Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Léčba kvasinkové infekce v těhotenství

Léky Michaela 13.1.2019

Dobrý den, jsem nyní v 21 tt a již od začátku těhotenství mě trápí kvasinky, zkoušeli jsme s mým MUDr již vše ale nejvíce mi vždy pomůžou Globulus cum natrio, které vždy zaberou tak na 5 dní a pak musím proces opakovat. Můj dotaz zní jeslti nemůžu miminko nějak ohrozit, když tyto globule používám dlouhodobě v celém tehu. Můj MUDr tvrdi, že těmito globulemi šetřit nemusím, ale přeci jen pro klid v duši.

Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Vamed-Mediterra

Dobrý den,
léky, které nejsou podávány celkově by skutečně nijak vadit neměly. Můžete ještě zkusit užívat probiotika celkově nebo i existují prostředky určené přímo k lokální léčbě těchto zánětů.
Při úplnost ještě předám Váš dotaz k doplnění specialistovi.
Prosím tedy o strpení.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Anna Prchlíková


Vážená paní, mohu se podělit o svou osobní zkušenost s analogickým problémem v těhotenství, kdy laktobacily v globulích byly na nic, jogurt sice na chvíli ulevil, ale problém nevyřešil, po užití jedné globule boraxu (Vámi zminované globule s natrii tetraborici) v podstatě bylo po problému během pár minut. Vězte, že v případě vleklé nebo vracející se kvasinkové infekce bych boraxové globule užila max. jednou jako kúru dle příbalového letáku a dále pouze při subjektivní potřebě klidně až do konce těhotenství. Také bych zkusila dietu založenou na vyhýbání se sladkému, příliš se nemýt - nekoupat, pouze sprchovat, stačí 1x týdně nebo vaginální oblast vynechávat, nedřít se ani toaletním papírem, nepoužívat mýdla, sexuální abstinenci, bavlněné nebo bambusové prádlo namísto syntetiky, analogicky svrchní vrstvu.
Vězte, že mnoho žen trpí na kvasinkové gyn infekce v těhotenství, napomáhá tomu hlavně hormonální stav těhotné ženy. Tím pádem je ve společnosti velké množství žen, které si tyto infekce v těhotenství léčí, mnoho z nich právě boraxovými globulemi a i přesto je v příbalovém letáku psáno, že jde o lék vhodný v těhotenství - to si jen tak nějaký lék o sobě napsat nemůže, většinou se alibisticky píše, že lék není vhodný v těhotenství, protože chybí data. Tedy osobně doporučuji, a to i přesto, že se dají vygooglovat diskuze o možné škodlivosti kyseliny borité a parabenů (různého významu a různé pravdivosti), abyste se držela informace z příbalového letáku a užívala globule dle potřeby (nikoliv nadužívala), protože neléčený vleklý zánět je nejen nepříjemný, ale také sám o sobě má svá rizika. Vězte, že nežádoucí účinky jakékoliv léčby se výrazně snižují a někdy i eliminují právě podáním lokálně (v čípcích, krému...) namísto celkově (v tabletách). Domnívám se, že nic lepšího než boraxové globule Vám gynekolog nenabídne, neboť Vaši "hormonální situaci" vyřeší až porod, dá se předpokládat, že kvasinkové infekce Vás budou bohužel pronásledovat až do porodu.
S pozdravem Anna Prchlíková

Související dotazy

Kvasinkové Infekce
Prosim o radu na koho se mam obratit pri kvasinkove...
Nechráněný sex po kvasinkové infekci
Dobrý den, ráda bych se zeptala po jaké době je možné...
Kvasinkové infekce
Dobrý večer Chtěla bych se zeptat na Váš názor.Kvasinková...
Kvasinková infekce
Zdravím, chtěl bych se zeptat zda-li se dá doma dělat...
Biologická léčba a infekce
Dobrý den: Mám crohnovu chorobu a 2 měsíce mám biologickou...
CMV infekce
Dobrý den, potkala mě nepříjemná infekce CMV virem....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Léčba kortikoidem

Genitální opar,? Syfilis? Dobrý den, na kůži( po aplikaci imacort po vymizení...

Léčba Kortikoidy

Dobrý den, léčím se s revmatoidní artrididou. Užívám již přes rok Medrol 4mg...

Léčba kortikoidy

Dobrý den, můj 2,5 letý syn má již 10 dní horečky kolem 40. vysokou hladinu...

Léčba kortikoidy

Dobry den, beru kortikoidy (60mg na 57kg sve vahy) po dobu 1,5mesice. Od osetrujiciho...

