Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Léčba boreliózy

Borelioza Tomáě 14.6.2017 redakce uLékaře

Dobrý den
Před 4 týdny jsem měl klíště. Tři týdny po odstranění flek zrudnul začal svědit. Dostal jsem antibiotika Duomox 1000 3x denně. Včera se podezření na boreliozu potvrdilo,flek mizí a je světle fialový. Další antibiotika. Doktorka mi řekla že budu brát antibiotika další 3 týdny. Po té je léčba ukončena, žádné kontrolní odběry. Když jsem se ptal na doplňky stravy jako vitamíny C,B... řekla že není potřeba. Citím se fit bez potíží.
Má otázka je zda-li je to běžný stav léčení, mám pocit že mě doktorka odbyla. Dále bych se chtěl zeptat mohu sportovat, nemám v úmyslu dělat něco na krev. Jízda 5km do práce na kole, lehký běh atd.

Odpovídá:

MUDr. Barbora Bačová


Tomáši, ano jedná se o běžný postup, Vaše lékařka postupovala dobře. Protilátky se nekontrolují, protože jejich dynamika je velmi variabilní a nedá se z ní nic moc usuzovat. Počítejte, že Vám mohou zůstat vysoké ještě dlouhou dobu, není to indikace k dalšímu léčení. Ve většině případů se odběr protilátek nedělá ani na začátku, diagnóza se stanovuje pouze klinicky. Délka léčení přes tři týdny je určitě dostačující, dle doporučených postupů infektologické společnosti v tomto stádiu plně postačuje čtrnáctidenní léčba. Zkuste se s Vaší lékařkou domluvit na případném zkrácení léčby, víc jak 3 týdny je opravdu zbytečné. Už primárně nasazený Duomox je vhodný lék na boreliózu, léčbu tedy počítejte od nasazení Duomoxu. Z Vašeho příspěvku jsem úplně nepochopila, jestli užíváte Duomox dál, nebo bylo předepsáno něco jiného. Pokud nyní berete Doxybene nebo něco podobného, je bohužel přísné omezení ohledně chození na slunce. Doplňky stravy brát jistě můžete, ale v léčbě přínos nemají. Céčka je ale dost i v sezónním ovoci a zelenině. Sportovat byste v průběhu léčby antibiotiky neměl, ta jízda na kole do práce by se snad dala tolerovat, pokud to nemáte moc do kopce. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

Související dotazy

Léčba boreliózy
Dobrý den, na začátku července jsem měl klíště. Pak...
Léčba boreliózy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na postup při léčbě...
Léčba boreliózy
Dobrý den, už 4 roky mě trápí ohromná únava, která...
Léčba boreliózy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na názor. Mám zjištěnou...
Léčba boreliózy
Dobrý den, už 4 roky mě trápí ohromná únava, která...
Přenos boreliózy pohlavní stykem
Přenos boreliózy Dobrý den, chtěla bych se zeptat,...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Léčba Bechtěrevovy nemoci

Dobrý den, před 2 lety, po absolvování všech možných vyšetření, byla mé matce...

Léčba Biseptolem

Dobrý den , dnes mi paní doktorka předepsala Biseptol. Trápí mě škaredý kašel...

Léčba bolesti

dobrý den, manžel je 2 rokem v plném invalidním důchodě.Je mu 45 let. Diagnoza...

Léčba bolestí břicha

Dobry den, mela bych dotaz na prostredky, ktere jsem dostala u nemeckeho lekare...

Léčba bolesti hlavy u dítěte

Dobry den prosi o radu, muj syn 12 let ma velke bolesti hlavy.. Mohu mu dat...

Léčba bolesti zad

Zdravím Vás a prosím o radu. Moje maminka má v noci bolesti zad a v klidu ji...

Léčba bolestí zad

Dobrý den,v roce 2015 jsem byla na MR s tímto nálezem: Nález: V etáži L5 -...

Léčba bolestí zad

Mám už téměř rok potíže s krční páteří. Navštívil jsem svého obvodního lékaře,...

Léčba bolestí zad

Dobrý den , mám už rok velké bolesti levé nohy zepředu stehna ,přes koleno až...

Léčba boreliosy

Dobrý den. Rád bych měl jasno ohledně dávkování antibiotik při léčbě ranného...

Léčba boreliózy

Dobrý den, před 5 týdny jsem měl klíště, udělal se mi malý pupínek, který trval...

Léčba boreliózy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na názor. Mám zjištěnou boreliózu od března...

Léčba boreliózy

Dobrý den, už 4 roky mě trápí ohromná únava, která mi v posledních měsících...

Léčba boreliózy

Dobrý den, už 4 roky mě trápí ohromná únava, která mi v posledních měsících...

Léčba boreliozy

Dobrý den, na léčbu boreliozy jsem dostala DoxyHEXAL na 30 dní 1x denně. Je...

Léčba boreliozy

Dobrý večer,mé 18ti leté dceři byla asi před deseti dny potvrzena borelioza,dostala...

Léčba boreliózy


Léčba boreliozy

Přeji dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu: v září tohoto roku mi byla...

Léčba boreliozy

Dobrý den, před týdnem se mi udělal na noze velký červenohnědý flek se suchou...

Léčba boreliózy

Dobrý den, na začátku července jsem měl klíště. Pak se dlouho nic nedělo, ale...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Silný zelený výtok z pochvy

Dobrý den, už od 15let mě trápí silný výtok, se začátkem těhotenství se dost...

Otok výronu kotníku

Před osmi dny jsem si při basketbale udělal výron kotníku. Okamžitě kotník natekl...

Cvičení po hysterektomii

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaké cviky jsou vhodné po hysterektomii a...

Ruptura předního zkříženého vazu

Dobrý den, dnes mi sdělili že mě čeká arteroskopická operace kolene. Jsem po...

Hleny v krku

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na každoroční tvoření hlenu v krku, vždycky...

Nízká tělesná teplota

V poslední době - cca měsíc - mám problémy s tělesnou teplotou. Zatímco dříve...

Blokáda kolene

Dobrý den, jsem po distorzi kolene při sportu a moje léčba probíhala tak, že...

Dítě

Dobrý den,moje 2,5letá vnučka nemluví,jen vřeští.Jako kojenec broukala a"prozpěvovala",a...

Bolest chlupů

Zdravim, asi pred 3 tyzdnami sa zacali u mna prejavovat bolesti ci skor precitlivenie...

Červené skvrny na nohou

Dobrý den asi už týden se mi dělají červene skrvny na nohou pokaždé se to udělá...

GGT

Chci se jen zeptat, zda lze při zvýšeném GGT v jaterních testech občas zajít...

Tasemnice

Dobrý den, je možné že bych byla nakazena tasemnicí i když mi byla provedena...

Mužská antikoncepce


Onkomarkery v gynekologii

Dobrý den, mám dotaz ohledně mé maminky. Byla na vyšetření u svého gynekologa...

Bezpecnost pri vyvrcholeni

Dobry den. Chci se Vas zeptat, jestli je bezpecny, kdyz se pri vyvrcholeni dostanou...

Pomalý srdeční tep


Škytání

Dobrý den, včera se mi stalo, že v průběhu dne jsem 3x měla škytavku, po 10...

TSH

Dobrý den po operaci tte 14.11.2016 TSH 24.2. 15,79 Ft 4 10,44 Ca 2,17 chtěla...

Citalon

Dobrý den, chci se zeptat jaký je rozdíl mezi citalecem a citalonem?Byk mi...

Patní ostruha

Trápím se od unora 2016 s patní ostruhou na levé noze.Mám za sebou elektro léčbu,masáže...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×