Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Léčím se s depresemi, emočně nestabilní poruchou a generalizovanou úzkostnou poruchou.

Psychiatrie Veronika 18.2.2017

Dobrý den,

přes 10 let se léčím s depresemi, emočně nestabilní poruchou a generalizovanou úzkostnou poruchou. Poslední cca 4 roky jsem brala venlafaxinum (argofan, venlafaxin, naposledy olwexya) a lamictal. Před půl rokem mi má psychiatrička vysadila lamictal a nasadila na noc Mirzaten, po kterém jsem ale přibrala asi 10 Kg a kromě toho, již zhruba dva roky cítím silnější deprese a úzkosti. Doktorka tedy navrhla kompletní změnu léčby, vysazení dosavadních léků a nasazení wellbutrin 150 mg ráno a quetiapin 25 mg před spaním. Quetiapin jsem brala již dříve, neměla jsem s ním problém. Nyní ale, již druhý den po změně jsem začala cítit velmi nepříjemné jak psychické, tak fyzické problémy. Deprese, lítostivost, plačtivost, občas agrese, vnitřní neklid a napětí, mírné závratě jako při velmi nízkém tlaku, nevolnost, třes v celém těle, střídavé návaly horka a zimnice. Podle internetových diskuzí přímo o léku wellbutrin byly zkušenosti ostatních uživatelů úplně stejné. Někteří museli po týdnu vysadit, někteří takto trpěli měsíc, než začaly léky účinkovat, některým ale nezabral vůbec, pár lidí byli bez jakýchkoliv vedlejších účinků již od začátku braní. Kontaktovala jsem svou psychiatričku, ale bohužel neodpovídá na emaily, sms a nebere telefon. Chtěla jsem s tímto problémem jít do krizové psycho poradny (riaps nebo Bohnice), ale nemám zatím odvahu. Nevím proto, zda mám v užívání vytrvat, jelikož bych velmi uvítala po dlouhé době psychickou úlevu i úbytek na váze, ale zároveň se bojím, že po měsíci těchto vedlejších účinků se žádaný účinek nedostaví. Předem děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, při změně psychiatrické medikace je časté, že dojde k vystupňování depresivní i úzkostní symptomatologie, interval by mohlo pomoci překrýt krátkodobě benzodiazepiny, např. Lexaurin či Neurol, ale neváhala by jsem vyhledat akutně psychiatra, jak Riaps tak PL Bohnice fungují 24 hod. denně a případně Vám i předepíši něco na zklidnění, než bude dostupná Vaše psychiatrička, s pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Mám generalizovanou úzkostnou poruchu
Mám generalizovanou úzkostnou poruchu. Do nedávna jsem...
Léčím se s úzkostnou, panickou poruchou
Dobrý den už 9 let se léčím s úzkostnou,panickou poruchou...
Emočně nestabilní osobnost
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je možné se úplně...
Emočně nestabilní porucha osobnosti
Dobrý den, mám obavu, že trpím hraniční poruchou...
Obsedantně kompulzivní porucha
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se dá OCD a deprese...
Úzkostně depresivní porucha a nové projevy
Dobrý den, Obracím se na Vás možná s hodně obecným,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Léčení růže (Erisipel)

hospitalizace:otok a zarudnutí PDK zimnice,třasavka.po vyšetření léčba PNC do...

Léčení syndromu suchého oka

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně kapek na léčení syndromu suchého oka. Mám...

Léčení štítné žlázy

Dobrý den,chtěla bych zeptat ohledně léčení štítné žlázy.Byla mě zjistěná hyper...

Léčený sifilis

Dobrý den, rád bych se optal : před několika týdny byl u mě zjištěn sifilis....

Lečený vysoký krevní tlak

Dobrý den, v roce 2008 proběhla nefrektomie afunkční ledviny z důvodu AV malformace....

Léčila jsem se s akutní bolestí bederní páteře

Dobrý den Léčila jsem se s akutní bolestí zad bederní páteře za nedlouho po...

Léčím se 10 let s depresí a úzkostí

Dobrý den, léčím se 10 let s depresí a uzkostí. Vystřídala jsem několik AD,...

Léčím se antidepresivy,léky na epilepsii,karpální tunely...Epilepsie je dlouho bez křečí.Tíseň,deprese na prsou se i pře

Je mi pořád zle.Už několikrát jsem hledala východisko v sebevraždě.Jsem packal!Vždy...

