Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Kloubní obtíže a infekce streptokokem

Dětské nemoci Pavla 28.11.2016

Dobrý den,
v devíti letech (asi březen 2016) se u syna projevil otok kolenního kloubu spojený s bolestí a potížemi při pohybu. Bohužel třetí den vše naráz zmizelo a tak syn k lékařce nešel, pouze jsem se na jeho stav informovala ústně a paní doktorka řekla, abychom přišli, až se stav objeví znovu. Začátkem srpna se to opakovalo, ale bohužel u obou kolen a také nastoupila bolest v kyčlích. Bylo to v sobotu ráno, lékaři na pohotovosti radili, abychom se (pokud je syn bez teplot) k lékaři vydali až v pondělí. To už aktutní otok i bolest byly pryč, a paní doktorka udělala pouze jedno vyšetření - vzala stěr z krku, kde se projevil streptokok pyogenes masivně. Po antibiotické léčbě penicilinem se koncem srpna ukázal na stěru opět masivně. Paní lékařka nasadila ribomunil a začátkem října byl častý. Pokračujeme dále v léčbě ribomunilem a jdeme po měsíci na další odběr. Syn je sportovec, většinu jeho sportovních aktivit vynecháváme, je unavený, mívá rýmu a kašel, ale do školy chodí a občas cvičí. Mám o něj starost, protože jde o chronický stav, a i když je to dávno, v rodině na spálu zemřely tři sourozenci mé babičky a babička sama měla jako následek prodělaného spálového onemocnění nemocné srdce (byla invalidní a zemřela předčasně). Proto si občas vzpomenu, že mi paní lékařka na pohotovosti říkala, kolik testů je potřeba u syna udělat. Jak mám pokračovat dále? Děkuji Vám za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Magdalena Žáková


Dobrý den, odpovím z pozice praktického lékaře pro dospělé a přepošlu Váš dotaz ještě ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Pokud přetrvává pozitivita streptokoka v krku i přes antibiotickou léčbu a syn má uvedené ob...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Streptokok
Dobrý den, měla jsem obtíže při styku s partnerem,...
Streptokok
Dobrý den, včera jsem s v práci dvakrát políbil...
Streptokok
Dobrý den, již 3 týdny mě bolelo v krku. Byla jsem...
Infekce
Dobrý den, ráda bych poprosila o radu. I přes očkování...
Přetrvávající infekce Streptokokem v krku
Dobrý den, jít od roku 2019 se potýkal ve štěru z krku...
Viridující streptokoky v moči
Dobry den, co znamenaji viridujici streptokoky v moci...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kloubní náhrada

Dobrý den, mám sedm měsíců po výměně kolenního kloubu a stále u mně přetrvává...

Kloubní náhrada

Dobrý den, chtěla bych radu pro mého bratra. Má artrózu kolenního kloubu 4....

Kloubní obtíže

Dobrý den , nevim jestli je neco spatne nebo ne ale zjistila jsem ze kdyz otevru...

Kloubní obtíže

Dobrý den, nějakou dobu se mi zasekávají klouby na prstech. Respektivě na obou...

Kloubní obtíže

Dobrý den, posledních 14 dní mě trápí nadměrné křupání v levém ramením kloubu,...

Kloubní obtíže

Dobrý den, můj problém je následující. Hodně mi lupe a chrastí v kloubech....

Kloubní obtíže

Dobrý den, asi v červenci minulého roku jsem začal mít problémy s oběma koleny...

Kloubní obtíže

Dobrý den, Delší dobu mám problémy se zápěstím na obou rukách při větší námaze...

Kloubní obtíže

Dobrý den, prosím chci se zeptat ohledně mé sedmnáctileté přítelkyně která zhruba...

Kloubní obtíže

Srdečně zdravím. Již několik let mám postupně narůstající nepříjemnost s...

Kloubní obtíže.

Dobrý den, asi 8 let sleduji,že na prstu pravé ruky na ukazováku na posledním...

Kloubní potíže

Dobry den, byla jsem u sveho ortopeda. Sdelila jsem mu svou bolest s pravou...

Kloubní potíže a borelióza

Dobrý den Krevními testy mi byly zjištěny protilátky na boreliózu. Paní doktorka...

Kloubní problémy

Dobrý den, je mi 17 let, odmala se aktivně věnuji lednímu hokeji. Za poslední...

Kloubní přípravky po ruptuře menisku

Vážený pane doktore. Chtěl bych se zeptat, zda má smysl užívat kloubní přípravky...

Kloubni Vazivo - Artroskopie

Dobry den. Podstoupil jsem kvuli castym luxacim artroskopii praveho ramene....

Kloubní výživa

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli může kloubní výživa způsobit potíže...

Kloubní výživa

Dobrý den pane doktore, obracím se na Vás s dotazem ohledně kloubní výživy....

Kloubni výživa

Dobry den mám Reiteruv syndrom uz jsem doma přes měsíc a pul a za 4 dny doberu...

Kloubní výživa

Sportuji pravidelně: běh (2xtýdně 10km), squash. Nález-ortop.diagnoza:incip.artroza...