Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Ještě k mému předchozímu dotazu...

Psychiatrie Matěj 16.11.2018

Dobrý den,

1. ještě k mému předchozímu dotazu. Kdyby TEORETICKY zvýšení beta-2-mikroglobulinu souviselo s lymfomem, byla by jeho hodnota vyšší, než je mých současných 2,83? (Norma je 2,53).
2. Myslíte, že mírné zvýšení tohoto markeru souvisí s momentálně prodělávanou primoinfekcí virem EBV? Já jsem ale četl, že je to ONKOMARKER...
3. Nebo už po 14 dnech od zjištění přítomnosti EB viru by hodnoty v krvi měly být v normě, kdyby to zvýšení mělo být kvuli mononukleoze?

Testy na EB dělány 5.11., na beta-2-mikroglobulin 13.11.

Děkuju za odpověď na VŠECHNY TŘI OTÁZKY. Děkuju moc.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, beta2mikroglobulinu se jako onkomarker nepoužívá a je ukazatelem probíhajícího zánětu, stejně tak ASLO. Ani zcela teoreticky se o lymfom u Vás nejedná, zcela jasně a bez jakýchkoli pochybností máte mononukleosu, která je samoúzdravným virovým onemocněním. OPět zde příkládám pro připomenutí odpověď kolegyně stran beta2mikroglobulinu: Dobrý den, ano, i těmito výsledky si potvrzujeme to o čem se tu bavíme týdny - tedy že máte infekční mononukleozu a nikoliv nádor. Vy si vždy přečtete na internetu něco z čeho si vytáhnete pouze část pravdy a v tomto případě to, že beta 2 mikroglobulin je onkomarker. Pokud jste si našel erudovaný článek, tak jste se tam jistě dočetl i to, že beta 2 mikroglobulin se vyskytuje při zánětlivých procesech (což infekční mononukleoza je) a že tento parametr NELZE používat pro screening malignich onemocnění. Pokud jde o ASLO, tak to přetrvává zvýšené nad normu i 1 rok od obyčejného streptokokového onemocnění, jakým je např. angína. To že se hubnutí u infekčního onemocnění vyskytuje Vám minimálně já sděluji zde opakovaně. Takže opakuji - rakovinu nemáte, můžete být v klidu.
S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Letitá bradavice na penisu
..........k mému předchozímu dotazu jsem zapomněl připojit...
Nákaza HIV
Dodatek k mému předchozímu dotazu. Nebo když by jen...
Bolest nohou u dítěte 5 a půl roku
Tohle je jen dodatek k mému předchozímu dotazu. Neuvedla...
Bolest při sezení
K mému předchozímu dotazu ještě dodatek: asi 3 měsíce...
Rentgen - doplnění dotazu
Dobrý den, chtěl jsem doplnit pár informací k mému...
K předchozímu dotazu
A ještě se mi stalo , že když jsem třeba seděl vedle...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Ještě dotaz

ještě jednou Vás paní doktorko zdravím. A mám ještě dotaz. A to ten , jestli...

Ještě info :)

Dobrý den pane doktore :) Už jsem Vám jsem jednou psala.Jak jsem měla s přítelem...

Ještě jeden ohledně varlat

Vážená paní Mudr. Leskovská, Dobrý den, velice si vážím vaší rychlé odpovědi,...

Ještě jednou

Ještě jednou dobrý den, ještě bych se chtěla zeptat, zda i v případě, že zánět...

Ještě jednou

pane doktore ještě se chci zeptat,jak se zánětu zbavím,pokud mám vysadit léčbu...

Ještě jednou k Velaxinu a sinus. tachykardii

Velice děkuji za Váši fundovanou odpověď, která mě vážně překvapila. Internista...

Ještě jednou plastika kolene

Děkuji za odpověď, jen doplňuji, že na magnetické rezonanci jsem byla a největší...

Ještě jednou to koleno

A ještě jsem se chtěl zeptat já Vám psal včera o tom přetrženém křížovém kolenním...

Ještě jednou vysoký krevní tlak

Dobrý den, děkuji mnohokrát paní doktorce Leskovské za rychlou odpověď a měla...