Léčím se na psychiatrii z kancerofobie. Nyní mám velký strach z rakoviny jícnu,hltanu atd.

Dobrý den, předem bych měla podotknout,že se léčím na psychiatrii z kancerofobie.Nyní...

Léčím se s autoimunitní hemolitickou anemií

Dobrý den. Již 7 let se léčím s autoimunitní hemolitickou anemií, imunosupresiva,...

Léčim se s hypotyreozou

Dobrý den. Lecim se s hypotyreozou. V prvním tehotenstvi bylo nutno nasadit...

Léčím se s chronickou atrofickou gastritidou

Dobrý den, léčím se s chronickou atrofickou gastritidou. Léky žádné neberu,...

Léčím se s panickou poruchou

Dobrý den, Léčím se s panickou poruchou. Beru Cipralex 10 mg a při atakách...

Léčím se s refluxem a malou brániční kýlou

Dobrý den, léčím se s refluxem a malou brániční kýlou cca rok a půl, z počátku...

Léčím se s úzkostně depresivní poruchou

Dobrý den, před týdnem proběhla internetem zpráva, že mladý muž spáchal asistovanou...

Léčím se s úzkostnou, panickou poruchou

Dobrý den už 9 let se léčím s úzkostnou,panickou poruchou vždy se to cca po...

Léčím se se štítnou žlázou

Dobrý večer, mám na Vás pár dotazů, už 17 let se léčím se štítnou žlázou,moje...

Léčím se se štítnou žlázou, TSH 17,39

Dobrý den už několik let se léčím se štítnou žlázou beru thyrozol10 jednu tabletu...

Lečim se v centru bolesti

Dobrý den, mam dg. Seronegativni sondylartropatie, uz nejdelší dobu jsou bolesti...

Léčit ATB zdravé jedince mi přijde zvláštní

Dobrý den, ráda bych zkonzultovala situaci, kdy manžel trpí na opakované anginy...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Žlutý výtok

Dobrý den, už opravdu hodně dlouhou dobu mám silný žlutý výtok bez zápachu (ani...

Bulka v jizvě po císařském řezu

Dobry den mam 6 mesicu po cisarskem rezu a u jizvy se mi udelala bulka. Muze...

Bílé hrudky v pochvě

Dobrý den už delší dobu možná půl roku mám v pochvě a i mimo pochvu takové bílé...

Nález na penisu

Dobrý den od února roku 2016 mam novou přítelkyni. Od konce měsíce června roku...

Bolest žil po alkoholu

Dobrý den, už nějakou chvíli mě trápí bolest žil po užití alkoholu. Stačí...

Bolest v pravém podbříšku


Moje přítelkyně má zánět dělohy

Dobrý den mám dotaz.. Moje přítelkyně má zánět dělohy bere na to antibiotika...

Suché lůžko po extrakci osmičky

Dobry den,asi pred mesicem mi otekl a zcervenal krk z venku. Zacalo mi bolet...

Slabý světle hnědý výtok místo menstruace.

Dobrý den pane doktore. Od pondělí mám mít menstruaci, v pondělí jsem začala...

Bloudivý nerv ??

Dobrý den, chtěla bych se dozvědět možné příčiny, které způsobují nevolnosti...

Bolest v pravém podbřišku

Dobrý den, píší vám jako poslední variantě, která mi snad poradí. Víc jak měsíc...

Bílý výtok po sexu a nechráněný pohlavní styk

Dobrý den. Dneska(20.7.) jsem měla se svým přítelem nechráněný pohlavní styk...

Pocit houpání a nestability

Dobrý den, již 2 mesícem mne trápí pocit houpání a nestability. Byla jsem na...

Zvacsene uzliny pod sankou,bolest klbov

Dobry den pani doktorka Zaujima ma Vas nazor na moj problem. V januari...

Hlen v kuku


Bradavice

Dobrý den, od prázdnin když jsem přijela z kempu, se mi na chodidle zacala...

Cucflek

Dobrý den přítel mi udělal na krku cucflek. Měla jsem je už párkrát. Slyšela...

Uzlina pod sankou

Dobry den, poprosila by som Vas o radu ohladne uzliny, ktoru mam uz min. 2 roky...

Ta echogenita, steatot.změny a GIT mi nejsou jasné.

Dobrý den, děkuji paní doktorce i panu doktorovi za odpovědi ohledně žlučníku...

Autovakcína

Dobrý den, beru autovakcínu na velmi perzistentní chronický zánět způsobený...

Reklama