Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Jiný problém

Lukáš 7.9.2018

Dobrý den, bude to už zhruba 6. rokem, kdy mě trápí nepřetržitá bolest/dráždění v krku - v oblasti zhruba pod ohryzkem. Úplně přesně nedokážu místo určit. Tato bolest je opravdu neustálá, za celých 6 let jsem neměl ani na minutu klid. Popsal bych to asi jako když máte suchý kašel a krk vás nutí odkašlat si - jenže v mém případě ani ten kašel nijak nepomůže, dráždění je tam neustále. A bohužel je dost intenzivní. V poslední době se připojilo i "pálení" v krku, zejména při vydechování + škrábání v krku při polykání. Bolest při polykání žádnou nemám.

Podstoupil jsem již spoustu vyšetření (gastroskopie, pH metrie, bronchoskopie, alergologie, štítná žláza jak ultrazvukem tak krevně) --- jediný nález byl vždy pouze z gastroskopie a pH metrie. Nález z první gastroskopie v roce 2014 byl: gastroezofageální refluxní onemocnění bez ezofagitidy (poté jsem měl nasazenou Nolpazu a Famosan, úplně bez efektu).
Poté jsem byl u dvou ORL doktorů, u jednoho mi bylo při pouhém pohledu do krku řečeno, že mám zánět jícnu. U druhého doktora mi bylo řečeno, že endoskopem nebylo nalezeno nic vážného, pouze podrážděná sliznice z možného extraezofageálního refluxu. Doporučeno kloktání vincentky u obou doktorů, bohužel bez efektu.
Další ORL lékař v Ostravě mi při vyšetření endoskopem řekl, že mám v krku sklovitý otok, který by mohl být prý známkou právě extraezofageálního refluxu. Odeslán na pH metrii v Ostravě.
pH metrie v Ostravě měla výsledek: gastroezofageální reflux, bohužel BEZ známek extraezofageálního refluxu. Doporučena další gastroskopie.
Poslední gastroskopie v roce 2018 měla výsledek: K20 Zánět jícnu. Doporučen Controloc 2x 40mg, který jsem si prozatím nevyzvedl. Toto bylo poslední vyšetření.

Kromě tohoto dráždění nemám žádné jiné symptomy refluxu - nepálí mě žáha, nemám potíže s polykáním ani potíže se zažíváním. Během těchto let jsem měl ještě nasazený Omeprazol od praktického lékaře, který jsem bral zhruba měsíc v dávkách 2x20mg, také kompletně bez efektu.

Mimo jiné, úplně ve stejnou dobu, v roce 2012, mi začaly srdeční palpitace, které mám také doteď. Doktoři prozatím vyloučili jakoukoliv spojitost s drážděním v krku a kašlem, ikdyž samozřejmě psychicky si tyto 2 věci dost spojuji, protože se objevily ve stejnou dobu... byl jsem vyšetřen EKG, holterem(denně naměřených zhruba 2500 extrasystol) i magnetickou rezonancí a srdce mám údajně zdravé. Začínám být z tohoto všech poměrně zoufalý a nevím si vůbec rady, co dál, jestli je ještě vůbec na koho se obrátit, nebo co ještě můžu vyzkoušet... dráždivost v krku a srdeční palpitace mě denodenně dost psychicky deptají, protože se to těžce ignoruje a mám pocit, že se problémy rok od roku zhoršují.

Předem se omlouvám, pokud je popis těžce pochopitelný.. prodělal jsem opravdu hodně vyšetření a občas už je těžké sepsat to vše chronologicky.

Přikládám veškeré lékařské zprávy ke zmíněným vyšetřením.

Budu moc vděčný za cokoliv.

