Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Konzultace krevního obrazu

Veronika 25.2.2015

Dobrý den,
píši za dceru, 18 roků. Loni v září prodělala zánět ledvin a močového měchýře. Léčena ATB. Na jaře 2014 zánět močového měchýře, opět přeléčono ATB. Od začátku letošního roku byla již 3x nemocná s chřipkou, včetně teploty, bez atb, má občas 1-2 dny teplotu, není jí dobře.
Bolí ji a má zvětšenou (fazole) pravou tříselní uzlinu. Dnes jsme dělali odběry krve (opět 2denní nevolnost s teplotou) a laboratorní výsledky jsou uvedeny níže.
Stačí podle Vás doporučovaný klidový režim nebo byste navrhl něco dovyšetřit?
Pěkně prosíme a děkujeme za názor.
S pozdravem
T.

Laboratorní výsledky z 25.2.2015 14:19:

Kód Název Jednotka Ref. meze Hodnota
----------------------------------------------------------------------------
HB Hemoglobin g / l 120 - 160 132
ERYS Erytrocyty 10^12 / l 3.90 - 5.20 4.62
LKCS Leukocyty 10^9 / l 4.0 - 10.0 13.4 +
HTK Hematokrit 0.360 - 0.460 0.395
TRC Trombocyty 10^9 / l 150 - 350 304
SEG Neutrofily-segmenty 0.250 - 0.560 0.687 +
LY Lymfocyty 0.150 - 0.300 0.189
MIX Ostatní(Mix) 0.020 - 0.150 0.124
MCV Střední objem Erytrocytů fl 80.0 - 94.0 85.5
MCHC Konc. Hb. v Ery. g / l 310.00 - 370.00 334.00
MCH Střední obsah hemoglobinu pg 28.0 - 34.0 28.6
RDW Distribuční šíře erytrocytů % 8.0 - 17.0 13.6
PDW Distribuční šíře trombocytů fl 9.00 - 17.00 12.90
MPV Střední objem trombocytů fl 7.00 - 11.00 10.80
P-LCR Podíl velkých trombocytů 0.120 - 0.350 0.300
pH pH 5.10 - 6.00 6.50 +
PRO Proteiny g / l 0.00 - 0.00 neg
GLU Glukóza mmol / l 0.0 - 0.0 norm
KET Ketony mmol / l 0.0 - 0.0 neg
UBG Urobilinogen µmol / l 0.0 - 0.0 norm
BIL Bilirubin µmol / l 0.0 - 0.0 neg
ERY Erytrocyty /µl 0 - 0 neg
LEU Leukocyty /µl 0 - 0 neg
NIT Nitrity neg
BI Bilirubin µmol / l 3.0 - 20.5 4.7
ALT Alaninaminotransferáza µkat / l 0.15 - 0.78 0.34
AST Aspartátaminotransferáza µkat / l 0.22 - 0.87 0.36
ALP Alkalická fosfatáza µkat / l 0.74 - 2.10 0.99
GMT Gamaglutamyltransferáza µkat / l 0.17 - 1.10 0.40
AM/S alfaAmylaza µkat / l 0.30 - 1.50 0.80
LD Laktat dehydrogenaza µkat / l 2.2 - 7.7 2.4
CK Kreatinkinaza µkat / l 0.35 - 3.50 1.90
U/S Urea mmol / l 1.7 - 8.3 5.6
KR/S Kreatinin µmol / l 44 - 104 69
MDRD Odhad glomerulární filtrace MDRDml / s . 1.73 m^-21.00 - 1.50 1.61 +
KM/S Kyselina močova µmol / l 140 - 340 245
Na/S Natrium mmol / l 132 - 145 141
K/S Kalium mmol / l 3.8 - 5.1 4.4
Cl/S Chloridy mmol / l 97 - 109 100
Ca/S Kalcium mmol / l 2.05 - 2.90 2.50
Mg/S Magnesium mmol / l 0.74 - 0.99 0.86
P/S Fosfáty mmol / l 0.81 - 1.58 1.53
CH Cholesterol mmol / l 2.90 - 5.00 3.63
HDL-CH Cholesterol HDL mmol / l 1.20 - 2.70 1.26
LDL LDL cholesterol mmol/l 1.2 - 3.0 1.7
TG Triacylglyceroly mmol / l 0.45 - 1.70 1.46
CB/S Celková bíkovina g / l 64.0 - 82.0 80.0
A/S Albumin g / l 35.0 - 53.0 44.6
G/S Glukoza mmol / l 3.80 - 5.60 5.20
CRP C-reactive protein mg/l 0.00 - 3.00 10.50 +

Závěr: Elevace zánětlivých markerů. KLidový režim, zatím bez ANTB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: Nemocnice Pardubice

Dobrý den,
laboratorní hodnoty jsou prakticky v normě. Lehce zvýšené CRP, opravdu na hranici zvýšené normy. Pravděpobobně bych vyčkával, pokud se bude uzlina zvětšovat, může se doplnit UZ uzlin a břicha. Uvidíte jaký bude další průběh. Držim palce, snad bude vše v pořádku.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Abnormality krevního obrazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na hodnoty bílých...
Krevní obraz a jaterní onemocnění
Dobry den,zjisti se z krevniho obrazu spatna jatra...
Odběr krevního obrazu
Dobrý den, mám dotaz. Součásti mého před operačního...
Výsledky krevního obrazu
Mam prosim dotaz.Při vyšetřeni krevniho obrazu mam...
Výsledky krevního obrazu
Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat, zda jsou tyto hodnoty...
Výsledky krevního obrazu
Chtela bych se zeptat na sve vysledky.jestli jdyz nan...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Konzervativní léčba

dobrý den, mám navrženu výměnu kloubu pod palcem v zápěstí, trápí mě už i druhá...

