#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS#
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Kožní obtíže po extrakci zubů

Kožní obtíže Radka 16.3.2020

Mám zdravotní potíže, kterým nejspíš, předcházel úraz v mých 12ti letech... Utrpěla jsem avulzi zubu 22, při nárazu hrdlem skleněné láhve. Paní profesorka dala zub do kapesníku a poslala mě k zubaři. Postaral se, jak nejlépe dovedl. Bohužel po sundání dlahy, mi začala vypadávat čelist. Léčili mě ve FN v Ostravě na čelistní chirurgii - drátováním čelistí. Do školy jsem dojížděla do Havířova a tam, v případě potřeby, byla ochotná p. zubařka, která mi čelist nahodila. Po čase mi domluvila v Brně na klinice schůzku s panem profesorem (jméno si nevybavuju, bylo mi cca 17 let.). Ten mi do čelistního kloubu píchl mou plazmu a problémy s čelistí přestaly.

Můj zubař šel do důchodu a ordinaci přebrala nová paní doktorka. Za cca 4 roky, kdy jsem pracovala s chemoprenem a toluenem, se mi po týdnu udělaly všude, krom nohou a břicha, zanícené boláky, které se hojily přes měsíc. Zůstaly jizvy, ale bolesti byly pryč. To mi bylo asi 20 let. Na kožním mi nezjistili příčinu a jelikož se to zhojilo, nepřikládala jsem tomu váhu. Obvodní lékař mi po testech krve oznámil, že jsem zdravá.

Za rok se to opakovalo a pořád to trvá. Stejné boláky, strup vytvořený tlakem, začínající pihou, pokračující krvácením a končící otevřenou ohraničenou rankou 10x větší, než velikost pihy. Všimla jsem si i takových malinkých dírek, po těle, v místech měkkých tkání. Vrchní strana ucha, nos krk, atd.

Po nějaké době, v období zimy, mi ale začala kůže rozpraskávat a z okolí prosakovala tmavá krev s obsahem malých ostrých tělísek v barvě kosti a sem tam černá tečka. Všechny jizvy, které jsem z toho měla, se s krvácením postupně vytrácely a i ty malé dírky se vrací zpátky.

Průběh je takový, že mně začne pálit a bodat kůže, zčervená, pak pocit tlaku, jakoby se mi skrz ni tlačily ven třísky, špendlíky, i z pod nehtů ukazováčku a palce pravé ruky. V místě tlaku si kůži masíruju, natahuju, až mi skrz ranku a okolí začne prosakovat hustá tmavá krev, s obsahem něčeho, co bych přirovnala vzhledově k solvině. Po vaně mám na pár dní klid, ale stále se to opakuje. Po letech se doba klidu prodlužuje, ale fyzické stavy jsou horší.

V roce 2015 jsem začala mít bolesti v zádech. Doktor mi psal léky od bolesti, ale bolest se stupňovala. Skončila jsem u ortopeda a ten mi aplikoval opichy páteře, ale můj zdravotní stav se nelepšil. Když jsem ucítila v krku krev, a krev se objevila i ve stolici, jsem jela na pohotovost. Hospitalizovali mně a výsledek vyšetření - Helicobacter pylori. Na vyrážku mi řekli, že se vyhojí, že to bylo způsobeno bakterií. Po návratu z nemocnice se mi začaly dělat i bulky v podpaží a na prsou.

Za nějakou dobu se ozvaly zuby a ten replantovaný se mi začal vyklat. Zubařka mi zuby ošetřila, ale kývající zub ji nezajímal. Při další návštěvě, když jsem naléhala mi řekla, že mám přijít až vypadne.

Šla jsem k jiné p. zubařce, ta zub vytrhla, udělala RVG a zjistila, že je v čelisti zalomený na 3x. Vytrhla zbytek, vyčistila a řekla, že ta vyrážka je od toho a sama odezní. Za čas to polevilo.

Pak jsem otěhotněla. I v těhotenství jsem byla na kontrole, ale v polovině těhotenství přišly znovu stejné bolesti, vyrážky, tlaky a krvácení. Při dalších dvou návštěvách, kdy jsem požadovala zprávu o extrakci zubu, abych se mohla zdravotně řešit, jsem nebyla ošetřena s tím, že vyrážka, kterou mám vypadá jako infekční, ať přijdu po přeléčení a pak to budeme řešit.

