Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Komplikace po infekci boreliosou

Sandra 12.6.2018

Aktualni problemy co resim jsou dva:

1.
od zari porad boli leva noha, zacalo to v zari zanetem kycle, sono to potvrdilo, pak vyleceno, jedla jsem uz 2 x preparaty s odstupem od Priesznice na klouby, ted me jeste ceka magneticka rezonance pristi tyden, protoze noha porad boli. Temer cely den, nejvice pri jakekoliv chuzi.

2.
Krev se brala proto, ze uz pres 2 roky me sleduji pro nizky pocet bilych krvinek leukopenie a neutropenie coz uvidite ve vysledku, bohuzel na Vsetine mi k tomu vic nedokazali rici ani poradit lecbu, tak jsem si nechala udelat krevni testy pred mesicem v praze na imunologi, to mi brali 7 zkumavek na imunologii a vysledek prikladam v priloze.

Dle doktorky co mi dnes sdelila tam jsou: chlamydie, borelioza a mycoplasma IgA a IgG. Uvidite na vysledcich. Od doktorky doporuceno na 20 dni uzivat antibiotika DOXYHEXAL 100 mg 20 tablet , uzivat 2 x 1 na tyto problemy.

Muzete mi prosim rici k temto virum ci bakteriim jestli ma cenu to uzivat a dostanu to z tela ven antibiotiky, ktere uvadim? Protoze kdyz jsem se ptala, jestli mi udelaji testy znovu az to doberu jestli se to z tela dostalo ven a muzu konecne zkusit otehotnet, tak mi pani doktorka rekla, ze to uz se nedela. Ze se to bere po antibiotikach za prelecene a vysledky mi neudelaji.

Nevim jak tedy nyni postupovat? Jestli je vubec uzivat nebo ne, pripadne zkusit neco jineho? Musim si ted najit tady obvodniho lekare, endokrinologa, protoze pry dle vysledku, ktere tam uvidite, to je hranicni stitna zlaza a mohlo by to uskodit plodu, tak at se poradim s endokrinologem a co se tyka tech krvinek, tak mi rekla, at jim dam na hematologii tento vysledek a necham se i nadale kontrolovat. K tomuto mi lecbu zadnou neporadila. Je tam nejaka latka LD zkratka taky nad normu 4,2, ktere nerozumim, pry to nejak souvisi s tema krvnikama? To mi muzete prosim vysvetlit co to znamena?
A posledni dotaz, muze me ta noha bolet, treba kvuli te borelioze co tam byla nalezena?

Predem vam dekuji za vas cas a pomoc. Jsem bezradna, vzhledem k veku uz nechci dele cekat, ale taky chci byt samozrejme zdrava pro miminko.
Děkuji za radu.

Odpovídá lékař:

MUDr. Lada Novotná

Specializace: Praktické lékařství

Dobrý den Sandro, děkuji za Váš dotaz. Na jeho řádné zodpovězení by bylo možná třeba lékařské konzilium různých oborů. V zásadě ale kloubní obtíže s boreliozou souviset mohou. Vždy ale platí, že se neléčí výsledky, ale pacient.. Ve Vašem případě, je ale asi vhodnou neopomenout žádné indicie a snažit se je zohlednit jako celek. Obecně IgM protilátky svědčí pro probíhající infekci, IgG o proběhlé. Lékem první volby při onemocnění boreliozou jsou antibiotika Doxycyklin, které Vaše léky obsahují, někteří lékaři se přiklánějí, ještě k delšímu intervalu..Nevybavíte si, jestli jste neměla v loni v létě přisáté klíště..? LD je enzym laktátdehydrogenáza, je to enzym např. potřebný při metabolismu cukrů a jeho kladina se může zvyšovat např. po nějakém traumatu buněk, např. po větší fyzické zátěži. Váš dotaz je opravdu velmi rozsáhlý, chápu Vás, že se obáváte o své zdraví, ale pokuste se probrat své obavy přímo se specialistou, který se Vám snaží pomoci. Názory na léčbu se mohou lišit, ale domnívám se, že diagnostické rozvahy Vašich lékařů jsou správné. S pozdravem Dr. Novotná

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Vzhledem k subjektivním obtížím a zjištěným laboratorním nálezům doporučuji užívat uvedenou antibiotickou léčbu, která je účinná proti všem patogenům, které jsou ve výsledcích hraničně pozitivní. Pokud jsou kloubní obtíže bakteriálního původu, po antibiotické léčbě s odstupem několika týdnů vymizí. Kontrolní odběry opravdu nejsou třeba, protože antibiotika buď infekci vyléčí nebo je třeba hledat jinou příčinu obtíží, než bakteriální. Co se týká krevního obrazu, doporučuji podrobné vyšetření na hematologii, i když uvedené výsledky bílých krvinek nejsou nijak alarmující. Zkratka LD znamená laktátdehydrogenáza a její hodnota je hraničně vyšší. Bolest hlavy může být spojena s tzv. neuroboreliózou, jejíž potvrzení či vyloučení je možné pomocí lumbální punkce a vyšetření mozkomíšního moku. Toto vyšetření se standardně provádí na neurologii nebo infekčním oddělení.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Infekce
Ziji v USA a s doktory nemam moc dobre zkusenosti....
Infekce
Ktera infekce spusobuje lymf. uzliny a muze napadat...
HCV infekce
Paní doktorko,co znamená HCV infekce? O jakou infekci...
HCV infekce
Dobrý den.Slyšela jsem že HCV infekce může způsobit...
HCV infekce
Dobrý den.Když jsem si pročítala otázky a odpovědi...
Infekce HPV
Dobry den chtel bych se zeptat jak se pozna ze nejsem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Komplikace po artroskopii

Vážený pane, 31.3.2014 jsem podstoupila artroskopii kolene kvůli chondropatii....

