 20.6.2018

Dobrý den, prosím o konzultaci.
Dcera, 12 měsíců, má již podruhé při vyšetření krevního obrazu snížené neutrofily - 0,79 10^9/l. Další hodnoty mimo referenční mez:
Neutrofilní segmenty 12,9%,
Lymfocyty 79,1%
Za celý rok vážněji nestonala, prospívá dobře. Krevní obraz nechal pediatr otestovat, protože se mu dcera zdála bledá. Plánujeme zařazení do kolektivu (jeslí). V případě potřeby mohu poskytnout kompletní výsledky. Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

Hezký den Hano, díky za dotaz. Lékař indikoval vyšetření krevního obrazu z toho důvodu, že s mu dcera zdála bledá a chtěl tedy vyloučit anemi. Anemií dcera netrpí, jako náhodný nález byl tedy nalezen tento snížený počet neutrofilů, speciálního druhu bílých krvinek. Podstatné je, že píšete, že nestoná často, pak bych neviděla důvod, proč byste jesličky nemohli zkusit a uvidíte, jak budou dcerce sedět. Jedná se pouze o drobnou odchylku od normy a myslím, že bude vše v pořádku. Myslím, že je důležité vždy léčit klinické projevy, tedy potíže a pokud laboratorní výsledek není zcela v normě, ale holčička je bez potíží, nemusíme brát tento výsledek až tak vážně. S přáním hodně zdraví Vám i dceři, . Jiříčková

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeněk Suchomel

Specializace: Pediatrie Pracoviště: Dětské a dorostové oddělení nemocnice Teplice

Dobry den

Dle meho nazoru neni duvod se znepokojovat. Hodnoty, ktere vysly mimo referencni rozmezi mohou byt ovlivnene i vekem. Urcite bych je nijak neresil, pokud k tomu neni casta nemocnosti apod. Nedostatek neutrofilu by prave mohl zpusobit nachylnost k infekcim. Nelecime vsak vysledky nybrz pacienta, takze z tohoto ohledu neni namitek proti jeslim.

Odpovídá lékař:

MUDr. Marcela Vorlíčková


Dobrý den, souhlasím s názory paní doktorky a pana doktora. Mírné změny v krevním obraze jsou fyziologické, důležité je hodnotit laboratorní nález s klinickými projevy. Pokud holčička často nestoná, nebála bych se ji do kolektivu zařadit. Není ale vyloučeno, že po nástupu do kolektivu v 1 roce se nemocnost nezvýší. Pokud by se nemocnost zvýšila , bylo by vhodné krevní obraz zkontrolovat.

S pozdravem Dr. Vorlíčková

Související dotazy

Psoriatická artritida a zvýšená teplota
Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat,jestli u Psoriaticke...
Zvýšená nemocnost
Dobrý den, rada bych se zeptala, jak řešit oslabenou...
Zvýšená hladina kys. moč
Dobrý den, manželovi (33let) byla zjištěna zvýšená...
Zvýšená teplota
Dobrý den, pred měsícem jsem byla léčena atb na...
Trvale zvýšená teplota
Dobrý den, asi před třemi roky jsem začala trpět na...
Zvýšená hodnota ALT a užívání ATB
Dobrý den, Před 14 dny mi byla na odběru krve zjištěna...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Jen při dotknutí čípku začal silně krvácet.

Dobrý den, před 14ti dny jsem byla na klasické roční prohlídce na gynekologii....

Jen trošku špinim a docela hodně mě bolí hlava už třetí den

Dobrý den,je mi 42 let a beru antikoncepci a teď mám dostat menstruaci a jen...

Jenamazol

Dobrý den, můj dotaz se týká krému Jenamazol, používám ho nyní týden (kombinovaná...

Jenamazol

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli lze jenamazol koupit i když ještě nejsem...

Jenamazol 2% v prvním trimestru

Dobrý den, jsem pravděpodobně v 5.tt a trápí mě svědění na jedné straně kolem...

Jenamazol a antikoncepce

Dobry den, mohu pouzit pripravek Jenamazol zaroven s antikoncepci Minisiston?...

Jenamazol krém

Dobrý den, paní doktorka na gynekologii mi předepsala JENAMAZOL...

Jenamazol v těhotenství

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli vadí že jsem ve 34tt použila mast jenamazol...

