Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Lussopres

Petr . 25.6.2014 redakce uLékaře

Dobrý den, užíval jsem Lussopres 1/0/0 a na noc Neurol 0,25 0/0/1. Je možné, že po dvou letech k večeru mi začínají ES? Může za to lussopres nebo neurol? Můžu brát půl lusopresu a půl egiloku 25?

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, po Lusopressu se uvádí možnost bušení srdce, takže se do nedá vyloučit. Otázka je, proč by se to mělo objevit až po dvou letech. U Neurolu se žádné srdeční příznaky nepopisují. Existuje však paradoxní reakce na lék - vzrušení a neklid. Extrasystoly jsou podporovány přítomností adrenalinu a tak tento účinek nelze vyloučit. Nemusí však asi jít jen o paradoxní reakci - Neurol si berete na spaní a celkem pravděpodobně jste si již vypěstoval návyk. Je tedy možné, že je organizmus neklidný předtím, než před spaním dostane svoji obvyklou dávku. Egilok by měl mít na extrasystoly příznivý vliv (blokuje adrenalin). Dává se i na hypertenzi a lze ho kombinovat s Lusopressem. Váš návrh na změnu dávkování je tedy celkem smysluplný. Uvádí se však možnost nadměrného snížení tlaku v kombinaci, tak bych u Egiloku začal s dávkou 12,5 mg. Jinak ale uvažte, že si chystáte přidat lék kvůli obtížím, které Vám asi způsobil jiný lék a že by bylo možná ideální místo tří léků brát jen jeden. Jako zastánce pohybu upozorňuju na význam pohybové aktivity. Organizmus je celkově ve větším klidu - mohlo by to odstranit ty extrasystoly, taky byste možná nepotřeboval prášek na spaní. U hypertenze pohyb snižuje systolický tlak o 5-10 mmHg. Pokud byste hubnul, tak 5 kg na váze představuje asi 4 mmHg systolického tlaku dolů. Jinak betablokátory (Egilok) nemám rád - snižují kondici a domnívám se, že lidi pohyb pak méně baví (kvůli srovnání s okolím). I když Vaše dávka by nebyla moc velká. Co se týče množství pohybu tak není úplně malé - minimum 3x týdně 30 minut aktivity, která zrychluje tep nebo kdy se zapotíte (chůze, běh, kolo, plavání,...) a nejlépe po většinu dní v týdnu. Je to ale zdravotní doporučení, které se vztahuje úplně na každého. Přeju hezký den V.v.

Související dotazy

Lék ORCAL Neo 10mg
Dobrý den, užívám Orcal Neo 1/0/0 a tlak se mi drží...
Egilog
Dobrý den , bral jsem lussopres 1/0/0 začaly mě večer...
Léčba vysokého tlaku a jiskření v očích
1/ Dobrý den, je mi 70 let, už léta se léčím s vysoký...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Lupy v ofině

Dobrý den, poslední 2-3 měsíce se mi začaly dělat v ofině v linii vlasů pupínky...

Lupy ve vlasech

Dobry den, chtela bych se zeptat, mam pouze na temenu hlavy zrejmne lupy, jenze...

Lupy ve vlasech

Dobrý den, mám už přes půl roku lupy. Vyzkoušela jsem plno různých šamponů jak...

Lupy ve vlasech?

Dobrý den, už delší dobu mě občas svědí pokožka hlavy ale na vlasech jsou přichycený...

Lupy, miminko

DOBRÝ DEN,MÁM 3 MĚSÍČNÍHO SYN A NA HLAVIČCE SE MU OBJEVILY NĚCO JAKO LUPY,MÁ...

Lupy, padání vlasů

Dobrý den, už více jak rok mám problémy se svými vlasy. Měla jsem krásné, husté...

Lupy, strie, suchá kůže

Dobrý den, můj problém se týká více faktorů najednou, které spolu možná mohou...

Lupy, šampon Fitoval

Je mi 32 let a asi před 2 měsíci se mi začaly tvořit lupy. Koupila jsem si...

Lupy?

Otci (72let) se tvoří na obličeji a ve vlasech ob den lupy- bílé šupinky. Pod...

Lusopress

Dobrý den, asi 5 let sé léčim na hypertenzi, je mi 35 let. Nikdy mi nenašli...

Lusterioza

Dobrý den, dnes jsem jedla čerstvě vařenou polévku, ve které byly brambory....

Luštěniny a jaterní dieta

Dobrý den. Rád bych se zeptal na následující věc:trpím fibrózou jater a držím...

Luteální fáze

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je délka luteální fáze 10 dní moc krátká....

Luteální fáze

Dobrý den, děkuji za odpověď ohledně luteální fáze. Můžete mi ale vysvětlit,...

Luviac

Dobrý den,syn 12měsíců měl zánět průdušek přeléčen 4antibiotiky a doporučeno...

Luxace ac kloubu, postup


Luxace čelistního kloubu

Dobrý den, mám takový problém. Je mi 19 a mám problém s čelistním pantem. Před...

Luxace čéšky

Dobrý den, syn (12) si na táboře o prázdninách "způsobil" Luxatio patellae I.sin....

Luxace klíční kosti

Dobry den, chtěla bych se poradit jak postupovat. Jsem tři měsíce na neschopnosti...

Luxace kotníku, hypotenze, psychické potíže

Dobry den,chtela jsem se zeptat jiz je to 14 dni co mam vyvrtnuty kotnik po...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Penirium


Velikost penisu

Zdravím Vás, mám na Vás jistý dotaz, jde o velikost mého penisu, je mi 16 let...

Bolest zápestí


MUDr. Pavla Drnková

Ordinace praktického lékaře pro děti a dorost

Podvázání vaječníků

Dobrý den,letos mi bude 33let a mám 3 děti.Beru antikoncepci-DepoProveru a rozhodně...

Uzliny

Dobrý den, paní doktorko, ráda bych Vás poprosila o radu. Někdy v prosinci jsem...

Oteklá levá noha a bolest

Dobrý den. Prosím o radu. 5 dní mě bolela levá dolní končetina, večer mi...

Hyperfunkce štítné žlázy ?

Dobrý den, již delší dobu u sebe sleduji, že mi při sebemenší námaze začne...

Krvácení po konizaci děložního čípku

Dobrý den, před 10 dny jsem prodělala konizaci děložního čípku. Po zákroku jsem...

Zánět slepého střeva


Pálení chodidel


MUDr. Anna Tachovská

Soukromá zubní ordinace

Neustálý pocit žízně, velmi časté močení


Útvar na kůži

Dobrý den, po druhém porodu (před 2 lety)mám na rameni načervenalý výstupek,...

Revmatoidní artritida

dobrý den, po ročních peripetiích mi revmatolog určil diagnozu revmatoidní...

Bolestivá kostrč

Dobrý den, prosím o radu. Asi před rokem jsem spadla na bruslích na zadek (kříže),...

Můj jazyk se celkově zhoršoval, bolel, nebo spíše pálil.

Dobrý den. Prosím o radu jak dál pokračovat, protože jsem zatím nenašel nic...

Rakovina vaječníků

Rakovina vaječníku představuje velice nebezpečnou nemoc postihující ženské reprodukční...

Konečnou výšku dítěte lze předvídat. Do určité míry

Mnoho rodičů si při narození dítěte pokládá otázku, jaké jejich dítě bude. Nejčastější...

Candida

Dobrý den, byla mě zjištěna candida a s přítelem jsme brali antibiotika, držíme...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×