Komplikace po císařském řezu


Komplikace po extrakci dolní levé osmičky

Dobrý den, včera okolo 11h jsem byl na extrakci dolní levé osmičky. Rána je...

Komplikace po extrakci osmičky

Dobrý den, jsem po extrakci pravé dolní osmičky. Vše proběhlo v pořádku, po...

Komplikace po FESS

Chtela bych se zeptat,jsem mesic po operaci FESS a zacela me bolet kost v horni...

Komplikace po fraktuře nohy

Dobrý den, v září se mi stal uraz - zlomenina kotníku / kovová dlaha a 7šroubů...

Komplikace po hysterectomii

Dobrý den, je mi 40 let a jsem 11 dní po laparoskopicky asistované hysterectomii...

Komplikace po hysterektomii

Dobrý den, dva měsíce po odstranění dělohy - LAVH jsem se dozvěděla,že mi zůstal...

Komplikace po hysterektomii

Přeji dobrý den.Chtěla bych se zeptat jaké jsou nejčastěji komplikace po hysterektomii...

Komplikace po chřipce

Dobry den, Pred 2 tydny jsem mela chripku. A pred 2 dny se mi na hrudi na...

Komplikace po laparoskopii žlučníku

Dobrý den, moje matka (47 let) byla cca před měsícem na laparoskopii žlučníku....

Komplikace po laserové operaci očí

Dobrý den, před dvěma a půl roky jsem podstoupila laserovou operaci femto lasic....

Komplikace po laterální release pately

Dobrý den, jsem již dva a půl roku po uvedeném zákroku a stále řeším mnohem...

Komplikace po očkování

Dobry den, prosim o radu. 19.10. Jsem byla na ockovani proti chripce (chodim...

Komplikace po očkováni,Infranix

Dobrý den, mám dotaz. Dcera byla na pětileté prohlídce spojené s očkováním....

Komplikace po odstraněni krčních mandlí

Před 2 lety mi byly odstraněny krční mandle z důvodu opakujících abscesů.Po...

Komplikace po odstranění nosní mandle

moje vnučka je týden po odstranění nosní mandle,měla silné krvácení,takže musela...

Komplikace po odstranění žlučníku.

Dobrý den, můj otec byl v polovině prosince 2012 na laparoskopickém odstranění...

Komplikace po oeraci žlučníku

Dobrý den dne 18.1.2013 jsem byla na laparoskopickém odstranění žlučníku jelikož...

Komplikace po operaci

Dobrý večer .Bola som na operácii slepého čreva pred rokom a pol.od tej doby...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

EMG svalů pánevního dna

Dobrý den, prosím, zajímalo by mě, jak probíhá, když jsem objednána na EMG...

Mám pocit hladu bezprostředně po jídle

Dobrý den, je mi 24, trápí mě asi už týden pocit hladu bezprostředně po jídle....

Bolest v okolí lýtkové kosti

Dobrý den, před rokem a půl jsem přechodil zlomeninu lýtkové k. Myslel jsem...

Alkohol a bolest kolen


Reaktivní artritida - léčba léky určenými pro zvířata

Vážený pane doktore, jsem jednadvacetiletý student, kterému byla před půl rokem...

Infekce

Dobrý den, je mi 21 let, posledni dva týdny mývám 2-3 denně návaly horka...

Uhodila jsem se do hlavy, mám strach z otřesu mozku či hematomu mozku


Protilátky anti A

Chtěla bych se zeptat: mám kr. skupinu 0, manžel A. Při druhém porodu mi zjistili...

Závratě, brnění rukou, únava, nadměrné pocení, těžké nohy a ruce


Ovulace, nebo menstruace bez ovulace

Ahoj, jistě se mi budete v mém věku smát, na co se nyní zeptám. Měsíčky mám...

Střevní obtíže

Dobrý den, je mi 56 let a už druhý týden mám problémy zřejmě se střevem nebo...

Vysoký tep

Dobrý den, mám dotaz ohledně vysokého tepu. Je mi 24 let 170cm 57kg zhruba...

Náhrada za lék detralex


Chlamýdiová infekce

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda byste mi mohli poradit v těchto bodech:...

Suchá kůže na penisu

Dobrý den, již asi 3 měsíce trpím loupáním kůže na penisu a žaludu. Začalo...

Vysoký tep

Dobrý den, moje obtíže trvají asi rok. Nejdřív jsem v noci cítila prasknutí...

Pupínek na stydkém pysku


Ekzém

Objevil se mi ze zadu na noze tento ekzém Ktery nesvedi ani neštipe ale chci...

Suchá kůže penisu

Dobrý den mám suchou kůži na penisu nevím co s tím mám dělat jestli někam zajít...

Gabapentin

dobrý den,lékař mi předepsal gabapentin teva 100mg.Ale v lékárně mi dali místo...

Zavřít reklamu