Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Kašel po zápalu plic

Infekce Simona 15.11.2017

Dobrý den. Lecim se s mycoplasma pnemonia. Mám ATB Fromilid 500 na 2 týdny po 12h. Léčbu jsem nyní dokončila, ale stále velmi kašlu. Je 14 denní léčba ATB dostatečná? Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Vamed-Mediterra

Dobrý den,
doporučená délka léčby u této infekce jsou minimálně dva týdny. Maximální délka léčby může být až třítýdenní. I u této infekce ale může kašel přetrvávat poměrně dlouho po zaléčení zánětu.
S pozdravem

Související dotazy

Vykašlávání krve po zápalu plic
Dobrý den, prosím o radu. Mám dva po sobě jdoucí prodělané...
Vyrážka po zápalu plic
Dobrý den, po oboustranném zápalu plic způsobeném Chlamydia...
Příznaky zápalu plic
Zdravim,musí zápal plic vždy doprovazet teplota.?Nebo...
Kašel po zápalu plic
dobrý den můj syn 2.5 roku měl zápal plic dnes je to...
Přetrvávající kašel po zápalu plic
Dobrý den, dvouletá dcera prodělala před 12 dny zápal...
Pískoty na průduškách
Dobrý den, v unoru jsem měl zánět průdušek. Po ATB...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kašel nejasné etiologie

Dobrý den, je mi 14 let, nejsem nemocný, ale někdy zakašlu, Nevím čím to je...

Kašel neznámého původu

Dobrý den, od ledna 2016 mám doma zakrslého králíka. Od dubna mám trpím rýmou...

Kašel po hexe?

Dobrý den, mám dotaz ohledně očkovací látky hexavakcíny. U syna proběhla...

Kašel po jídle

dobrý den.Chci se zeptat na problém,který trápí mého syna.Je mu 31let,jinak...

Kašel po námaze

Dobrý Den trápí mě bolest na hrudi, někdy svědění hrudníku, hlenovitý kašel...

Kašel po narkoze

Dobry den, jsem po laparo operaci zlucniku. Paty den po operaci jsem dostala...

Kašel po proběhlém zánětu průdušek

dobry den ..mel jsem zanet prudusek a uz ,tak tyden kaslu a kdyz se nadechnu...

Kašel po ránu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat za svého manžela(26let). Má už asi 3roky problém...

Kašel po zánětu průdušek

Dobrý den. Manžel (30 let) chytil v polovině března od syna tzv. "zelenou" rýmu....

Kašel po zápalu plic

Dobrý den, chtěla jsem Vás zeptat na jeden problém. jedná se o to, že matka...

Kašel po zápalu plic

dobrý den můj syn 2.5 roku měl zápal plic dnes je to měsíc dobral ATB, kontrolní...

Kašel při kouření a bolest na průduškách

Dobrý den,již několik let mám kašel. ze začátku to nebylo tak hrozné,ale nyní...

Kašel při mluvení

Už delší dobu mám takový problém. Když trochu déle mluvím, třeba telefonuji...

Kašel s hleny

Dobrý Den již delší dobu mě trápí hlenovitý kašel, únava, bolest na hrudi a...

Kašel s hleny

Dobrý Den již delší dobu mě trápí hlenovitý kašel, únava, bolest na hrudi a...

Kašel s hleny

Dobrý Den, již delší dobu mě trápí hlenovitý kašel, únava, bolest na hrudi a...

Kašel s hleny

Dobrý Den již delší dobu mě trápí hlenovitý kašel, únava, bolest na hrudi a...

Kašel s hleny

Dobrý Den již delší dobu mě trápí hlenovitý kašel, únava, bolest na hrudi a...

Kašel s hleny

Dobrý Den již delší dobu mě trápí hlenovitý kašel, únava, bolest na hrudi a...

Kašel s hleny

Dobrý Den již delší dobu mě trápí hlenovitý kašel, únava, bolest na hrudi a...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Streptococcus beta haemolyticus c - pendepon

Dobrý den, měl jsem nález streptococcus beta haemolyticus c v krku,jiank krev...

Zvýšený počet bílých krvinek

Dobrý den, co může znamenat, když mám v krevním obraze zvýšené Leukocyty, snížené...

Rust osmicek

Dobry den. Jiz asi pul roku se mi prorezavaji osmicky. Podle RTG mam vytvoreny...

Laboratorní výsledky

Dobrý den chci se zeptat jake su tyhle hodnoty a zda je tam nejaka zrazanlivost...

Henoch schonleinova purpura

Dobry den, memu synovi(8) diagnostikovali henoch schonleinovu purpuru, a ja...

Muzu brat dohromady Ofloxin a Herpesin

Dobry den. Proti zanetu mocovych cest beru ATB Ofloxin. Dnes je 7 den a mam...

Vysoky pulz,tlak

Dobry den,poprosila by som Vas o radu,diagnostikovali mi tetaniu,zacalo to bolestou...

Špinění


Pálení zad

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, čím by mohlo být způsobené pálení zad přibližně...

Bolest v L podžebří

Dobrý den, před 3 mi týdny jsem měl udělán krevní odběr sedimentace, hořčík,...

Mechová bílá skvrna na penisu

Už pár let let mám pod penisem takovou mechovitou bílou skvrnu (hodně malých...

Dlouhy cyklus (užívani HAC bez pauzy /bez bílých tablet)

Dobrý den, ráda bych se zeptala na tzv. dlouhy cyklus (užívani bez pauzy /bez...

Nepravidelný cyklus po revizi dělohy

Dobrý den. Je mi 36.let. Před rokem jsem prodělala operaci slepého střeva,a...

Nadměrné pocení v intimních místech

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli existuje nějaký prostředek na nadměrné...

Tep na břiše

Dobrý den, už delší dobu řeším viditelný problém. Buší mi celé břicho v rytmě...

Občasná bolest břicha, pocit zvracení,horečka, zimnice

Dobrý den, můj přítel se už přes rok potýká s určitým problémem, který se...

Kde se provádí operace prostaty laserem a kolik to stojí?

Dobrý den, kde se provádí operace prostaty laserem a kolik to stojí, nehradí-li...

Bolest varlete šířící se k ledvinám


Nespecifické potíže.

dobrý den, již delší dobu pocituji takový vnitřní třes hlavně od pasu dolu a...

Plovoucí stolice

Dobrý den, zapomněl jsem zde napsat, že mám poslední dobou plovoucí stolici...