Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Lecba kasle

Jana . 17.2.2015 redakce uLékaře

Dobry den, jiz treti tyden marodim, dle doktorky nejaka viroza. Mam velky tezky kasel, druha stejna antibiotika Fromilid, na poprve mi nepomohly a mam ted pocit, ze i ted moc nepomuzou. Minuly tyden ve ctvrtek jsem byla na CRP a rtg. plic,, delal se test ina cerny kasel a Chlamydie. Teplotu nemam. Vysledky jeste nevim, snad zitra. Jsem z toho kasle nestastna. Pred touto virozou jsem jen pokaslavala, mam jinak chronicky zanet prudusek a nabeh na astma, doktorka mi vymenila Prenessu za Tezeo, ze v Prenesse je latka, ktera zpusobuje kasel. Lecim se jinak tedy s tlakem a beru Euthyrox na stitnou zlazu, mam krecove zily. Nejvic me nyni trapi velky kasel, prosim o radu, co by mi konecne mohlo pomoci. Dekuji, pani Jana

Odpovídá:

MUDr. Jana Moravcová


V současné době je v Čechách poměrně vysoký výskyt černého kašle, proto vámi udávané obtíže mohou s touto chorobou souviset. Je třeba vyčkat výsledků sérologie černého kašle. Lékařka správně zvolila léčbu Fromilidem, který je na tuto chorobu účinný (účinnost je i proti chlamydiím). Také Prenessa byla správně vyměněna jako možná příčina kašle za jinou účinnou látku, která kašel jako nežádoucí účinek nezpůsobuje. Bohužel, ani při správně zaléčeném onemocnění kašel neustupuje a jeho léčba nebo odstranění je velmi svízelné. Běžné léky na kašel při černém kašli většinou nepomáhají, zkoušeny jsou s větším či menším efektem kortikosteroidy, β2-sympatomimetika (salbutamol), antihistaminika. O jejich předpisu se poraďte prosím s vaší praktickou lékařkou, která je dle uvedeného diagnostického postupu velmi erudovaná a jistě se spolu domluvíte na další léčbě.

Související dotazy

Léčba rabeprazolem
Dobrý den, doktor mi předepsal apo rabeprazole 20 mg...
Krcni potize s upornym hlenovitym kaslem
Dobry den pane doktore, uz pres mesic mam potize s...
Kondylomana, roztroušná skleróza a biologická léčba
Dobrý den, byly mi diagnostikovány kondylomata. Zároveň...
Léčba
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám odoperovám...
Léčba Bechtěrevovy nemoci
Dobrý den, před 2 lety, po absolvování všech možných...
Astma dle spirometrie a léčba
Prosím o zhodnocení výsledku spirometrie a je-li nutná...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Lebeční kosti

Dobrý den. Jednou za čas( jednou měsíčně) zjistím, že se mi na hlavě udělá mezi...

Lebka

Dobrý den, protože jsem na internetu nenašel dostatečně uspokojující informace,...

Lecba

akcentovana kyfoza hrudni,fixovana pri pohybu do extenze neni s paraver...

Lecba - HFMD, streptokok ve vyteru

Dobrý den. mám následující problém: od 14. 10. mi nebylo dobre (bolest hlavy,...

Lecba anginy u 4leteho ditete

Dobry den, syn onemocnel anginou a i po 3,5 dnech brani antibiotik ma stale...

Lecba autoimunitneho zanetu stitne zlazy a hyperfunkce

Dobry den, pred tremi mesici mi byla potvrzena diagnoza "eufunkcni nodozni...

Lecba bolesti

Dobry den,bylo by mozne konzultovat lecbu bolesti moji maminky po telefonu?.Pripad...

Lecba degenerativni onemocneni patere,vyrustky atd.

dodatecne prosim o odpoved na minuly dotaz chr.bolest krcni patere,vyrustky...

Lecba endometriozy po operaci

Dobry den, je mi 23 let a jsem 14 dní po laparoskopii, kdy mi odstranili endometriozni...

Lecba Helicobaktera

Pred casem byl u mne diagnostikovan Helicobacter jenom z krve. Moje pani doktorka...

Lecba kondylomat pomoci pulzniho barvivoveho laseru v JM

Dobry den, mohli byste mi poradit, kde bych se da v jihomoravskem kraji (nejlepe...

Lecba neplodnosti

Dobry den, Letos mi bude 30, priteli 33, o dite se snazime rok a ctvrt. Minuly...

Lecba po prodelanem zanetu jater

Dobry den, pred dvemi mesici jsem se vylecil z vcelku rozsahleho zanetu jater....

Lecba RS

Dobry de, prave mi byla diagnostikovana RS, jeste nevim v jakem stadiu, k lekari...

Lecba snizene funkce stitne zlazy

Dobry den, 4 mesice po porodu mi obvodni lekar zjistil mirne zvysenou funkci...

Lecba vyhrezle plotynky

Dobry den, pisu za otce, 58 let. Dle CT ma vyhrez plotynky 6 mm, dle neurochirurga...

Lecba vyhrezle plotynky

Dobry den pane doktore, pisu za otce 57 let. Dle CT vyhrez plotynky 6 mm, dle...

Lecba Wobenzynem

Dobry den,casto me trapi vaginalni mykozy,vytok a nekdy bolesti pri pohlavnim...

Leceni Clotrimazolem a nasledne vytoky

Dobry den, cca pred dvema mesici jsem mela nechraneny styk, po kterem me druhy...

Leceny pruhledny vytok z penisu

Dobry den, prosim o Vas nazor k popsanym obtizim. Pred cca dvema mesici...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Anrikoncepce X pomelo


Bolest v kosti pod "zadkem"


Hemofilus v těhotenství


Vaginální mykosa


Zapomenuta tableta ha 1. Tyden


Kam zajít?


HIV?


Mnohočetné obtíže


Mám bolesti krční páteře


Snížená filtrace ledvin




Bolest kýčle




Bulka na varleti


HIV


Bolesti nohou


MUDr. Ladislav Vaněček

Resurf Med s.r.o.



Stilnox


Padání obočí


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×