Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Laktobacily a kvasinky v pochvě

Gynekologie Karol 30.7.2017

Děkuji za předchozí odpověď ohledně laktobacilů a kvasinek.
Ráda bych se ještě zeptala, jak je to s PH v pochvě. Ideální je tedy cca 4,5PH a kvasinky se přemnožují při poklesu PH, tedy ve více kyselém prostředí.
S partnerem nepoužíváme kondom, pouze beru HAK, proto bych se ráda zeptala, zdali je na trhu nějaký gel(nejlépe), popřípadě krém, který po ejakulaci, popřípadě pouze po sexu(i orálním) upravuje přirozené PH pochvy, aby se například kvasinkám předešlo, takovou prevenci.
Hledala jsem různě po internetu, ale nic moc jsem nenašla. Pouze Vitagyn C, ten ale snížuje PH, tudíž okyseluje a mohlo by dojít znovu ke kvasinkovým onemocněním, pokud to chápu dobře?
Na kvasinky netrpím, pouze po ATB jsem je měla, ale ráda bych těmto problémům pro jistotu předešla. Hezký zbytek dne

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, na úvod uvedu, že pokud užíváte HAK, jste ke kvasinkovým zánětům náchylnější.
V prevenci se uplatňují i režimová opatření- tj. nosit bavlnění prádlo, prodyšné oblečení (při zapaření je větší riziko přemnožení kvasinek). Také se doporučuje omezit sladkosti a lze užívat probiotika.
Fyziologické pH pochvy je nižší než 4,5. Toto zabraňuje přemnožení nežádoucích bakterií a kvasinek (ke kterému dochází právě při vyšším pH). Ejakulát je zásaditý, proto na určitou krátkou dobu může dojít k lehkému zvýšení pH (není ale nebezpečné).
Z výše uvedených důvodů je důležité snížit pH pochvy - k tomu můžete bez obav preventivně použít i Vitagyn C.
Na Váš dotaz bude odpovídat ještě specialista, čekejte tedy ještě jednu odpověď. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní,
sex ani orální PH pochvy nezmění pokud na kvasinky netrpíte jsou to zbytečné obavy stačí běžná intimní hygiena.
Příjemný den

Související dotazy

Kvasinky
Dobrý den, zhruba před rokem jsem si vzala v jednom...
Kvasinky po atb. léčbě
Dobrý den, dostala jsem na kvasinky globule Macmiror...
Kvasinky a antibiotika
dobry den,beru na zanet mandlí,Penebene a oběvili se...
Antibiotika a Laktobacily
Dobrý den, před již asi 10 dny jsem brala antibiotika...
Kvasinky
Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli je možné mít...
Kvasinky?
Dobry den. Jsou toto kvasinky? Viz foto. Pochva uvnitr...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Laktobaciloza

Dobrý den pane doktore, před časem jsem zde položila dotaz, zda nemůžu mít místo...

Laktobaciloza

Dobry den, uz asi 3 mesice me trapi svedeni, paleni a zarudnuti pochvy, taky...

LAKTOBACILOZA A UREOPLAZMA

Dobry den pani doktorka.Mam 25 rokov, bezdetna, ziadne lieky okrem Roaccutane...

Laktobaciloza?

Dobrý den pane doktore, mám dotaz ohledně možnosti onemocnění laktobacilozou....

Laktobacily

Dobrý den, v minulých 14 dnech jsem brala antibiotika Doxybene. Nyní beru laktobacily...

Laktobacily

Dobrý den, užívám laktobacily 5 od firmy Swiss, na krabičce je napsáno, že mám...

Laktobacily

Dobrý den, koupila jsem si v dr.maxovi Laktobacily jako prevenci při zkouškovém...

Laktobacily

Dobry den chtela bych poradit ohledne lactobacillu ktere jsou nejlepsi jestli...

Laktobacily

Dobrý den.Užívám antibiotika na léčení močového měchýře.Prosím o radu, kdy a...

