Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Zřejmě kvasinky po ATB léčbě

Urologie Michal 3.4.2017

Dobrý den,
Mám na Vás prosim dotaz a snad mi pomůžete,jelikož jsem již zoufalý. Před cca.2 měsíci mě začalo pálit pri moceni a po ránu po pretahnuti zaluda přes predkozku se objevila i malá bilo-průhledná kapka. Po 5 dnech kapka jiz zmizela. Jelikož potíže ale nemizely, navic me zacalo lehce pobolivat i leve varle,které mi prislo obcas takove divné, tak jsem po 2 týdnech vyhledal lékaře. Ti si mě předávali z urologii na Venerologii, kde mi udělali testy na kapavku,chlamydie a vyšlo mi vše negativní, jen jsem měl pozitivní ureaplasmu. Tak mě poslali na urologii,kde mi doktor dělal stery a moc opět na chlamydie a ureaplasmu, kde opět byly chlamydie negativní a Urea pozitivní. Urolog mi prohmatal varlata a udělal ultrazvuk na břiše a bocích. Dostal jsem na 20 dni antibiotika Doxybene. V tu dobu me paleni pri moceni již netrapilo. Ale po 2 dnech užívání antibiotik me začalo po celou dobu tedy 18 dni do dobrani léků silne nutkani na moceni, neustálý pocit plného mocoveho mechyre, cim častěji jsem chodil mocit, tím více jsem měl v mechyri a podbřišku jakoby tlaky. Když jsem atb dobral, tak potíže na týden úplně vymizely, ale 10. Den jsem měl jít na kontrolní stery a opět mi to začalo na novo,tedy opět pocit plného mechyre,což je dosti nepříjemné a občasné pobolivani leveho varlete. To mi trvá až do ted, kdy mám tyden po kontrolním steru a testy na Ureaplasmu mi vyšly negativní. A pan doktor s tim tedy byl hotový, ačkoliv jsem mu říkal, že problémy s měchýřem mi opět přetrvávaji, na to mi odpověděl, že je to normální, že jsem měl silný zanet a může trvat i několik měsíců nez problémy úplně odezní, ale že jsem již zdravý, že to musím vydržet. Radeji jsem se objednal k jinemu urologovi, ale az na 17.5. Jelikoz letime na dovolenou k mori. Pokud by nahodou potize neprestaly. Je to opravdu normální reakce, ci bych měl vyhledat ještě pomoc jinde dříve. Prosím poraďte mi.
Velice Vám předem dekuji za reakci.

S pozdravem Michal

Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht


zdravím vás, ano bohužel možné to je, samozřejmě je dobré vyloučit nějaké komplikace, zkontrolovat moč, ultrazvukem močový měchýř a varlata, dodělat základní laboratoř, jako se je sedimentace, CRP, krevní obraz, cukr, jaterní testy... častou nepříjemností po takové atb léčbě je vznik kvasinkové infekce, která právě vyvolává takové potíže a zdá se pak že zánět trvá stále... ale je způsoben těmi kvasinkami, což může odeznít samo, ale dají se i na tuto infekci napsat léky, pokud by se stav nelepšil, tak si k lékaři zajděte dříve nebo poptejte zatím něco volně prodejného v lékarně proti kvasinkám, díky za dotaz, pěkný den.

Související dotazy

Kvasinky zřejmě po atb. léčbě
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, přítel má ihned po...
Kvasinky po atb. léčbě
Dobrý den, dostala jsem na kvasinky globule Macmiror...
Kvasinky po ATB ??
Dobrý den. Už 2 a půl roku mě trápí nepříjemné urogynekologické...
Kvasinky
Dobrý den, zhruba před rokem jsem si vzala v jednom...
Kvasinky
Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli je možné mít...
Kvasinky?
Dobry den. Jsou toto kvasinky? Viz foto. Pochva uvnitr...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zřejmě bolesti zad a degenerativní postižení

Dobrý den, MR jsem dostala tento nález, s tím, že se mám objednat na neurologii,...

Zřejmě candidoza

Dobrý den, pomohl by mi tento přípravek http://www.lekarna.cz/canesten-gyn-1-den-1x500mg-posevni-tobolky/...

Zřejmě cervikokraniální syndrom

Dobrý den, na lebce v týlní části vpravo se mi před několika dny udělala bolestivá...

Zřejmě drobná anomálie

Dobrý den , Dcera má delši dobu vedle bradavky nějaký výrustek který se Nám...

Zřejmě dysplastické kyčle

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat stává se mi už dlouho, že mě při spaní bolí...

