Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Léčba vysokého tlaku a jiskření v očích

Oči Věra 1.8.2017 redakce uLékaře

1/ Dobrý den, je mi 70 let, už léta se léčím s vysoký tlakem. Brala jsem mnoho různých léků, nyní beru /od 18.7.2017/
na tlak - Prestarium Neo Combi 10 mg/2,5mg /1-0-0/,
na tlak - Ramipril 10 mg /0-0-1/,

na cukr - Glimepirid - ratiopharm 2 mg /1-0-0/,
na štítnou žlázu - Euthyrox 50 /1-0-0/
na dnu - Apo-Allopurinol /1x1/ .

/ Pro upřesnění: do 18.7. 2017 jsem brala navíc Moxonidin Actavis, předtím Lussopres-nevím už v jaké byly léky kombinaci//.

Před několika dny jsem byla u mudr. v kardiologické ambulanci, lékař mi řekl, že na tlak není vhodná kombinace léku

Prestarium Neo Combi 10 mg/2,5 mg s lékem Ramipril 10 mg.
Lék Prestarium Neo Combi mi vysadil
a napsal mi lék Indapamid PMCS 2,5 mg /1/2-0-0/, který tedy začnu brát od zítřejšího rána namísto Prestarium Neo Combi 10 mg.

Prosím vás můžete mi napsat, zda dle vašeho názoru jsou léky na tlak v pořádku tj. od zítřka budu brát
ráno Indapamid PMCS 2,5 mg s tím /dle dávkování na krabičce pouze půlku tohoto léku/ a večer Ramipril Actavis 10 mg .
v současné době /zhruba od změny léků na tlak ,tj. od 18.7.2017/

2/ Hlavní můj dotaz je ten, že asi před týdnem jsem se v noci vzbudila, hodně moc mi každou chvíli jiskřilo v pravém oku, hrozné blesky, nikdy jsem to neměla. Nyní se blesky objevují docela málo, ale bohužel vyskytují se v menší síle.
Byla jsem u očního lékaře /výkony dle zprávy/: 75022,75161,75163,75153,75135,09543 - diagnozy popsány ve zprávě i slovně/ s násl.výsledkem:

Závěr:
Hypemetropia I.utr., Presbyopia I. utr.
Cafaracia sen. I.utr. praecip. I.sin., t.č. operaci ještě neindikuji
bez dia změn na očním pozadí
susp. ablace zadní plochy sklivce vpravo.
- fyzický klid po dobu jiskření.
ko dp., jinak dle plánu, při oot - např. saze v zorném poli, clona v zorném poli, jiskření, ko ihned
ko zde dp., jinak za rok.

Prosím vás, zda nemám jít s okem na hlubší vyšetření. Byla mi doporučena Nemocnice Kladno, kde je prý celodenní oční pohotovost.

Děkuji vám mnohokrát za posouzení mé situace
1/ s tlakem
2/ s jiskřením v pravém oku.
Doplnění informací: Nyní bych se ještě prosím vás chtěla zeptat na následující:
za pár dnů mám podstoupit rehabilitaci kolene -
dle formuláře Poukaz na vyšetření/ošetření FT se jedná o

usg na levé koleno 6x -.

Prosím vás, nemůže mi tato rehabilitace uškodit, co se týká jiskření v oku? Případně nemůže uškodit jiskření v oku injekční léčbu do kolene?

Děkuji mnohokrát za odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Jana Harnová


Dobrý den paní Věro, k dotazu číslo 1. Prestarium neo combi ( účinná látka perindopril a indapamid) vám kardiologem bylo správně vysazeno pro duální užívání Ramiprilu ( účinná látka ramipril) 10 mg - oba léky jsou ze stejné skupiny antihypertenziv tzv. ACE inhibitory. Užívání dvou léků ze stejné skupiny antihypertenziv v maximálních dávkách je kontraindikované. Indapamid je diuretikum, které je taktéž obsaženo v kombinovaném léku Prestarium neo combi. Proto vám kardiolog po vysazení Prestaria ponechal pouze samotné diuretikum indapamid. V jeho postupu já neshledávám žádnou chybu. Měla byste svému kardiologovi důvěřovat. Co se týče dotazu č. 2, vaši otázku přeposílám očnímu lékaři k doplnění. S pozdravem Jana Harnová

Odpovídá:

MUDr. Helena Štrofová

Specializace: Oční lékařství Pracoviště: Vidente Vinohrady s.r.o.

Dobrý den, blesky mohou přetrvávat. Myslím , že Vás pan doktor vyšetřil řádně. Doporučuji spánek se zvýšenou polohou hlavy a klidový režim..netahat nic těžkého, ne dlouhé předklony. Nález by se měl zklidnit.
Kontrolu či podrobnější vyšetření doporučuji, pokud by se objevila clona, saze .Hezký den.Štrofová

Odpovídá:

MUDr. Helena Štrofová

Specializace: Oční lékařství Pracoviště: Vidente Vinohrady s.r.o.

Vážená paní Věro, nebudu se vyjadřovat k lékům na krevní tlak, neboť jsem oční lékař. Co se týče jiskření v oku - jde o odchlípení sklivce, věkem podmíněné. Lékař vše řádně vyšetřil a poučil Vás, pokud by se stav horšil - objevila se clona před okem, která by se nehýbala, pak je nutné vyšetření i na pohotovosti, tedy ihned - neboť může být natržená sítnice. Pokud je stav stabilní, není potřeba žádné jiné vyšetření.
Rehabilitace kolene, ani injekce kvůli kolenu oku neublíží.
Nemusíte se bát, blesky před okem by se měly zklidnit.
Doporučuji méně stresu a vše bude v pořádku, s pozdravem.
Dr.Štrofová

Související dotazy

Hypertenze
Dobrý den měla bych dotaz ohledně vysokého tlaku mám...
Bolest očí
Dobrý den , prosím mám na vás jeden dotaz.......Již...
Krátkodobá narkoza
Dobry den 11.4.2017 jsem byl na operaci s nohou a mel...
Léčba vysokého tlaku
Dobrý den, srdečně Vás zdravím a v návaznosti na mé...
Tlak v očích
Dobrý den pane doktore, dědovi před měsíce zjistili...
Bolest hlavy
Dobrý den,už cca jeden rok mám problémy spojené z točením...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Léčba vertebrogenních potíží

Dobrý den, jsem po nepodařené operaci výhřezu plotny L4/L5 vpravo s rezultující...