Konzervativní léčba kýly

Dobrý den mám ještě dotaz k operaci kýly letos se mi vrátila druhá a čeká mě...

Konzervativní terapie hemoroidů

Dobry den, chtela bych se zeptat, jak nejlepe lecit vyhřeznuteho hemeroidu?...

Konzervy

Dobrý den. Už dlouho mě zajímá jedna věc. A to zda v konzervách typu sardinky...

Konziliární vyšetření

Dobrý den, jaký je rozdíl mezi konziliárním a klasickým vyšetřením? Konkrétně...

Konziliární vyšetření

Pane doktore, ráda bych znala Váš názor. Byla jsem svou gynekoložkou odeslána...

Konzistence stolice

Dobrý den, chtěla bych se zeptat - asi 3 týdny mám řidší stolici a světlejší....

Konzistence stolice

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat zda se mám znepokojovat stolicí ve které se...

Konzna infekcia

dobry den...mam priatelku 4 roky a nikdy som nemal zaidnu inu. Ale priblizne...

Konzultace e-mailem

Dobrý den obracím se na Vás s prosbou o skonzultování nálezu MR. Budete ochotný...

Konzultace léčby akné

Dobrý den, je mi 22 let a od 15 let jsem užívala antik. Jeanine. Vysadila...

Konzultace medikace

Dobry den, mam 85 rocnu mamu a pri vystreni sa zistl nedostatok zeleza a hemoglobinu....

Konzultace nálezu MR bederní páteře

Dobrý den, už léta mi trápí velké bolesti zad. Od září loňského roku mi bolest...

Konzultace o stavu chrupu

Dobrý den pane doktore, obracím se na Vás s dotazem na stav mého chrupu....

Konzultace operace L5/S1

Pane doktore, prosím o radu ohledně nutnosti či vhodnosti plánované operace...

Konzultace u lékaře

dobry den mohla bych se zeptat . když mi je 14 le od kollika let mužu jít sama...

Konzultace výsledků

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zdali z hodnot uvedených ve zprávách se dá...

Konzultace vysledku boreliozy

Dobry den mam 21 rokov a vitiligo od 10 rokov.Liecim sa u jednej pani elktroakupunkturou...

Konzultace výsledku na boreliozu

Přeji hezký den, ráda bych se zeptala na výsledky mých testů. Již jsem to probírala...

Konzultace znaménka

Dobrý den, je mi 26 let a měl jsem odstraněno mnoho znamének, vždy negativní...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Ztopoření údu

Dobrý den, mám takový ,,menší" problém. Totiž jde o to, že když se chci milovat...

Dobrý den, zapoměla jsem ...

Dobrý den, zapoměla jsem si vzít minulý úterý a středu antikoncepční pilulku,...

Odřený penis

Dobry den před nějakou dobou jsem si odřel penis protože se mi dlouho dřel o...

Červené tváře

Dobrý den dcera 11 let má sem tam červené líca,nevypadá to dobře.Jsme z toho...

Krupička na obličeji

Dobrý den,prosím Vás mám takový dotaz,nikdy jsem neměla potíže s pletí až do...

Dlouhodobá bolest nohy a paty

Dobrý den, jednou jsem doskočila a začalo mně bolet hned nad pravou patou.Jeli...

Mam na pravom oku exkaváciu nervu C/D

Dobrý deň, bola som u očnej lekárky predpísať si okuliare.Povedala mi že mam...

Více jak půl roku mě trápí poměrně velké padaní řas a vlasů.

Dobrý den, více jak půl roku mě trápí poměrně velké padaní řas a vlasů. V řasách...

Recidivující infekt močových cest

Dobrý den, mám takový delší dotaz ohledně mého "záhadného"zánětu močových cest....

Antikoncepce a otěhotnění

Dobrý den.Užívala jsem antikoncepci Minerva.Minulý měsíc jsem načla poslední...

Euthyrox a zelené potraviny

Dobrý den,obracím se na Vás s dotazem. Vím,že jsem se měla optat mého lékaře,ale...

Červené fleky na kůži

Dobrý den, jsme s přítelem na dovolené ve Španělsku, asi desáté ráno jsme se...

Histologie znaménka - pozitivní

Dobrý den mam potěle odstraněno celkem 15 znamenek vždy byl vysledek negativní. Před...

Projevy jak zánětu šlach tak syndromu karpálního tunelu

Dobry den.Uz dva a pul mesice se lecim na ortopedii (bez pracovni neschopnosti)Ma...

Bolest bérce

Dobrý den, už asi tři týdny mě trápi bolest v levé holenní kosti asi 12...

Komplikace po operaci rektokély

Jsem po operaci rektokely metodou star v roku2014 mam potize pri vyprazdnovani...

Uzdička srostla na žalud

Po několika dní sexu,se mi sedřela uzdička do krve,tak jsem ji mazal fungicidem,ale...

Tik pod okem a mravenčení nohou

Dobrý den, mám asi týden nepřetržitý tik pod okem. Začala jsem brát hořčík,...

Náhlé zalehnutí ucha

Zdravím. Dnes se mi z ničeho nic zalehlo ucho. ještě nikdy se mi to nestalo...

Poranění u dítěte bez očkování proti tetanu

Dobrý den, může onemocnět tetanem neočkované dítě, které se doma píchlo do prstu...

Zavřít reklamu