Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Lze diagnostikovat chlamydie těsně po ATB léčbě?

Urologie Irena 5.10.2011

Dobrý den.

Partner měl nedávno problém s varletem, vše se vyřešilo na urologii. Přetrvalo mu pobolívání, které přešlo v bolení a přidal se k tomu problém s řezáním při ejakulaci, tak šel k OL a má prý zánět prostaty. Dostal na to Nolicin na 7 dní, a ihned po léčbě má jít na testy, o jakou bakterii se jednalo a jaká je její citlivost na ATB. Současně mu má být proveden test na chlamydie, které prý podle dalších příznaků mohou mít zánět na svědomí.

Chci se zeptat, jestli uvedené (serologické) testy na chlamydie ihned po ATB léčbě budou průkazné a pokud ne, tak za jak dlouho by se měly zopakovat?

Také začínám trochu podezírat tohoto mého jediného partnera v životě z nevěry a zajímalo by mě i to, zda by se při těch testech (jaká bakterie to byla a jak je citlivá na ATB) zjistily i pohlavně přenosné bakterie jako kapavka, syfilis, atp? (samozřejmě za předpokladu, že již uplynula inkubační doba) Pokud ne, za jak dlouho po ATB léčbě by partner musel jít na testy? (Do té doby, než bude mít všechny testy průkazně negativní se hodlám raději důsledně vyhýbat všemu, co sahá za polibek na tvář.)

Děkuji Vám za odpověď, Irena

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, Ireno.
K první části Vašeho dotazu- antibiotická léčby by výsledky serologických testů neměla ovlivnit, při serologii se totiž vyšetřuje přítomnos a hladina protilátek, kterých tvorbu daná bakterie vyvolá svou přítomností v lidském těle.
Co se týče chlamýdiové infekce- váš přítel se jí mohl nakazit kdykoliv předtím, než Vás potkal a nyní se nemoc mohla v důsledku oslabení organizmu " probudit", proto bych s nařčením z nevěry byla opatrná. V případě, že budou serologické testy nyní negativní, je vhodné je z odstupem času zopakovat.
Co se týče druhé poloviny dotazu: další sexuální nemoci lze zjistit, ale testy na ně jsou různé- u ureaplazmat se provádějí stěry, u syfilisu tzv BWR vyš, u kapavky stěry- nelze všechny nemoci zjistit jenom pouze jedním krevním testem.

Související dotazy

Chlamydie, bronchitida
Dobrý den, byla jsem u svého praktika s dýchacími potížemi,...
Chlamydie
Ahoj, co jsou to ty chlamydie. Děkuji
Chlamydie
Dobrý den , chtěl bych se zeptat. Patřím mezi "šťastlivce"...
Plícní chlamydie
Dobrý den, od podzimu mě trápily neustálé rýmy, bolesti...
Chlamydie
Dobry den. Chtela bych Vas pozadat o radu. V podstate...
Chlamydie
Dobry den, v lednu 2016 mi byly zjisteny chlamydie...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Lýtkový sval-zkrácené šlachy.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat.Mám 4letou holčičku a celý život chodí po špičkách.Je...

Lýtkový sval?

Prosím o ozřejmění bolestí lýtekezadu asi v polovině. při kondičním běhu mi...

Lyza oblouku L5. Spondyloartrosa L4-S1

Dobry den, potreboval bych poradit ohledne zad, byl jsem u praktickeho lekare,...

Lyžařský palec

Dobrý den, ve čtvrtek 28/1 jsem se opřel o palec na levé ruce, když jsem vstával...

Lyžování po dokončené mírné mononukleoze?

Dobrý den, mám dotaz. Do února mám dietu a omezenou fyzickou námahu. Prosím...

Lyžování po dokončené mírné mononukleoze?

Dobrý den, mám dotaz. Do února mám dietu a omezenou fyzickou námahu. Prosím...

Lyžování v Rakousku a koronavirová infekce

Dobry den. V sobotu jsme planovali jet do Alp do Rakouska do okoli Salzburgu...

Lze brát současně léky Xanax a Tiapridal?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda lze brát současně léky Xanax a Tiapridal? Moc...

Lze či nelze

Dobrý den.. Můj dotaz je jednoduchý a poměrně u mužů často položený. Zajímalo...

Lze dělat bojové sporty po operaci na spánku?

