Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Krevní testy - vysoké CRP...

Infekce Martina . 18.6.2013 redakce uLékaře

Dobrý den, prosím o pomoc. Syn (6 let) je už 5 dní hospitalizovaný v nemocnici a lékaři nevědí, co mu je a na co ho léčit, takže jen měří teploty a stále mu odebírají krev. Od začátku- syn se narodil (po prenatálním zjištění a následném okamžitém vyvolání porodu) s vvv ledvin - vrozený vesikouretenální reflux. Na levé straně 5.st a na pravé 3.st. a zjištěná snížená funkce levé ledviny. V 6 měsících věku se zoperoval ten 5.st na levé ledvině a tím se upravil i ten 3.st. Nyní nemá tedy žádné rozšíření. Má už "pouze" sníženou funkci levé ledviny na 37%. Je ve sledování Nefrologické poradny. Moč vždy sterilní. Ale velmi málo pije, přitom mu jakékoli pití nabízíme, ale on už kolikrát i brečí, že nechce, že ho bolí bříško.... a když jsme před měsícem měli odebrat moč za 24hodin, vyčůral pouze 250ml, takže nás poslali domů s tím, že to máme zkoušet dál, že to je málo...takže zatím se nám nepodařilo odebrat minimálně litr, co po nás chtějí. To jen pro úvod ke zdravotnímu stavu syna před nynějším problémem. Syna jsme odvezli na pohotovost s tím, že měl horečku nad 39 (při 38,5 máme zanést moč na bakteriologii) a bolelo ho bříško, bylo mu na zvracení, brněli ho prsty pravé ruky, bolest hlavy (spíše za krkem). Pár dní před tím měl zvýšené teploty (37-37,5). I paní učitelka ve školce říkala, že nechtěl jíst, byl takový unavený a bez života. Jindy lítá.... je prostě živé dítě. Na pohotovosti mu tedy odebrali moč, krev, absolvoval utz břicha, rentgen plic i dutin v hlavě a jediné, co zjistili, že měl leukocyty 20t a CRP 52. Tudíž ho přijali kvůli těm výsledkům v krvi s tím, že nejdřív mus přijít na to, co mu je, ale zatím se nepodařilo. Za 2 dny opět odběr krve, kde CRP stouplo na 60, leukocyty nevím, ale snad se snížili oproti prvnímu odběru. Další den opět krev a CRP už měl na 75. Je vás tu víc, proto píši sem, jsme z toho s manželem už zoufalý, že v nemocnici nevědí, co mu je, nijak ho tedy neléčí - žádná antibiotika a pod, protože prý nevědí na co ho mají léčit. A včera nám dr říkala, že pokud ho propustí (když se mu začne snižovat CRP), tak neví, s jakým závěrem. Horečky už teda nemá, možná max. jen zvýšené, to nám tedy nikdo neřekl, jen, že horečky nemá a v neděli si dokonce v herně hrál s ostatními (opět živé zlato). Včera byl zase takový unavený, ospalý a bez života. Bohužel neznám další výsledky, jen to, co nám lékaři říkají ústně. Můžete mi prosím poradit, co bychom mohli jako rodiče udělat? Nemůžeme jen nečinně přihlížet tomu, že tam syn leží a nikdo neví co mu je. Říkáme si, že proč ho tedy nepošlou do fakultní nemocnice, kde mají tedy lepší vybavení, větší zkušenosti... tím samozřejmě nechceme naší nemocnici nijak hanit, ale jsme prostě rodiče, kteří se bojí o své dítě a už jsme si prošli s ním dost trápení s těmi ledvinami... Jinak v únoru měl plastiku uší (přišití boltců ve fakultní nemocnici Olomouc) a v rodině z mé strany, má moje maminka po rakovině prsu, kde následovala ablace celého prsu s nějaými žlázami v podpaží, má vyoperovanou dělohu a vaječníky (časté myomy a polypy), nyní je na čekací listině kardiologie (měla letos 2x infarkt a dávali jí steny (nebo jak se to píše) do toho srdce pro rozšíření cév (snad to dobře píšu, ale určitě víte co myslím). Maminka je 56ročník, takže ještě stará vysloveně není. Babička moje zemřela na selhání ledvin byla hodně zavodněná, berové vředy, obezita, vysoký tlak, cukovka. Děda měl 4x mrtvici, poslední ho zabila. Manžel má vysoký cholesterol a tuky v krvi, užívá lypanthil a ještě jeden lék na to, má obezitu (179cm a 107kg). Já sama mám nyní menší nadváhu (158cm a 67kg), na kardiologii chodím s prolapsem mitrální chlopně, ale mám nízký tlak (95-110/50-60- jak kdy), takže léky neužívám. Starší syn má šelest - prý fiziologický-nevýznamný, to stejné mladší dcera, ta půjde ještě na sono srdce, je ještě na to prý malá) a starší syn se léčil pro intoleranci kravského mléka do 3 let - eliminováno, takže nyní už pije a je ve sledování gastro poradny v Olomouci pro možnou celiakii (měl v necelých 2 letech nízkou xylozu, pozitivní tTG - nebo jaké to bylo vyšetření, už si přesně nepamatuji, jestli IgG.... dělali toho víc, ale pak měl něco hraniční a naposledy negativní, takže odběr ze střeva nebyl a nyní normálně jí vše. To jsem napsala snad vše, co se týká rodiny - třeba by to mohlo pomoci s určením příčiny, co by synovi asi mohlo být (jestli je to něco v rodině...) Prosím co máme dělat....? Velice vám děkuji za vaši pomoc a rady. Vážíme si každé odpovědi, pomoci i rady.