Léčba vertebrogenních potíží

Dobrý den, jsem po nepodařené operaci výhřezu plotny L4/L5 vpravo s rezultující...

Léčba virových bradavic

Dobrý den, chtěla bych se zeptata na léčbu virových bradavic.Pediatr diagnostikoval...

Léčba vyhrezle plotynky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je nutná operace a nebo jestli může...

Léčba vysokého ASLO u syna - 7let

Dobrý den,synovi( 7 let)bylo zjištěno ASLO 1000, dětská lékařka ihned navrhla...

Léčba vysokého krevního tlaku

Dobrý den, chci se zeptat na léčbu vysokého krevního tlaku.Manžel se už delší...

Léčba vysokého tlaku

Dobrý den,léčím se přes 10 let na hypertenzi,přes 25 let na afunkci štítné žlázy.Užívám...

Léčba vysokého tlaku

Dobry den,existuje prosim Vas nejaky lek na vysoky tlak bez betablokatoru?Dekuji.

Léčba vysokého tlaku

Dobrý den, srdečně Vás zdravím a v návaznosti na mé předešlé dotazy ohledně...

Léčba vysokého tlaku a glykémie

Dobrý den, již léta musím hlídat krevní tlak.Užívám Presid2,5 mg, Diroton 10...

Léčba vysokého tlaku a změny počasí

Dobrý den, prosím o radu. Před 2 měsíci mi byl zjištěný opakovaně vysoký tlak...

Léčba výtoků

Dobrý den, je mi 20 let a trápí mě časté výtoky. Můj gynekolog mi již několikrát...

Léčba výtoku přípravkem Femi vaxinum neo

Dobrý den.Už léta trpím bílým nebo bezbarvým výtokem,který buď nezapáchá nebo...

Léčba Warfarinem

dobry den dcera 34 pred tydnem zjistena tromboza v noze dnes na krevnich testech...

Léčba Warfarinem

Dobry den,prosim,kdyz uzivam Warfarin a jedla bych hodne rajcat,muze se stat,ze...

Léčba warfarinem

Dobrý den, v únoru jsem prodělala pl.embolii, ložisko trombozy nebylo nalezeno.Pravděpodobně...

Léčba Xadosem

Dobrý den. Asi tři týdny se mi občas cca 1*týdne objevují velke svědici otoky...

Léčba zablokovaných svalů

Dobrý den při své práci se mi stal manší úraz při bojových sportech jsem spal...

Léčba záchvatu dny

Dobrý den. Mám záchvat dny - v kloubu u palce levé nohy. Byl jsem u lékaře...

Léčba zanedbané boreliózy

Přeji hezký den, ráda bych se zeptala, zda se dá léčit 3.stadium boreliozy a...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zadní stehenní sval

Dobrý den, bohužel na fotbale při pohybu mě píchlo v pravé zadní stehenní oblasti...

Bolesti hlavy a RTG krku

Dobrý den .Trpím bolestmi hlavy .Dnes jsem byla na RTG krční páteře a velmi...

Anorexie a bulimie

Dobrý den, mám problém, který řeším již třetím rokem, někdy je to lepší stav,...

Zadýchávání

Dobry den, chtel jsem se zeptat jestli byste mi doporucil nebo poradil nejake...

Vysazení antikoncepce


Polyp na močové trubici

Prosím,jak se zjistí polyp na močové trubici a jaká je jeho léčba,Je nutný churirgický...

Pískání v uchu

Dobrý den, mám 18 let a trpím pískáním v pravém uchu. To pískání už trvá non-stop...

Bulka ve stehenním svalu

Dobrý den, dnes jsem náhodou nahmatala na přední straně stehna, asi 10cm nad...

Stav po zánětu močových cest, nyní opět zakalená moč

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat na jeden dotaz. Před cca 3 týdny jsem dobrala...

Krev v semeni

Dobry den, pred nejakou dobou jsem zacal pozorovat nahnedle sperma (od bileho...

Nitroděložní tělísko v nízkém věku

Dobrý den. Jsem proti užívání ant.pilulek, protože mi přijde, že to zbytečně...

Bolest v uchu


Křeč do lýtka

Dobrý den, už nějakou dobu trpím na to, že mě v noci probudí silná křeč v lýtku,...

Bolest hlavy po úderu

Dobrý den. Mám potíže s bolestí hlavy a únavou. Po úderu do hlavy, který se...

Sustanon a Concor


Půl roku sem brala na upravení menstruace antikoncepci

Dobrý den , chtěla bych se zeptat. Je mi 14 let a menstruaci mám od 11 let....

Bílý pupínek

Dobrý den už 3 den mám na stýdkém pysku zarudlí bílí pupínek kterej bolí a pálí...

Bolest mezi lopatkami

Dobrý den, cca 3 měsíce mám bolesti mezi lopatkami, která se přesunuje k hrudní...

Bolest kloubu na ukazováčku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co by mohlo znamenat když mě už delší dobu...

Velikost penisu

Dobry vecer mam 14 rokov a pri stoporeni moj penis meria 9cm je to normalne...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×