Laktobacily

Dobrý den. Mohou laktobacily nějak oddálit nebo přiblížit menstruaci. Neberu...

Laktobacily?

Dobrý den, trpím častými záněty moč. cest a vaginálními obtížemi. Letos už mám...

Laktoza

Dobry den chtela jsem se zeptat v detstvi jsem mela problem s kravskym mlekem...

Laktoza intolerance

Dobry den, mam podezreni na intoleranci laktozy. Po prodelane tezke infekci...

Laktózová intolerance

Dobry den, posledni pulrok trpim prujmy a nadymanim. Zjistila jsem, ze mi k...

Laktózová intolerance

Dobrý den, už to budou tak 2 roky co mi byla diagnostikována intolerance na...

Laktózová intolerance

Dobrý den, před nějakou dobou mi začalo být nevolno po konzumaci mléka a některých...

Laktózová intolerance

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o vysvětlení výsledků enterobiopsie (pan...

Laktozová intolerance +citlivý žaludek

Dobry den. Chtela bych se zeptat na doporuceni vhodneho jidla kdyz mam citlivy...

Laktózová intolerance suspektní

Dobrý den. Chtěla bych se s Vámi poradit ohledně problému, který jsem zde již...

Laktulosa a kojení

dobry den pan doktor, dakujem za odpoved..rada by som sa este spytala ci mozne...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Mačkání pupínků

Dobrý den, mám akné a už jsem byl u kožní, kde mi poradili různé mastě na akné...

Bolest kostrče

Dobrý den, chci se zeptat z čeho mužu mít bolesti kostrče. Už je to týden co...

Antikoncepce

Dobrý den, vím, že asi pokládám stejnou otázku jako spousta dalších dívek a...

Bolesti,křeče,průjem,zvracení,nechutenství

Dobrý den, asi tak týden má křeče na levé straně břicha k tomu průjem, nechutenství...

Zmatenost u onemocnění covid-19

Dobrý den. Mamka 63 let je covid pozitivní, a týden po testu. Nyní cca 3 dny...

Bolesti rukou, nohou ve svalech v noci

Moc vás zdravím.Chci se zeptat proč mám vždy v noci velké bolesti v rukách a...

Točení hlavy po alkoholu

Dobrý den, Už 5 dní se mi točí hlava. Před cca 8mi dny jsme byli na akci v...

Nafukování břicha a následné tvrdnutí

Dobrý den pane doktore, moje přítelkyně má problém, že se ji v posledních 7...

Zlomenina spodiny očnice

Hezký den ,před měsícem a půl jsme prodělala rekonstrukci spodiny očnice ... Stále...

Cca. už od 14 let mám malý podbříšek

Dobrý den, cca už od 14 let mám malý podříšek. Myslela jsem si, že je to tuk,...

Operace dělohy

dobrý den, v lednu nastupuji n odstranění dělohy s ponecháním vaječníků, mám...

Mirena

Dobrý den uvažuji o mireně,ale bojím se,že budu přibírat na váze,budou mi otékat...

Acne conglobata - léčba

Dobrý den, Rád bych se zeptal na léčbu diagnózy acne conglobata. Již po...

Cysta na játrech a vaječníku


Skrze ústa, někdy i nos vylučuji z těla zápach podobný výkalům.

Potřebuji pomoc.Trpím tím rok, mozna dele. Skrze usta, nekdy i nos vylučuji...

Tep v uchu

Vážený pane doktore, asi 2 roky mně hučí v až duní v uchu, nyní slyším asi 3...

Užívání Paralenu a Nurofenu


Panická ataka jako následek požití alkoholu


Modřiny a afty

Dobrý den, dnes jsem si našel na holeni malou modřinu (takovou spíše dožluta,...

Boule krku

Dobrý den, přítel (18) se ráno probudil s tím že ho bolí levá strana krku, myslela...

Reklama