Z mateřské jsem přešla na nemocenskou, na které jsem už skoro rok a můj zdravotní stav se jen zhoršuje. Začalo to začátkem loňského roku krvácením z krku. Za 2 měsíce bolesti hlavy, dásní. Pod dásní tlaky, bodání a pálení. Jela jsem do FN v Ostravě na čelistní chirurgii, kde mi paní doktorka řekla, že to asi od zubů nebude, ale že udělá test citlivosti, že ta léčená stolička, by mohla ven. Tak jsem si ji nechala vytrhnout. Za 14 dní mi natekla půlka hlavy a začaly bodavé bolesti do oka, které lékaři připisovali poškrábané rohovce. Ale i přes namazané, zalepené oko, byla rohovka stále víc poškrábaná. Už jsem to nedokázala vydržet, říkala jsem, že mi něco pod víčkem drásá oko, tak jsem vzala doma skalpel, řízla se na tváři a vymačkala hnis. Otok i bolesti zmizely a rychle se to vyhojilo. Mám takovou regeneraci, že během 14 ti dnů sešlo i z broušení rohovky. Pak mi bylo zjištěno v levé nosní dírce nosičství zlatého stafylokoka. Do toho přišel hluboký pánevní zánět, který se v menším opakoval 2x. Dále chronický zánět nosu, který vznikl během 3 měsíců. Trombotické hemeroidy, které proktolog vyloučil a na dvě lékařské zprávy, kde byl popsán řekl, že se o hemeroid nejspíš nejednalo. Při roztažení půlek, mi v okolí anusu vylézají krvavé bulky, které se 2 dnů vstřebají. Do toho otoky ve tváři. Z chirurgie mě poslali na ORL, že je v tom zánět, kde vyloučili příčinu, která by spočívala v ORL a poslali mne do FN na kožní kliniku. Ráno jsem vstala a otok i modrající zanícení zmizelo. Pak pravá ruka, kdy mi modraly, až černaly prsty. Nedávno otok opadl a v dlani, na kloubu ukazováčku, mi zůstala bulka. Dál cysta pravého oka, které mi začalo šilhat dovnitř. Rozšíření kosti levé strany spodní čelisti. Po OPG jsem jela do Olomouce, tam mi naordinovali antibiotika na léčení kolemčelistního zánětu a doporučili extrakci osmiček. S touto lékařskou zprávou jsem šla ke své p. zubařce, a žádala jsem kopii zprávy o extrakci – 22 a kopii RVG. Dostala jsem výpis karty s odkazem, ať si mě řeší Olomouc. Tam mi řekli, že osmičky musí hned ven. Odmítla jsem s tím, že mi vypadávala čelist, roky jsem se s tím léčila a měla jsem replantovaný zub, na 3x zalomený a mám celkové zdravotní problémy a čekám na poslední dva imunologické testy, kdy mám termín až 20.5. a dle kamarádky, která je zubařka, mám na OPG cysty v místech zubu 22. Ale z důvodu, že nemám potvrzení, lékařskou zprávu od zubařky, o extrakci 3x zalomeného zubu, který byl údajně replantován, nebere se tato informace v potaz a má žádost o RTG s kontrastními látkami, nebo CT, byla zamítnuta s tím, že až budu mít vytrhnuté osmičky, tak bude RTG. A 2 dny zpět, se mi udělal periproktální píštěl a celkově se mi ulevilo.

Všude mě vypisují na psychiatrii, jelikož výsledky z imunologie (nějaké 2 testy mi chybí) hematologie, revmatologie, proktologie nic neukázali. Nemám alergii. Jen magnetická resonance ukázala problém u krčních obratlů a na imunologii mám zvýšené hodnoty autoimunitních látek. Nyní už navštěvuji i psychiatra a beru Sertralin a neurol, který sem jsem po vytvoření píštěle vysadila, psychicky už to nezvládám.