Léčba kotníku

Dobrý den, ještě reaguji na Vaši dnešní odpověď, za kterou moc děkuji. Když...

Léčba kotníku

Dobrý den, již jsme spolu řešili kdysi podvrtnutý kotník a vracející se potíže...

Léčba křečí

Dobrý den, chtěl bych se zeptat co jakou byste navrhoval léčbu křečí. Trpím...

Léčba kůže po odstranění kondylomat.

Zdravím, po odstranění kondylomat laserem, léčím kůži poléváním Betadinou (cca...

Léčba kvas. Infekce

Vážený pane doktore, Je tu spousta dotazů ohledně výtoků a infekcí, ale já...

Léčba kvasinek při špinění před menstruací

Dobrý den, vždy cca 7-10 dní před menstruací špiním. Byly mi zjištěny kvasinky,...

Léčba kyčelního kloubu

výsledky RTG kyčlí - coxartroza II, více vlevo, v.s. drťová cysta v hlavici.,...

Léčba kyslíkem

Dobrý den chtěla jsem se prosím zeptat jestli při infekci mykobakteria avium,infekce...

Léčba LB

Dobrý den, manželovi diagnostikovali boreliózu (i když výsledky krve nebyly...

Léčba LB

Dobrý den. Dne 6.7. jsem měl jedno klíště a ještě mě něco poštípalo. Odstranil...

Léčba ledvinových kamenů

Dobrý den paní doktorko, tchán byl před 12 dni na odstranění 2cm. ledvinového...

Léčba Letroxem a průjem

Dobrý den, mám již dva měsíce průjem. Stěr, vyšetření moči i krve bylo negativní,...

Léčba lupavého prstu

Dobrý den, mám onemocnění lupavý prst. Byla mi aplikovaná injekce kortikoidů,...

Léčba lupénky

Dobrý den, trpím lupenkou. Chci se zeptat na další možnosti osvědčené léčby....

Léčba lymeské boreliosy

Dobry den, dostal jsem na možnou boreliozu antibiotikum Doxybene 200 mg. (Stipnuti...

Léčba Lymské borreliozy

Dobrý den, před dvanácti dny jsem si v třísle odstranila přisáté klíště. Místo...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Erytrocyty a leukocyty v moči

dobrý den. před cca 2 měsíci jsem byla hospitalizována s tonsilitidou, faryngitidou...

Bílý jazyk

Dobry den, chtela bych se zeptat ,co znamena bili azyk az dozluta a mam tam...

Stav po lumbální punkci


Propadlá žebra

Dobrý den, je mi 17 a mám takový problém, mám na pravé straně všechny žebra...

Výrustky kolem konečníku

Dobrý den, Na konečníku mám několik výrustků (viz. foto). Chci se zeptat,...

Roztroušená skleroza

Dobrý den, prosím o Vaše laskavé zhodnocení nálezu a součas. stavu ve vztahu...

Tlak v uších a pískání

V poslední době mě trápí stále tlak v uších jako bych je měla pod vodou..ted...

Rizika nákazy nedovařeného masa


Bolest v podpaží

Dobrý den, před týdnem mě trápila bolest svalů na pravé ruce, po konzultaci...

Silná menstruace

Dobrý den, prosím Vás o radu ohledně silné menstruace.Dne 21.10.2010 jsem podstoupila...

Zvětšení prsu chlapce

Dobrý Den, včera jsem si nahmatal na jednom prsu bouli, mohla by to být rakovina...

Stres,špatné dýchaní a strach.

Dobry den. nez zacnu dopredu chci podotknout ze jsem byval takovy fotbalovy...

Stín na kyčelním kloubu

Dobrý večer paní doktorko, na kyčelním kloubu mám na RTG stín 6x10mm, může to...

Pohlavní nemoci


Píchá až pálí oblast pod pravým okem a bolest se táhne až ke spánku


PSA


Bolesti podbřišku, špinění mimo menstruaci

Dobrý den, prosím Vás o radu. Je mi 44 let, moje zdravotní problémy začaly...

Křupání v kotníku

Dobrý den, je mi 20 let a už pár let mi hlasitě křupe v levém kotníku. Nebolí...

Vykašlávání krve

Dobry den, pisi jiz po treti, omlouvam se tedy ze otravuji. Na me predchozi...

Operace karpálního tunelu

dobry den měla bych dotaz asi 4 tydny zpatky jsem prodělala operaci karpálního...