Zřejmě fimoza

Zdravím, mám menší problém, po masturbaci mám problém s penisem. Penis mě...

Zřejmě jen migréna

Dobrý den, prosím o Váš názor a vysvětlení diagnózy. V 10/2018 se mi na 15 min...

Zřejmě krátká uzdička

Dobrý den, při pohlavním styku cítím bolest u žaludu a bojím se abych si nenatrhl...

Zřejmě kvasinková infekce

Dobrý deň, Všimol som si tak mesiac+- dozadu, že sa mi začali robit biele bodky/povlak...

Zřejmě kvasinková infekce

Dobrý den mám kožní problém na penisu bíle fleky a a malé bílé výrůstky , nebolí...

Zřejmě mykoza

Dobrý den. Netrápí mě žádné vážné nemoci, alergie, psychické stavy- Jsem ''normální''...

Zřejmě natažená šlacha v předloktí

Dobrý den, před asi třemi týdny jsem při cvičení (posilování) zjistil, že...

Zřejmě nedoléčený zánět prostaty

Dobrý den, je to 7 měsíců co mě trápí problémy v močových cestach. Začalo...

Zřejmě plíseň

Dobrý den , mam problém v oblasti okolia konečníka , mam to tam cele zacervenane...

Zřejmě podráždění bloudivého nervu

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat, pokaždé, když se najím ať hodně nebo...

Zřejmě pohybová asymetrie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na bolest v pravém boku. Poslední dobou...

Zřejmě polyp

Před rokem se mi ukázal vyrůstal. Poté to pozvolna rostlo a dnes se to nafouklo.Rano...

Zřejmě poškozený meniskus

Dobrý den, již delší dobu řeším problém s pravým kolenem. Vždy když s ním někam...

Zřejmě potravinová alergie

Dobry den, uz tri tydny si u sebe vsimam nahodne svedeni tela. Misto si popripadne...

Zřejmě se jedná o počínající boreliozu

Dobrý den, prosím o radu zda v tomto případě jít k lékaři, nebo je to zbytečné....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Motání hlavy při pohybu na slunci

Dobrý den. Je mi 63 let, jsem bez zdravotních problémů a neužívám ani žádné...

Vyšší cholesterol

Dobry den, je mi 35 let a byla mi naměřena hodnota celkového cholesterolu 6,51,...

Výsledky EMG

Dobrý den, potřebovala bych vysvětlit vyšetření EMG: susp. lehká demyeliniz....

Necitlivost stehna

Dobrý den, občas se mi stává, že když si večer lehnu, necítím vnější část levého...

Vykašlávání tuhého a dlouhého hlenu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám dlouhodobý problém s vykašláváním hlenu....

Léze jaterní

Dobrý den,byla mi zjištěna lehká hepatopatie(ALP2.46, bilirubin př.3.3,dále...

Hlen po stolici

Dobry den, chtela jsem se vas zeptat ohledne hlenu po stolici. Uz asi mesic...

Strup v nose- opakující se

Dobrý den, v nose se mi udělal strup, a už ani nevím z čeho, ale já jakmile...

Dysplastické pigmentové névy

Dobry den, prosim o vysvetleni histologickeho vysetreni, doktor mi k tomu moc...

Syfilis

Dobrý den, před 2,5 lety mě jeden muž dal francouzský polibek a já jsem měla...

Zalehlé ucho


Antikoncepce Ayreen uzivana s topiramatem

Dobry den, chtela bych se zeptat. Uz pres rok uzivam pravidelne topiramat. Pred...

Vysoká sedimentace


Nízký tlak

Dobrý den, je mi 18 let a mám potíže s nízkým tlakem. Minulý týden jsem dokonce...

Horkost v obličeji

Dobrý den, již několik měsíců mě trápí horkost v obličeji. Cítím jak mám horký...

Mirena a oddálení menstruace


Natažení vazu v koleni

Dobrý den, před týdnem jsem si natáhl vazy v koleni, jel jsem k doktoru,který...

Bolest krční páteře

Dobrý den už 3 měsíce trpím bolesti krční hrudní pateře rhb byla ,ale nepomaha...

Prasklá křečová žíla následek pádu

Dobrý den,mohu se sváma poradit,včera jsem upadla a uhodila se do křečové žíly...

Sonofrafie štítné žlázy

Dobrý den paní doktorko, je mi 30, cca 1 rok a pul se léčím s Ulcerózní kolitidou...

Reklama
Zavřít