Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Kvasinky po atb. léčbě

Infekce Karol 20.6.2017 redakce uLékaře

Dobrý den,
dostala jsem na kvasinky globule Macmiror Complex 500 1x po dobu 8 dní, ale není to hloupé, když kvasinky způsobují i antibiotika? Sestra z ordinace mi volala, řekla mi výsledky, že mám kvasinky, když jsem šla do ordinace napsala mi recept ona, tak snad tomu můžu důvěřovat. Nebo má sestra napsané ve výsledkách poševního vyšetření nějaký instrukce? Jsem značně nedůvěřivá.

A jak moc je Macmiror účinný? :)

Děkuji a hezký zbytek dne/večera

Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht


dobrý den, Macmiror působí na kvasinky, ale i některé bakterie a parazity, pokud by se jednalo čistě o kvasinku a nic jiného, mohlo by se dát léčivo, které působí jen na kvasinky, ale tento lék by i tak měl být zcela bezpečný a navíc tedy řeší i jiné infekce než jen kvasinku a tyto záněty bývají často smíšené, takže chyba to nejspíše není, nerozumím vaší úvaze o antibioticích, tady je problém v tom, že antibiotika působí jen na bakterie, a ty když jsou dejme tomu antibiotiky zničeny, zůstane v místě infekce jen ta kvasinka, která má pak spoustu prostoru se přemnožit a dělat nepříjemnosti, za normálních okolností jsou sliznice osídleny našimi hodnými bakteriemi, které nás proti kvasinkám a plísním chrání, ale když o ně po léčbě atb. přijdeme, tak se většinou rozjede ten kvasinkový zánět a je třeba často zasáhnout antiMYKOTIKEM, takže toto je velký problém a komplikace léčby antibiotiky, a proto je třeba užívat je s rozvahou a ne na každou rýmečku jak se říká, nemluvě o tom, že na místo jedněch bakterií, které nejsou až tak nebezpečné, se brzy může objevit jiný a mnohem horší a odolnější kmen bakterie, a tomu se dá předejít opravdu jen velmi rozumným a zodpovědným nasazováním antibiotik, děkuji za pochopení.

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Kvasinky po ATB ??
Dobrý den. Už 2 a půl roku mě trápí nepříjemné urogynekologické...
Zřejmě kvasinky po ATB léčbě
Dobrý den, Mám na Vás prosim dotaz a snad mi pomůžete,jelikož...
Kvasinky zřejmě po atb. léčbě
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, přítel má ihned po...
Kvasinky
Dobrý den, zhruba před rokem jsem si vzala v jednom...
Kvasinky
dobry den , mám dlouhodobé potíže s kvasinkami ,stále...
Kvasinky
Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli je možné mít...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kvasinky a streptokok v těhotenství

Dobrý den, má dcera je ve 38 týdnu těhotenství, dnes gynekolog zjistil kvasinky...

Kvasinky a výtok

Ještě doplňuji svůj předchozí dotaz. Už několik let mám nejen ty kvasinky a...

Kvasinky či ekzém na žaludu

Dobrý den, mám dotaz ohledně žaludu. Mívám problémy s kvasinkami, které jsem...

Kvasinky na penisu

Dobrý den. Rád bych znal Váš názor a nebo uvítám i Vaše rady. Trápilo mě docela...

Kvasinky na penisu a pohlavní styk

Dobry den, bol som u praktickej lekarky a povedala ze mam mensi opuch pod zaludom...

Kvasinky na rtu?

Dobry den, mel jsem v průběhu minulého roku kvasinky od bývalé přítelkyně a...

Kvasinky na žaludu

Pravděpodobně jsem před necelými 5 měsíci prodělal kvasinkovou infekci, mazal...

Kvasinky nebo bakterie

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je možné mít bakteriální vaginózu, pokud...

Kvasinky po ATB ??

Dobrý den. Už 2 a půl roku mě trápí nepříjemné urogynekologické problémy. Mám...

Kvasinky po ATB, častý problém

Dobrý den, mám takový problém, začal jsem brát 5 denní antibiotika a na to jsme...

Kvasinky pod nehty

Dobrý den.Několik let mám na palcích nohou pod nehty kvasinky. Vyzkoušeny byly...

Kvasinky přes kondom

Je možné, aby přítel ode mě chytil kvasinky i když byl sex s kondomem? Děkuji

Kvasinky u muže

Dobrý den. Často trpím na kvasinky a ráda bych se zeptala, jestli když je ode...

Kvasinky u muže a léčení

Dobrý den, chci se zeptat: Byla jsem u přírodního léčitele, který mi řekl, že...

Kvasinky u panny

Dobrý den, mohou se kvasinkové infekce a jiná neřádstva, která mohou propuknout...

Kvasinky v dutině ústní

Dobrý den. Již přes rok mě trápí neustálá únava, bolest hlavy, bolest v krku...

Kvasinky v dutině ústní, chlapec 3 roky

Můj syn 3,5 let, trpí od 9 měsícu věku dítěte opakovaným výskytem kvasinek v...

Kvasinky v krku

Dobrý den, prosím o radu ohledne kvasinek v krku. Před časem jsem začala mít...

Kvasinky v materskem mlece

Dobry den, skoro odjakziva trpim na kvasinkove infekce:-(V tehotenstvi se je...

Kvasinky v moči

Vážená paní doktorko,pane doktore, ráda bych se na Vás obrátila s dotazem a...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

ATB a slunce


Ospen a antikoncepce

Dobrý den. V pondělí jsem odpoledne dobrala poslední prášek Atb ospen 1500,...

Bolest svalů a únava

Dobrý den Už pár mesiacov cítim nešpecifickú slabosť-únavu . Nevedel som...

CYsta vaječníku a zpoždění menstruace


Akutní bolesti v pravém boku a zvýšená teplota


Pocity na zvracení,průjem a horečky


Nadměrná tvorba pih

Dobrý den mám takový dotaz. V poslední době na sobě pozoruji,že se mi dělají...

Euthyrox

Mám problém. beru euthyrox a betalog a stavá se mi, že zrudnu v obličeji, na...

Polymorfní obtíže

Dobry den ,chtěla bych se prosim zeptat,již několik dni se me z ničeho nic začne...

Časté opary

Dobrý den, před několika lety mi byl nasazen ISOPRINOSINE na častý výsev oparů...

Třes prstů na levé ruce

Dobrý den,je mi 30 a už asi od 20 pozoruju třes prstů na levé ruce(prsty na...

Bolest kolene při chůzi do schodu˚

Při chůzi do schodů i ze schodů, klečení a dalších podobných pohybech mne bolí...

Bolest na hrudi a rozostřené vidění

od rána pocituji bolest na hrudivpravo,pod pravou lopatkou a mám rozostřené...

Zalehlé ucho při rýmě


Náhlý začátek deprese

Dobrý den, syn(roč. 1977) se léčí s depresí,máme rodinnou zátěž již od jeho...

Zastava srdce a nasledky

Je mi 27 let. Asi před rokem se mi zastavilo srdce ( udušení). Od té doby mám...

Vertigo a CC syndrom

Dobrý den,chtěla jsem se Vás zeptat.Už skoro 2 měsíce marodím se zádama,začalo...

Micardis

Dobrý den,mám k Vám prosbu.Užíval jsem lék Inhibace+ a tento byl vyměněn/kvúli...

Vedlejší účinky Doxyhexal


Infekce

Dobrý den, je mi 21 let, posledni dva týdny mývám 2-3 denně návaly horka...

Inzerce
×