Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Lék Ivabradin při sinus. tachykardii

Vnitřní lékařství stanislav 24.9.2017

Dobrý deň

Mozem sa poradiť ohladom užívania lieku Ivabradín Sandoz 5 mg polovička tabletky ráno a vecer može sa to užívať pri sinusovej tachykardii tep okolo 120 lebo predpísali mi nebilet ale kedže ho netolerujem na bronchiálnu astmu stahuje mi to plúca
Bude tento ivabradín tiež takto posobit a stahovat pluca a dýchacie cesty alebo to sposoboval len ten nebilet
Dakujem. Doplnění informací: užíval som aj antiritmikum Isoptin RETART 240 mg rano jednu tabletku ale ten mi vobec nezaberal ako na tu sinusovu tachykardiu je najlepsí ten nebilet ale robí zle na tie pluca s tými plucami to začalo keď som začal užívat concor cor 5 mg rano polku tablety vtedy sa to zacalo zhorsovat teraz užívam Nebilet ráno pol tablety ale nerobí to dobre na pluca musím asi znovu kontaktoval lekara

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, lék Nebilet obsahuje nebivolol, léčivo k léčbě srdečních a cévních onemocnění, které patří do skupiny selektivních betablokátorů (tj. působí výběrově na srdce a cévy). Zabraňuje zvýšení tepové frekvence, upravuje sílu srdečních stahů. Nebilet také rozšiřuje krevní cévy, což rovněž přispívá k snížení krevního tlaku. Používá se k léčbě zvýšeného krevního tlaku (hypertenze). Je to lék s vysokou selektivitou právě na srdce a cévy, jeho vliv na průsvit průdušek je mininální, i přesto astma nebo dechové obtíže (nyní nebo v minulosti) jsou stavem, kdy by tento lék neměl být nasazován, může zhoršovat již stávající projevy astmatu. Lék Ivabradin je indikován u dospělých, u kterých nejsou tolerovány nebo jsou kontraindikovány betablokátory
nebo v kombinaci s betablokátory u pacientů, kteří jsou nedostatečně kontrolováni optimální
dávkou betablokátoru a to především k léčbě chronické stabilní anginy pectoris u dospělých s
ischemickou chorobou srdeční s normálním sinusovým rytmem a srdeční frekvencí ≥ 70 tepů/min., k léčbě chronického srdečního selhání. Podle SPC tohoto léku, Ivabradin není účinný v léčbě nebo prevenci srdečních arytmií a pravděpodobně ztrácí svou účinnost, pokud se objeví tachyarytmie (např. ventrikulární nebo supraventrikulární tachykardie). Ivabradin tedy není doporučován u pacientů s fibrilací síní nebo jinými srdečními arytmiemi, které zasahují do funkce sinusového uzlu (tím pádem i Váš případ sinusové tachykardie). Proto by jsem u Vás volila jiné antiarytmikum než právě tento lék ke zpomalení srdeční frekvence u Vás.S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Zbyněk Cejnar


Dobrý den, jak píše paní doktorka, nemyslím si, že Ivabradin je u Vás indikovaný. Betablokátory někdy způsobují záchvaty asthmatu, což je Váš případ. Nevím, proč u Vás nefungoval Isoptin. Dále není jasné proč tachykardii máte, co Vám způsobuje za problémy. Neléčíme číslo, ale pacienta. Na prvním místě doporučuji pravidelnou fyzickou aktivitu, při té se přirozeně sníží tepová frekvence a možná nebudete užívat žádné léky. Dále režimová opatření- redukce hmotnosti, pokud máte nadváhu, vyvarovat se kávě, alkoholu, ev. kouření.

Související dotazy

Sinus pilonidalis
Dobrý den, již více než 5 let žiju s nálezem sinus...
Sinus pilonidalis
Dobrý den, mám sinus na kostrči. Zajímá mě jestli prasknutí...
Sinus pilonidalis
Dobrý den, cca před 3 měsíci se mi objevil pilonidální...
Pilonidální sinus
Dobrý den.Moje dcera je 10 týdnů po operaci pilonidálního...
Sinus pilonidalis
dobrý den, přítel přišel domů s tím, že má píštěl...
Sinus pilonidalis
Dobrý den, Mám již 2 roky Sinus pilonidalis. Před...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Lék Euthyrox 100

Dobrý den, je prosím možné užívat lék euthyrox 100 na hyperfunkci štítné žlázy...

Lék Flexove

Dobrý den, Již více než dva roky mě trápí bolest pravého kolene.Lékař mi diagnostikoval...

Lék Flonidan

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat. Už podruhé předepsala paní...