Ještě jsem nedostala měsíčky

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat jak dlouho můžu mít zpoždění s měsíčkama měla...

Ještě k minulému dotazu ohledně ejakulátu

Dobrý den, to jsem opět já s tim nedotvořeným ejakulátem. Rád bych se jen zeptal...

Jěště něco o kýle.

Jeste bych se chtel na neco zeptat.Uz jsem byl tedy u chirurga na poliklinice...

Ještě nějaká otázka ohledně natrhlé předkožky

Řekl jste, že riziko nakažení je větší jelikož kůže je natrhlá, je v tom nějaké...

Ještě nemám mít menstruaci, přesto jsem dnes začala krvácet.

Dobrý den. Jsem týden po laparoskopii kvůli zánětu slepého střeva. Antikoncepci...

Ještě nesrostlá dáseň

Dobrý den, mohu se zeptat, kdy se zcela zahojí dáseň po vysekaných osmičkách? Vyndali...

Ještě posílám znovu naskenovaný závěr od Lékaře po MR

Dobrý den pane Mudr. Navrátile, znovu jsem to opsal s Lékařské zprávy co není...

Ještě poslední zjištění

Dobrý den pane doktore . Prosím ještě na vás mám jeden dotaz a opravdu vás už...

Ještě prosba

Dobrý den, tímto bych se chtěl optat na následující případ. Prodělal jsem...

Ještě prosba

Dobrý den, tímto bych se chtěl optat na následující případ. Prodělal jsem...

Ještě v noci na sobotu mi velmi natekl "čípek" v puse

Dobrý den, v pátek jsem byl večer na večeři, zakončil jsem to několika vychlazenými...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zácpa

Dobrý den. Potřebuji radu. Vyprazdňuji se po 10-12 dnech. Začalo to, když...

Riziko pohlavně přenosných infekcí


NSE marker

Dobrý den, paní doktorko. Je mi 20 let a při posledním krevním obrazu mi byl...

Lehce hyperechogenní ložisko v játrech

Dobry den, Prodelala jsem zanet mocoveho mechyre, byla mne nasazena antibiotika...

CALTRATE 600mg/400 IU D3 a ledvinové kameny

zdravím. Chci se optat zda mohu brát bez obav lék CALTRATE 600mg/400 IU D3....

Refluxní nemoc jícnu

Dobrý den, PŘED ROKEM A PŮL MI BYL ZJIŠTĚN REXLUX JÍCNU: DNEŠNÍ ZÁVĚR PROHLÍDKY:ZÁNĚTLIVÁ...

Bradavice na předkožce

Dobrý den, již 3 dny mám na předkožce 2 male bradavice. Včera jsem byl na kožním...

Velikost pyje

Dobrý den,mám penis v erekcí 13,5 cm je to málo nebo to stačí?popřípadě je na...

Chronická rýma

Dobrý den, trápí mě neustálá rýma, ve dne i v noci v zimě i v létě. Chodíl...

Dráždění na průduškách

Dobrý den, chtěla bych se zeptat - již asi 3 týdny mívám takový dráždivý pocit...

Boule na holenni kosti

Dobry den, cca pred 6 mesici jsem si vsimla bolestive boule na holenni kosti,...

Antibiotika Doxyhexal a mléčné výrobky

Dobrý den. Po "kousnutí" 4 klíšť Premiumat mi ošetřující lékařka předepsala...

Nitroděložní tělísko v nízkém věku

Dobrý den. Jsem proti užívání ant.pilulek, protože mi přijde, že to zbytečně...

Charge syndrom

Dobrý den, v lednu se nám narodila dcerka s vícečetnými vývoj. vadami nedovyvinuté...

Vyndání stehů po extrakci zubů


Brnění dolních končetin

Dobrý den. je mi 36 let a z ničeho nic, mě začli šíleně brnět nohy. Od pasu...

Mám tlaky v oblasti žaludku a břicha

Dobrý večer, nevím co se deje ale mam tlaky v oblasti zaludku a bricha, cítilm...

Opožděná menstruace


Pupínek pod prsem


Endometrium - jeho výška

Dobrý den, Na preventivní prohlídce mi lékař řekl že mám vyšší delozni sliznici...

Reklama