Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Koxartrota a lyžování

Ortopedie milan . 10.3.2012

Dobrý den, jako dítě jsem onemocněl perthezovou chorobou na obou kyč. kloubech. Měl jsem proto zakázané lyžování a bruslení. Nyní mě je 33 let a mám na levém kyč. kloubu artrozu II stupně a kloub je i mírně roztlačený (oválný). Pravý je celkem v pořádku. Co si myslíte o tom, že bych se chtěl naučit lyžovat a v zimně si občas zaject zalyžovat? Mohu si to dovolit nebo to vzhledem k mým problémům z klouby nemám dělat? a to bruslení? Prosím o Váš názor. Děkuji s pozdravem Peterka.

Odpovídá:

MUDr. Milan Navrátil


Nejjednodušší je napsatžje lyžování a bruslení ne. Sám bych ale řešil lyžování tak, že bych si vybral méně namahavou disciplinu a to jest běžky, Zde nedojde k oněm nárazům na kýčelní klouby, naopakk dojde k posilování pletence pánevního, stehenních svalů. Rovněž bych doporučoval brislení, ale určine ne třeba fotbal. Vše zálěží na způsobu jakým sport provozujeme.

Související dotazy

Rýma při lyžování
Dobrý den, mám problém s rýmou při lyžování. Na rýmu...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kouty ve vlasech

Dobrý den, Chtěl sem se zeptat jestli existuje nějaký šampon nebo doplněk stravy...

Kouty,řidnutí vlasů

Dobrý den paní doktorko chtěl bych se zeptat zda existuje nějáká obrana proti...

Kov

Měla jsem zlomený krček pažní kosti. Mám ho zpevněný kovem. Docházím na rehabilitaci...

Kovova korunka - wiron

Dobry den p. dr., mam kovovou korunku, wiron. Slitina ma pres 80% niklu a chromu....

Kovová platnička v zápästí

Dobrý deň, pred 4 mesiacmi mama mala úraz-Smith zlomeninu zápästia, operovali...

Kovove mince a mozne infekce

Dobry den synek sestry dnes strcil do ust dvacetikorunu kterou hned vypnul....

Kovové svorky v malé pánvi

Dobrý den. Moji mamce (55let) po pulročních bolestech v oblasti kostrče které...

Kovové špony

Dobrý den měla bych dotaz. V práci jsem brousila kovové součástky a mám zasekane...

Kovový předmět v těle

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Měla jsem rakovinu kolene před 12lety a koleno...

Koxartosa

Dobrý den podle rtg mi byla diagnostikována artroza 3.stupně kyčelních kloubu,...

Koxartroza


Koxartroza

Dobrý den pane doktore, po rentgenu levého kyčelního kloubu mám ve zprávě : levostranná...

Koxartroza

Dobrý den,měla bych dotaz.Před rokem mi zjistili ze mam nález na kyčly a já...

Koxartróza

V noci při ležení na pravý bok mne začne bolet kyčel, ne moc, nevzbudí mě to,...

Koxartroza a pohyb

Dobrý den pane doktore, je mi 31 a mám artrozu v obou kyčelních kloubech II....

Koxartroza obou kolen II. stupně

Dobrý den, chtěla bych prosím vědět, zda bych si mohla zažádat o komplexní...

Koxatrosa

Dobrý den, mohu chodit na cvičení vacushape, když mám oboustrannou TEP kyčlí?

Koxitida


Koza

dakujem za odpoved ...je to nebolestive nad obocim ....

Koza na zaludi penisu

Mam nieco na penise miesto som vyznacil na foto. Nerastie to ani nepribudaju...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pocení na zadku


Oteklá předkožka

Dobry den otekla mi predkozka je ruda jsou tam skvrny pri moceni neskutecne...

Alergie na Penicilin


Úzkost, strach, špatné myšlenky


Krevní plazma: darovat, či nedarovat?


Zvětšené krční mandle


MUDr. Alena Novotná

Odborný lékař psychiatrie

Špinění


MUDr. Oldřich Vaněk

Ordinace PL pro dospělé

Bolest hrudního koše


Bolesti prsou


Krevní obraz


Genetika v revmatologii – jakou hraje roli?


Itakem a alkohol

Dobry vecer. Chtela bych se zeptat, kdyz beru Itakem 0,5 a z toho jeste jen...

Dlouhodobá bolest nohou


Zvýšená teplota


MUDr. Marie Urbanová

Soukromá stomatologická ordinace

Podkolenní šlacha


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×