Děkuji Vám.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, sám vidíte, že všechna vyšetření jsou negativní, proto je třeba uvažovat o možné psychické příčině. Proto bych Vám doporučovala i konzultaci u psychologa, který se zabývá psychosomatologií. Některé příznaky a zdravotní problémy přicházejí jako informace, sdělení, která jsou uložena v podvědomí. Může jít o stará psychická traumata nebo o současné problémy, kterým člověk nevěnuje pozornost. Záleží na Vás, jste-li připraven to změnit.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, pane Lukáši, pokud Vám opakovaně na gastroenterologii řekli (a dokonce potvrdili na ORL), že máte gastroesofageální reflux a zánět jícnu,pak byste měl být podle toho léčený. Nemá smysl chodit po dalších lékařích a zjištovat, zda jej máte či ne. Ve výsledku, co jste přiložil, zcela jednoznačně stojí, že máte refluxní nemoc jícnu a zánět žaludku, Váš jícnový svěrač netěsní jak má. To zcela bez pochyb vysvětluje Vaše potíže s krkem. Nemusíte mít jiné příznaky, kažný člověk je jiný.
Proto, aby se Vám vůbec mohl stav vylepšit, musíte brát léky na snížení kyselosti jako Nolpazu, Controloc či Omeprazol. Nestačí brát jen krátkodobě, léky vysazovat, nemá smysl nyní zkoušet jiné lékaře. Vše podstatné bylo, podle toho, co píšete, vyšetřeno.
Takže moje doporučení je jednoznačné - vyzvedněte si nyní Controloc. Užívejte jej dvakrát denně tak, jak Vám předepsali. Ne jeden měsíc, ale nejméně tři až šest, a to za kontrol u vašeho gastroenterologa. Teprve za tuto dobu je možné říci, jestli léky zabraly či ne, záleží také, jaká bude gastroskopická kontrola. Držte dietu, jakou máte doporučenou, tedy ne kávu, alkohol, čokoládu, dráždivá jidla, hodně pijte, jezte malé porce, nejezte před spaním. Pokud se za jeden až dva měsíce pravidelného užívání Controlocu dvakrát denně na lačno 30 minut před jídlem Vaše potíže nevylepší, není to důvod k vysazení. Nadále lék užívejte a dodržujte dietu a režimová opatření. Váš gastroenterolog Vám jen přidá další lék ze skupiny prokinetik, tedy lék, který urychluje a zlešuje posun tráveniny dolů jícnem a ze žaludku, například Kinnito.
Ohledně palpitací se domnívám, že nejspíše budou způsobené strachem, stresem, psychyckým rozladem z toho, že se necítíte dobře, máte potíž s krkem a myslíte si, že se nezjistila příčina. Doporučuji Vám proto, abyste se, kromě důsledného dodržování pokynů gastroenterologa, objednal na psychoterapii, kde vám pomohou stres a úzkost zvládnout. Můžete rovněž požádat o předpis léků na jednorázové zklidnění. Existují také léky na zvládnutí palpitací, když by byly příliš obtěžující, ty Vám může doporučit kardiolog. Poraďte se o tom se svými lékaři.
Držím Vám palce, abyste se začal cíti lépe a své potíže jste brzy překonal. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Jiný problém
Dobry den, chtela bych se zeptat,jiz delsi dobu (asi...
Jiný problém
Dobrý den, léčím (natírám) kyselinou mravenčí bradavice...
Jiný problém
Dobrý den asi před měsícem se mi v třislech a na krku...
Jiný problém
Dobrý den , chtěl bych se zeptat pícha mě pod žebrem...
Jiný problém
Zdravím, před pár dny jsem si všiml, že u třisla, bliže...
Jiný problém
Dobrý den. Měl bych dotaz. Kdyby se stalo, že by se...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Jiný problém

Dobry den,jak procitam veskere clanky tak premyslim jestli je nepsal nekdo z...

Jiný problém

Dobrý den, po nástupu teplých dní, se mi na dolních končetinách otevřely jakési...

Jiný problém

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Už týden mám pocit plného (nafouklého) břicha,nejde...

