Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Léčba lymské boreliózy při kojení

Infekce Lucie 8.7.2020

Dobrý den, před 14ti dny mě napadlo klíště, které jsem neprodleně po napadení nechala otestovat v laboratoři. Klíště bylo pozitivní na lymskou boreliózu.

Nemám žádné zdravotní potíže, flíček v místě přisátí mizí. Přesto jsem z preventivních důvodů po 14ti dnech od napadení kontaktovala svého ošetřujícího lékaře (prodleva mezi napadením a kontaktováním mé lékařky vznikla v důsledku testování klíštěte a dovolené lékařky). Lékařka mi ihned předepsala ATB, konkrétně Zinnat 250 mg. Zaskočilo mě, že nasazení ATB nebudou předcházet krevní testy, ale nejsem odborník.

Mám šestiměsíční miminko, které kojím. Mateřské mléko je stále hl. zdroj potravy, příkrm dávám jen 1x denně v menších porcích pro seznámení se s novými chutěmi. Paní doktorka docela znejistěla, když zjistila, že kojím a chvíli se rozmýšlela, jaké ATB má předepsat.

Nejistota lékařky znejistěla i mě, proto jsem mluvila i s naším pediatrem. Ten mi řekl, že Zinnat miminku neuškodí, ale pozastavil se nad volbou ATB, které je, podle jeho názoru, k léčbě lymské boreliózy nevhodné.

Já i miminko jsme jinak zdraví, neužíváme žádné léky. Alergii na léky nemám.

Prosím o Váš názor na:
1. VLIV ATB NA KOJENÉ MIMINKO
2. postup ošetřující lékařky (okamžité nasazení ATB bez předchozích testů)
3. vhodnost zvoleného ATB k léčbě lymské boreliózy

Děkuji

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Milá Lucie,
děkujeme za dotaz. Chápu, že nasazení antibiotik je pro Vás citlivé v době, kdy...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jolana Novotná


Dobrý den, škoda, že jste nepřiložila fotografii flíčku v místě přisátí, mohlo se jednat...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Léčba lymské boreliózy
Dobrý den, před cca 10ti dny jsem měla klíště. Udělal...
Léčba Lymské borreliozy
Dobrý den, před dvanácti dny jsem si v třísle odstranila...
Léčba boreliózy
Dobrý den, na začátku července jsem měl klíště. Pak...
Léčba boreliózy
Dobrý den Před 4 týdny jsem měl klíště. Tři týdny...
Kojení a léčba hypertense
Dobrý den, mám vysoký krevní tlak a byl mi předepsané...
Léčba boreliózy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na postup při léčbě...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Léčba Letroxem a průjem

Dobrý den, mám již dva měsíce průjem. Stěr, vyšetření moči i krve bylo negativní,...

Léčba lupavého prstu

Dobrý den, mám onemocnění lupavý prst. Byla mi aplikovaná injekce kortikoidů,...

Léčba lupénky

Už od dětství mám lupenku, zašel jsem stým k lékaři a předepsal mi belosalic...

Léčba luxace čéšky

Dobry den, jsem po úraze kolene - luxace čéšky, stalo se to v říjnu. Dodnes...

Léčba lymeské artritidy

Dobrý den, byla mi zjištěna borelioza a nasazen doxyhexal 200 mg (1x denně)...

Léčba lymeské boreliosy

Dobry den, dostal jsem na možnou boreliozu antibiotikum Doxybene 200 mg. (Stipnuti...

Léčba lymeské boreliozy, alergická reakce

Dobrý den, můj přítel byl nakažen boreliózou, která byla podchycena v samém...

Léčba lymeské borreliozy, různorodé obtíže

Dobry den, mesic se lecim na borelizu a temer vsechny priznaky odeznely, ale...

Léčba lymfedému

Dobrý den, prosím, o doporučení lékařského zařízení ideálně v Ostravě, či...

Léčba lymské boreliózy

Dobrý den, před cca 10ti dny jsem měla klíště. Udělal se mi červený flek,...

Léčba Lymské borreliozy

Dobrý den, před dvanácti dny jsem si v třísle odstranila přisáté klíště. Místo...

Léčba magnetem

Dobrý den,chodím na rehabilitaci-léčba magnetem na koleno,a chtěla jsem se zeptat,zda...

Léčba mé mykózy Pimafucortem a co moje partnerka

Dobrý den!Kožní lékařka mi do doby výsledků stěrů z penisu ordinuje Pimafucort.Partnerka...

Léčba metliček radiofrekvenční ablací

Dobrý den,ráda bych věděla,zda metoda radiofrekvenční ablace je vhodná pro léčbu...

Léčba metodou ACP

Dobrý den pane doktore, v dětství jsem byla léčena na Perthes, součastný nález...

Léčba metodou ACP při nekróze kyčelního kloubu

Dobrý den, je mi 23 let a již 3 roky mám nekrózu kyčelního kloubu, přičemž...

Léčba migrény

Dobrý den, užívala jsem 2,5 roku hormonální antikoncepci Softine. Vždy během...

Léčba migrény

Dobrý den, migrény mám od 8mi let. Je mi 35, poslední dobou opět narůstají.....

Léčba migrény

Dobrý den, je mi 41let, mám dvě děti, migrénou trpím již léta, ale neni to tak...

Léčba migrény

Dobrý den. Rok a pul trpim na migrény. Ze začátku sem je mela casto cca 4-5krat...