Lék Forulin

Dobrý den, byl mi předepsán furolin od urologa. Řekl mi, abych jej užívala po...

Lék Forxiga

Dobrý den,jsem diabetička ll.typu na inzulínu. Ode dneška užívám lék forxiga....

Lék Gilenya a zdravotní potíže

Dobrý den, prosím o zkušenost, byla mi nasazena Gilenya a asi po pěti dnech...

Lék Guajacuran

Dobrý den, vážená poradno, v nedávné době jsem se na Vás obrátila s dotazem...

Lek helicid 20

Beru helicid jiz tri roky ktery mi napsal lekar ktery mi provedl gastroskopicke...

Lék Imuran

Dobrý den, mám systémový lupus erytematodes (SLE) a beru již několik lel lek...

Lék Inhibace

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně léku Inhibace.Může tento lék způsobovat kašel?Beru...

Lék Jenamazol

Dobrý den, gynekolog mi diagnostikoval kvasinkovou infekci. Doporučil mi lék...

Lék jsem dobral, nicméně výtok nepřestal

Dobrý den, v nedávné době jsem zde psal ohledně mého problému s pálením při...

Lék Keppra

Dobrý den, před rokem mi byl nasazen lék Keppra 750-0-750 z důvodu abnormality,...

LEK KLIMONORM

PANE DOKTORE,CHTELA BYCH SE ZEPTAT,JESTLI JDE ZMĚNIT UŽÍVÁNÍ,ABYCH MĚLA MENSTRUACI...

Lék Klonazepam

Dobrý den, ma psychiatr právo mnw vysadit léky, ktere beru sedm let. Konkretne...

Lék LAMBICA

Dobrý den. Je možné, aby lék LAMBICA způsobil snížení PSA prostaty z cca 73...

Lék Lindaxa

Dobrý den, ráda bych se zeptala na užívání léku Lindaxa. Jde o mého muže. Je...

Lék LIPANTHYL 267 M

Dobrý den pane doktore. Mám 51 let. Před 4lety jsem měla operaci total.hysterektomie.Poté...

Lék Mabron 100 retard- návyk

Návyk na Gabron retard 100 Mám pokoročilou arthrozu a polyneuropatii, jejíž...

Lék Meloxicam-Teva

Dobrý den, prosím Vás o radu ohledně náhrady za lék Meloxicam-Teva 15mg, jsem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Proč se nemůže vykakat

Dobrý den,mám dotaz ohledně mé skoro 4měsíční holčičky a trápení s bříškem.Od...

Bílá vyrážka na rtech dítěte

Dobrý den, 10.měsíční syn má od včerejšího dne bílou vyrážku na rtech, vypadá...

Dumox 1000

Dobry den mam otazku mohu pri antibiotikach Dumox1000 k tomu uživat ibalgin...

Rakovina plic

dobry den,je mi 16 let.kourim uz 3 roky,skoro kazdy den mam bolesti plic.kdybych...

Červené fleky na kůži


Bolesti břicha, hlen ve stolici

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Zhruba před 14 dny mě začalo bolet...

Nízký hemoglobin

Dobry den mam hodnoty hemoglobinu 73 jakym zpusobem se daji hodnoty zvednout...

Červené fleky na žaludu


Zánět čelistního kloubu?


Lamictal a alkohol

Dobrý den měl bych jeden dotaz. Užívám Lamictal na subklinickou epilepsii jak...

Nevolnost z hladu


Krvácení z nosu

Dobrý den, mám problém. Od mala mi teče z nosu krev. Dokonce mi vypalovali...

MACMIROR COMPLEX 500 globule

Dobrý den, můj gynekolog mi předepsal MACMIROR COMPLEX 500 globule. Beru zároveň...

Neurol

No beru asi 1.5 mg denně, je možnost vyměnit ho za diazepam? Vlastnosti a účinky...

Nevolnost, nechutenství, zhoršení stavu

Dobrý den, asi před dvěma měsíci jsem měla dvoudenní nevolnost - pocit na...

Podivný zápach při sexu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám celkem krátce přítele, se kterým spím....

Vzrušení

Dobrý den, ač mi to není vůbec příjemné obracím se na vás s žádostí o radu či...

Prosim o vysvetleni vysledku, jsem z toho uplne zarazena

Dobry den,prosim o vysvetleni vysledku,jsem z toho uplne zarazena,znamena to...

Bolest ramene

Dobrý den, pane doktore, Jsou to už 3 týdny, co jsem spadla na rameno a pořád...

Azitrox a alhohol

Dobry den,v nedeli jsem nasadila Azitrox 500.Posledni prasek jsem mela vcera...

Reklama
Zavřít