Odpovídá:

MUDr. Jana Moravcová


Mohlo by se jednat o virový zánět, CRP není úpně extrémně vysoké, jak by se očekávalo u bakteriálního zánětu. Takovéto hodnoty vídáme i u "běžných" virových onemocněních. Udáváte i pocity na zvracení a bolesti bříška, což by nasvědčovalo střevní viróze (rotaviry, adenoviry, enteroviry). Vzhledem k tomu, že zmiňujete bolesti z krkem, nelze ani vyloučit zánět mozkových blan (virový). Nevím, zda synovi dělali lumbální punkci (odběr mozkomíšního moku), který by případný virový záět vyoučil (bakteriální původ při klinickém stavu, který udáváte, a při laboratorních výsledcích nepředpokládám). Nicméně, pokud budou teploty klesat a klinický stav se upravovat (nebude bolet hlava či nebude mít jiné obtíže), nevidím důvod, proč syna držet nadále v nemocnici. V rámci rekonvalescenci musí zůstat v relativním klidu doma, více popíjet (ale nechte ho samotného, ať vypije, kolik uzná za vhodné a spíše mu nabízejte tekutiny, které má rád - nebojte se ani sladkých limonád nebo džusů), nedívat se příliš na televizi a nechodit na slunce. S odstupem týdne se domluvte s praktickou lékařkou, aby udělala kontrolní testy (krevní obraz, CRP, ledvinné funkce, moč+sediment). Pokud bude vše v pořádku, není třeba pátrat, jaký virus onemocnění způsobil. Pokud budou testy vysoké nebo bude mít syn i nadále obtíže, obraťte se na nějaké specializované dětské či infekční oddělení ve vašem okolí.

Související dotazy

Laboratorně zvýšené CRP
Dobrý večer, posielam doplnenie informácii a diagnostických...
Darování plasmy a test na HIV
Dobrý den, mám dvě otázky. 1) Je možné při dlouhodobém...
Vysoké CRP
Dobrý den, prosím je hodnota CRP 374 hodně vysoká a...
Přetrvávající vysoké CRP
Dobrý deň, už viac ako 8 týždňov má trápi zvýšená teplota...
Krevní testy - vysoké CRP...
Dobrý den, před chvílí jsem vám psala ohledně syna,...
Pozitivní těhotenský test u netěhotné
Dobrý den, 2 dny po menstruaci mě vyšel pozitivní těhotenský...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Krevní testy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat - pokud bych měla v těle infekci typu syfilis...

Krevní testy

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda se může poznat rakovina ze sedimentace...

Krevní testy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co znamená objem ERY? a zda-li je velký problém...

Krevní testy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné přijít na pohlavní nemoci (...

