Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Krevni obraz a vliv vysledku na psychiku.

Karolina . 15.12.2013

Dobry den, byla jsem u Dr., ciste prevence a v KO mi vyslo WBC 18,5 (4-10) PLT 408 (150-400), Neutrof. tyc 0,11 (0-0,4) a lymfocyt 0,15 (0,20-0,45). Ostatni vse v norme. Pri porovnani s limity normy - no, mne osobne by to ani neprislo jako nejak zavratne velke odchylky. Jenomze Dr. trvala na tom, ze se to musi resit a poslala me na dalsi testy + me vysetrila a nic zjevne neobjevila. Je hodna, mila a ja ocenuji, ze se stara a hleda "v cem by mohl byt pes zakopan", ale je to nemily test na psychiku. Nejsem z lidi, co ulehnou s kazdou prkotinou (mozna tim se to komplikuje, ze se malo sleduji) ale protoze mi fyzicky nic neni a opravdu se citim absolutne fit, tak uz jsem si diagnostikovala snad vsechno nesymptomaticke a nelecitelne vcetne hiv a leukemie... Tak se chci zeptat jestli to nemuze byt treba tim, ze ne ze bych uz nejakou nemoc prekonala/prechodila (na zadnou si nevzpominam), ale ze treba jeste prijde a ja ji zatim fyz. nepocituji (chripka napriklad, te je ted vsude kolem hodne). Nebo tim, ze mi pred mesicem davali zubni implantat (ale na kontrole mi tehdy rikali, ze je vsechno v poradku). Nebo si mam nechat udelat ty hiv testy, protoze ty se bezne s KO nedelaji (neziji rizikove, ale Panna Maria taky nejsem, nahoda je svine a „dobre rady“ od znamych me donutily pochybovat uz o vsem!). Proste nevim, trochu silim z toho, ze dle mne mi nic neni ale pry mi neco je... Ja se samozrejme optam sve Dr., ale vzhledem k svatkum k ni jdu az za 3 tydny na dalsi KO a myslim, ze do ty doby trochu "zcvokatim". Predem dekuji za odpoved a rovnou taky preji hezke svatky!

Odpovídá:

MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie Pracoviště: Immunia spol. s.r.o – Centrum prevence a léčby alergií a poruch imunity

Dobrý den, zvýšení hladiny leukocytů i krevních destiček může mít mnoho příčin. Nejčastější příčina může být přítomnost infekce/zánětu/ v těle. Záleží zda-li jste v době odběru nebyla nachlazená, nebo neměla nějaké jiné příznaky/teplota, bolest v krku, příznaky močové infekce../. Je důležité odběr zopakovat znovu, aby se zjistilo zda-li zvýšení bylo pouze náhodné či zda-li se nález bude opakovat. Hladina leukocytů se velmi rychle mění, takže určitě nelze vycházet z jednoho odběru.

Související dotazy

Krevní obraz
Dobrý den, synovi 7 let byl proveden krevní obraz,...
Krevní obraz
Dobrý den. Před měsícem mi začaly vyskakovat červené...
Krevní obraz
Dobrý den co znamena vysi hodnota čko.mam se bát ?
Krevní obraz
Dobrý den, v Lednu jsem byl na lékařské prohlídce,...
Krevní obraz
Dobry den, Byla jsem hospozalizovana kvůli neustálému...
Krevní obraz a jeho hodnoty
Dobrý deň , bola som na preventívnej prehliadke a vo...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Krevní obraz - zvýšené červené krvinky

Dobrý den mám dotaz ohledně výsledků mého KO. mám zvýšený počet erytrocytů (RBC)...

Krevní obraz 33. týden těhotenství

Dobrý den, ve 32+1 jsem byla na krevní obraz a vyšly mi leukocyty 13.9 (referenční...

Krevní obraz 8.měsíčního dítěte

Dobrý den,prosím o vysvětlení nebo alespoň nastínění výsledků KO u mého miminka....

Krevní obraz a astma

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat zda je možné vystopovat astmatický...

Krevní obraz a cystická fibrosa

Dobrý den, chci se zeptat, zda by u pacienta s cystickou fibrosou mohl být krevní...

Krevní obraz a jaterní onemocnění

Dobry den,zjisti se z krevniho obrazu spatna jatra i kdyz doktor nezasrtl jaterni...

Krevní obraz a jeho hodnoty

Dobrý deň , bola som na preventívnej prehliadke a vo výsledkoch z krvi mi zistili...