Jenamazol, candibene v těhotenství

Dobrý den, paní doktorko, jsem 38+0 a začlo mě to tam dole svědit a trochu pálit....

Jepro mne bezpečný Ovestin

Muj gynekolog mi předepsal Ovestin /nemám žádné záněty/ ale velmi citlivou...

Jestli je to v pořádku nebo ne?

Dobrý den, prosím o vysvětlení těchto výsledků... Jestli je to v pořádku nebo...

Jestli jsem si do pusy nezanesla infekci?

Včera jsem cítila jako bych měla mezi jedničkami něco zaseklého.Měla jsem snahu...

Jestli nemuze byt pricina nejaka infekce

Dobry den, rad bych se zeptal zda pricinou zdravotnich obtizi nemuze byt nejaky...

Jestli se mi protrhla panenska blana při masturbaci

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je možné poznat, jestli se mi protrhla...

Jestli se mi sama vstřebá boule nad levým okem?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat,jestli se mi sama vstřebá boule nad levým...

Jestli silná vaginální kvasinková mykoza může ovlivnit výsledek cytologie?

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli silná vaginální kvasinková mykoza může...

Jestli to není zánět prostaty?

Dobrý den, je mi 23 let. Nedávno mě začalo bolet u varlat, nedokážu přesně říct...

Ještě bych chtěla dodat k...

ještě bych chtěla dodat k mému dotazu, že klíště bylo přisáté zhruba 1 - 2 hodiny...

Ještě doplnění

Ještě mi přijde že mám trošku zvětšenou levou krční uzlinu ale ta neboli. Děkuji...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zlomenina kotníku

Dobrý den. 23.12. jsem utpěla zlomeninu hlezna. Noha byla dána do sádry...bez...

Poruchy paměti

Dobrý den, trpím migrénami s aurou (migréna+přestávám vidět a vidím jen takové...

Bolest pod pravou lopatkou

Dobrý den. Už týden mě bolí pod pravou lopatkou.Bolest je ostrá a vystřelující....

Panická porucha

Zdravím, Chcem sa spýtať či je možné že po týždni brania citalecu je mi stále...

Bolest na hrudi vpravo

Dobry den zacalo me bolet prave zebro kdyz se nadechnu pichne to ostre vystreluje...

Křečovité bolesti břicha v oblasti podbřišku

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na moje křečovité bolesti břicha v oblasti podbřišku,...

AERIUS SIRUP

Dobry den, prosim o informaci, zda AERIUS SIRUP pusobi jako celkove dekongestivum...

Tlaky v hlavě, brnění ruk a nohou, tváří

Dobrý den, je mi 28 let, již před 2 lety, jsem po prvé omdlela, lékaři ze záchranné...

Zlomenina kotníku, rehabilitace

Dobrý den,chci se zeptat, měl jsem zlomeninu kotníku a jsem na pracovní neschopnosti.Navštěvuji...

Zlomená čéška léčba

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, po jak dlouhé době se zcela zahojí zlomená...

Zápal plic - doplňková léčba a rekonvalescence

Dobrý den paní doktorko, mám zápal plic (bakteriální) s nálezem v levém středním...

Časté chození na velkou

Dobrý den, chtěla bych se zeptat , už asi 14dní mě trápí časté chození na velkou....

Brnění jazyka

Dobrý den. Zhruba tři roky mně silně pulzuje v hlavě. Absolvovala jsem řadu...

Vysvětlení hodnot

Dobrý den, rád bych se zeptal na vysvětlení hodnot. Mám chron. hepa. B. Hbeag...

Sustanol a třezalkový čaj


Palmoplantární hyperkeratóza

Dobry den,tento dotaz se netyka me,ale meho pritele...po par tydnech co se narodil,se...

Prosulpin 50mg

Dobrý večer, Mám dotaz. Před měsícem jsem měla malej zdravotní kolabs a asi...

Trittico a alkohol

Neurogenní tetánie Dobrý den, v lednu jsem měla svůj první záchvat - myslela...

Bolest na penisu, při sexu

Dobrý den, mám problém s penisem, nejdřív jsem si myslel že jsem si natrhl uzdičku,mám...

Latentní hypothyreoza

Dotaz pro lékaře endokrinologa. Dobrý den, již několik let mám sníženou funkci...