Jiný problém

Vážená paní doktorko/doktore, již se delší dobu léčím s RS. Mám problém s těhotenstvím,...

Jiný problém

Dobrý den, je možné, že jsem se ve 25 + 6 tt nakazila HSV-2. Dosud jsem genitální...

Jiný problém

Dobrý den, ráda bych se zeptala ohledně klistove encefalitidy. V neděli to...

Jiný problém

Jsem půl roku po lehké mozkové mrtvici. Od té doby stále kolapsy.Každý měsíc...

Jiný problém

Dobrý den. Cca před půl rokem se mi vytvořil výrůstek na kloubu na malíku pravé...

Jiný problém

Dobry den, byl jsem u kožního a tam mi rekli ze to nic neni ale budu radši za...

Jiný problém

Dobrý den, Mám dotaz ohledně HPV onemocnění. Moje přítelkyně, s kterou mám...

Jiný problém

Dobrý den, prosím o radu. Již 3 měsíce mě trápí bolest horních končetin v oblasti...

Jiný problém

Dobrý den. Je mi 14 let, už delší dobu mě trápí pálení při močení a celkově...

Jiný problém

Dobrý den, moc bych Vás chtěla poprosit o srozumitelné přečtení lékařské zprávy,...

Jiný problém

Dobrý den chtěla bych se zeptat před 14dny jsem nastydla.zánět pochvy a k tomu...

Jiný problém

Dobrý den, je mi 20 let. Poslední půl rok mám značné problémy. Nejprve jsem...

Jiný problém

Dobrý den už tentokráte naposledy. Ještě mi nebyla zodpovězena v předchozích...

Jiný problém

Dobrý den , Chceme se zeptat na dceru která bude mít za krátkou dobu 6 let. Dcera...

Jiný problém

Dobry den, stava se mi tak jednou mesicne, ze me boli u praveho vajecniku a...

Jiný problém

Dobrý den, nevím na jakeho odbornika se v tomto pripade obratit. Spatne se...

Jiný problém

Dobrý den, Je tento výsledek EKG Holtera indikací k předepsání betablokátoru? Děkuji.

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Dieta při onemocnění štítné žlázy


Rivotril


Puchýřky na kůži


Plíseň

Dobrý den, mám jakési nejspíše plísňové onemocnění v podpaží a to pouze na ochlupení...

Od začátku užívání hormonální antikoncepce pozoruji v pochvě takový bílý docela hustý hlen bez zápachu

Dobrý den, přibližně od začátku užívání hormonální antikoncepce pozoruji v pochvě...

Bolest horního patra v ústech


Píchání pod levým prsem

Dobry den, vcera a nekdy mozna jenom 1x za 2 měsíce mě píchá pod levým prsem...

Biolog.léčba


Preejakulát a otěhotnění


Syndorm polycystických ovarií

Dobrý den, nemohu rok a půl otěhotnět, mám za sebou 4 cykly s clostylbegythem...

Těžkost na hrudi, špatné dýchání

Dobrý den, již rok a půl se potýkám se stavy, kdy mám někdy pocit, že snad...

Lek tramadol pred porodem

moc vas prosím brala jsem tramadol retard 100 mg 4 pilulky denne ted jsem...

Zúžení páteřního kanálku

Dobrý den pane doktore, chtěla bych Vás požádat o vysvětlení následujícího výsledku...

Bolest pod kolenem


Pupínky na tříslech


Doxyhexal 200mg při léčení Ureaplasmy


Oteklé stydké pysky

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně nateklých malých stydkých pysků....

Bolest při kolonoskopii

Právě jsem viděla video o kolonoskopii, kde se říká, že je bezbolestná. Já jsem...

Změna lékaře

Dobrý den, chtěla bych změnit svého ošetřujícího lékaře - gynekologa a chtěla...

Tlak v uchu a bolest v krku

Dobrý den, přibližně před týdnem jsem měl něco jako chřipku. Měl jsem horečky...

Zavřít reklamu