Krevní obraz a krevní skupina

Dobrý den, už déle mě zajímá jakou mám krevní skupinu. Nedávno mě propustili...

Krevní obraz a retikulocyty

Dobrý den, chtěla bych moc poprosit o radu . Byl mi vyšetřován průběžně krevní...

Krevní obraz a stomatologický zánět

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na výsledky krevního rozboru. Neutrofilní segment...

Krevni obraz diferencial

Vysledky meho 10-ti leteho syna lymfocyty 56, monocyty 6,8, neutrofilni bb....

Krevní obraz dítěte

dobrý den, můj syn má vždy lehce zvýšené hodnoty - hemoglobin 136g/l,thrombocyty...

Krevní obraz leukocity ..... Píštěl peryanální

Dobrý den, je mi 34let a mám již více jak rok leukocity vyšší poslední krevní...

Krevní obraz mimo normu

Dobrý den, před několika dny jsem měl v krevním obrazu zvýšené leukocyty 16.3,...

Krevní obraz po gs mamavit

dobrý den chtěla bych se zeptat jsem ve 2 trimestru těhotenství a po prohlídce...

Krevni obraz pri menstruaci

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na krevní obraz během menstruace. Gynekolog...

Krevní obraz u 5leté dcery

Dobrý den, v rámci předoperačního vyšetření (dcera jde na operaci pupeční kýly)...

Krevní obraz upřesnění

Dobrý den, ještě jednou bych se chtěla zeptat na ukazatele ve svém KO+dif....

Krevní obraz v 31.tt

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli jsou mé hodnoty v pořádku: Leu 16,09;...

Krevní obraz v těhotenství

Dobrý den, jsem těhotná a obdržela jsem výsledky krevního obrazu. Gynekolok...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vyrážka na noze

Dobrý den už tam měsíc a půl mám na noze tuto vyrážku. Co by to mohlo být? Děkuji

Antikoncepce - kombinace

Dobrý den, již několik měsíců (9) beru antikoncepci Minerva. Vždy v půli měsíce...

Návštěva lékaře při absenci dokladů, bodavé bolesti na hrudi

Dobrý den, před třemi měsíci mi byla ukradena peněženka s veškerými doklady...

Opakované potraty

Dobrý den. Mám za sebou 2 potraty(spontální, zamlklé těhotnství). A na netu...

Nebezpečný pyl může být součástí i doplňků stravy

Včelí produkty prospívají lidskému zdraví. Přesto mohou vyvolat poměrně závažnou...

MUDr. Zdeňka Martinková

Praktický lékař pro děti a dorost

Vřídek na penisu

Dobrá den, chtěl bych se zeptat, co je to za vřídek (pupínek) na mém penisu....

Bolesti penisu

Dobry den, při první ejakulaci je penis v pořádku, nic nebolí. Pokud mám ale...

Atopický ekzém

Dobrý den, mám ekzém (asi atopický na rukou) a jelikož mastičky od kožní (Fucidin,...

Chirurgické odstranění panenské blány

Dobry den, potreuju udelat cherurgicke odstraneni panenske blany, nevite kde...

Pomalý srdeční tep

den. Delší dobu pozoruji že mám večer třeba kolem 22h srdeční tep kolem 50,nekdy...

Pocity na zvracení,průjem a horečky

Dobrý den má přítelkyně má horečku průjem a chce se jí zvracet co by to mohlo...

Pupínek na penisu, syfilis ?

Dobrý den, cca 5 dní po nechráněném pohlavním styku se mi na penisu objevil...

Mohou problémy s vyprazdňováním souviset s onemocněním zad?

Vážený pane doktore, jsem dlouhodobě nemocná se zády. Prodělala jsem operaci...

Dlouhotrvající kašel a rýma u dítěte

Dobrý den, dcera 9 let má již přes 2 měsíce stále rýmu a kašel bez teplot co...

Svědění pochvy

Dobrý den. Už asi třetím dnem cítím svědění v oblasti pochvy, zvenčí u vstupu...

Cipralex nežádoucí účiky

Prosím o názor. Je mi 66 let,po úmrtí manžala a dalších rodinných problémech...

Zmírněte bolest kloubů pomocí homeopatik, stačí si vybrat podle konkrétních potíží

<p>Bolesti pohybového aparátu jsou příznakem řady nemocí. Homeopatickou léčbu...

Syfils?

Dobry den muže se jednat o Sifilis dekuji za odpověď. Jiné příznaky jsem neměl...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×