Chci Vás tímto požádat o radu, pomoc, co dělat, kam se obrátit, abych to dokázala vyřešit.

Doplňující informace: přiloženy další lékařské zprávy (soubor PDF), prosím o další konzultaci

Odpovídá lékař:

MUDr. Lada Novotná

Specializace: Dermatovenerologie, Korektivní dermatologie

Dobrý den Radko, děkuji za Váš rozsáhlý dotaz. Nezmiňujete se o základní laboratoři - zán...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jaromír Piskáček

Specializace: Stomatochirurgie, Stomatologie‎ Pracoviště: Dental clinic Dr. Piskáček, Praha - Anděl

Dobry den. Podle vaseho rozsahleho vyjadreni a dle vsech rentgenu foto a priloh bych doporucil odstr...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Kožní obtíže
Dobrý den, asi před týdnem se mi u zadku objevila tato...
Kožní obtíže
Dobry den, no obtize uz mam asi pul roku a porad se...
Kožní obtíže
Dobrý den, prosím Vás mám kožní řasu u konečníku....
Kožní obtíže
Dobrý den, mám kožní problémy od října 2016, kde jsem...
Vytržení zubů u dítěte
Dobrý den, chtěla by jsem se zeptat za svoji sestru,...
Extrakce zubů
Dobrý ráno, mám následující dva dotazy - mám panický...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kožní obtíže a viróza

Dobrý den, dcera 19 měsíců měla 3 dny vysoké teploty (do 39,6). Nejedla, plakala,...

Kožní obtíže a viróza

Dobrý den, měla jsem nechráněny pohlavní styk a po 2 dnech se mi na pyscich...

Kožní obtíže chronické

Dobrý den, Jsem ženského pohlaví je mi 26 let. Poslední 4 roky mne trápí...

Kožní obtíže intimních partií

Dobrý den, mám, možná banální dotaz. Kolem kořene penisu, tříslech a místy...

Kožní obtíže na břiše

Dobry den, po celkove masazi pred 4. tydny se me hned v ten den na celem brise...

Kožní obtíže na penisu

Dobry den, mám utrženou uzdičku ,ale s tím jsem byl u urologa a neměl by to...

Kožní obtíže na penisu

Dobrý den, v oblasti genitálií se mi objevil tento flíček. Mohu se zeptat o...

Kožní obtíže na penisu

Dobrý den, chci se zeptat, byl jsem u urologa a ten mi na problém, který jsem...

Kožní obtíže nejasného původu

Dobrý den, Měla bych dotaz, který se týká mého bratra 18 let. Aktivně hraje...

Kožní obtíže po domácím kosmetickém ošetření

Dvakrát (poprvé a pak po uplynutí jednoho týdne) jsem zkoušela domácí peeling...

Kožní obtíže po masturbaci

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Po masturbaci, se mi mi zarudly 2 bulky nebo...

Kožní obtíže po porodu

Dobrý den. Několik dní po porodu se mi v oblasti hrudníku začalo tvořit akné...

Kožní obtíže při kortikoidech

Dobry den, Nedavno mi bola zistena trombocytopenia nizky pocet krvnych dosticiek,...

Kožní obtíže u batolete

Dobrý den, u syna (4 měsíce) se na nohou objevila vyrážka nejprve na nohách....

Kožní obtíže u kojence covid pozitivního

Dobrý den, před více než týdnem se synovi (9 měsíců) objevila na krku vyrážka,...

Kožní obtíže v oblasti genitálu

Dobrý den, mám dotaz na kožního lékaře. V mezinoží u rozkroku jsem si všiml...

Kožní obtíže v oblasti ruky

Dobry den Toto se mi udělalo z ničeho nic na ruce. Mohu vědět o co se může...

Kožní obtíže v oblasti žaludu

Dobrý den, mám problém na intimních partiích. Domnívám se, že by se mohlo jednat...

Kožní obtíže v obličeji

Dobrý den, mám tuto vyrážku už více jak měsíc. Nechce mi zmizet a rozleza se...

Kožní obtíže- dodatek

Doplňují dotaz, další pupínky vypadají buď jako tvrdé stipance nebo jako akné...

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS##MICRODATA#