Krevní testy

Dobrý den,jsem v 13 týdnu těhotenství a v jaterních testech mě vyšlo S-AST 0,88,...

Krevni testy

Dobry den, jsem podruhe tehotna. Nyni cca. 17. tyden. Lecim se s diabetem 1....

Krevní testy

Dobrý den, dnes jsem si vyzvedl krevní testy na imunologii. A překvapilo mě...

Krevní testy

Dobrý den,měla bych takový dotaz byla jsem na krvi a zjistili mi vyšší tyto...

Krevní testy

Dobrý den,měla bych takový dotaz byla jsem na krvi a zjistili mi vyšší tyto...

Krevní testy

Dobrý den.Chtěl jsem se zeptat nedávno mi byl u obvodního lékaře odebraný vzorek...

Krevní testy - vysoké CRP...

Dobrý den, před chvílí jsem vám psala ohledně syna, který nyní leží v nemocnici...

Krevní testy a alergie na lék

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala, za jak dlouho se z těla vyplavý lék Norethisteron,...

Krevní testy a marihuana

j dnes mi brala doktorka krev..a zkoumaji na co mam alergii.. Můžou zjistit...

Krevní testy a pohlavní choroby

dobry den.chtela jsem se jen tak ze zajimavosti zeptat,co vse se da zjistit...

Krevní testy jen tak - lze to chtít?

Dobrý den. Můj dotaz není zdravotního rázu, ale věřím, že byste mi na něj mohli...

Krevní testy kvůli autoimunitě, HSV IgG

Dobrý den, jsem pozorována v Praze kvůli autoimunitnímu patologickému...

Krevni testy na pohl.nemoci

Dobry den, chci se zeptat, zda by byly spolehlive krevni testy na pohlavni nemoci,...

Krevní testy na pohlavní choroby

Dobrý den, měl jsem nechráněný pohlavní styk s partnerkou u které si nejsem...

Krevní testy na štítnou žlázu

Hezký den, prosím o vysvětlení výsledků krevního rozboru - viz. příloha. Co...

Krevní testy na zánět

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda může lék Ibalgin ovlivnit krevní testy...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zlomený palec u nohy


Je masturbace škodlivá?


Krční páteř

Dobrý den!Měla bych na vás dotaz.byla jsem vyšetřena na neurologii pro stálou...

Silná menstruace, nitroděložní tělísko

Dobrý večer,prosím Vás o radu,mám skoro 2 měsíce zavedené nitroděložní tělísko...

Stent

Dobrý den. Ve čtvrtek jdu vytahovat stent. Pořád mě bolí ledvina. Mám tam hrozné...

Pocity bušení srdce, "vzduch" v jícnu a říhání, po jídle

Dobrý den, pane doktore, je mi 24 let a poslední dobou mě začal trápit takový...

Cervix score 2 - 27.týden těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na následující záležitost. Jsem podruhé těhotná...

Bolest chodidla

Dobrý den,jsem servírka a už nějakou dobu mě bolí chodidla,od paty do středu...

MUDr. Hana Jarošová

Rehabilitační centrum

MUDr. Svatava Brychtová

Praktická lékařka pro děti a dorost

Bolest pod pravou lopatkou po nachlazení

Dobrý den. Před 4 týdny jsem byla nemocná 3-4 dny 38 horečky nějakým zpusobem...

Myomy

Vážený pane doktore, měla bych na Vás prosím dotaz. Je mi 51 let, měla jsem...

Oči-zhoršený zrak

Zdravím pred týždnom som si doma prepichol ucho a zdá sa mi že vidím horšie...

Mužská prsa

Dobrý den, dříve jsem byl tlustý/tlustější, tak jsem můj problém přiřazoval...

Tvrdost varlete

dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak by měla být tvrdá varleta. ty moje jsou...

CB sy

dobrý den, je mi 39 let a cca 2 měsíce mě bolí levé rameno poté , co jsem ruku...

Refluxní choroba

Dobry den, Bylo by mozne, prosim, vysetreni na refluxni chorobu? S pozdravem,

Dcera je stále nemocná

Dobrý den.dcera Nina má 8let a čím je starší je více nemocná.jezdíme na alergologii.a...

HA a hemoroidy


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×