Dobry den, v roce 2007 mi byl v operovan medpor na misto spanku. Chtel jsem...

Lze dohledat email příspěvovatele?

Dobrý den, Prosim mám na Vás prosbu. Lze dohledat email příspěvovatele? Dle...

Lze donutit psychicky nemocného k léčbě?

Dobrý den, chtěla bych pomoc jak danou situaci rešit. Mám v rodině duševně...

Lze dostat HIV z masturbace?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat mohl bych dostat nějakou vážnější nemoc hiv...

Lze kombinovat Warfarin orion 3 mg a Condrosulf 800?

beru warfarin orion 3 mg O - 1 ,5 - 0, ale mám bolestí kyčlí. mohla bych si...

Lze léčit akné způsobenou hormonální poruchou bez efektivní léčby u endokrinologa??

Dobrý den, je mi 20 let, měřím 174 cm, vážím 54 kg, mám doporučení od lékaře...

Lze lék Citalec 30mg užávat i v těhotenství?

DObrý den lze lék Citalec 30mg užávat i v těhotenství? Nelze u mne vysadit,...

Lze mít černý kašel vícekrát?

dobrý den |Byl mi diagnostikován černý kašel ale už jsem přeléčená chtěla bych...

Lze mít pohlavní styk bez přetažené předkožky?

Dobrý den, uz jsem tu psal ohledně problému zdali jde mít pohlavní styk bez...

Lze nahmatat děložní čípek? Jak hluboko?

Dobrý den, je mi 22 let,panna. Bez gynekologických problémů, za sebou gynekologickou...

Lze nahmatat plod v 18. týdnu těhotenství?

Dobrý den, jsem v 5. měsíci, zatím je vše v pořádku. Když ležím na zádech,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Stav po laparoskopii

Dobrý den paní doktorko, jsem 2 týdny po laparoskopické operaci, která byla...

Bolest zubu

Dobrý den, Zítra ve 4 ráno odlétám do Řecka. Již dlouho mě bolel zub, pan...

Vyrážka, syfilis?

Dobrý den, udělala se mi na břiše vyrážka. Nemůže se jednat o syfilis? Občas...

Pálení v koleni

Dobrý den, již dva týdny mě trápí koleno. Při ohnutí od 90° a více se objeví...

Problémy s močením

Dobry den, tak pred pul rokem jsem nastydla a zacal muj boj s mocenim. Chytl...

Kost nad zadkem (konec kostrče)

Dobrý den, 3 týdny zpátky jsem psal zkoušku, seděl jsem na tvrdé židli 2 hodiny...

Natržená uzdička


Zvýšené d-dimery

Dobrý večer,chtěla bych se zeptat,po zvrknutém kotníku jsem byla již dvakrát...

Oddálení menstruace

Dobrý den. Ráda bych se zeptala na podrobnosti ohledně oddálení menstruace z...

Zvysena teplota, zarudlý krk, svědeni kůže

Dobry den, uz 4 roky me trapi zvysene teploty ktere mam kazdy den a v prumeru...

Nitrolební hypertenze

Dobrý den,už více jak pul roku jsem trpěla bolestmi hlavy,očí a zvracením. Před...

Bulka na žíle levé ruky

Dobrý den. Mám na žíle levé ruky takovou dá se říct bulku. Ze začátku byla bolestivá...

Zvětšené uzliny krku

Dobrý den, dnes jsem si nahmatala malou bulku. Ve spodní části krku, dá se...

Zvětšené uzliny

Dobry den, Pisi s dotazem ohledne zvetsene uzliny na krku - v oblasti kyvace...

Vřed na vnitřní straně stehna

Dobrý den, asi před 14ti dny se mi udělal na levé vnitrni straně stehna tento...

Bolest kolene

Dobrý den, potřebuji se zeptat. Moje dcera má po druhé vodu v koleni poprvé...

Červený flek po klíštěti

Borelioza - erythema migrans?? Dobrý den. V sobotu navečer mě kouslo klíště...

Dočasná náhlá ztráta řeči

Dobrý den, Stala se mi taková divná věc. Večer jsem si šla lehnout, ale asi...

Bolest v oblasti varlat a třísel

Dobrý den, prosím o radu. Už dva měsíce mám problémy s bolestí v oblasti varlat...

Brneni v palci leve ruky, castecne znecitliveni


Reklama