Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Má zálibu v dámských nohách, punčochách, kalhotkách a zadečku

Sex Monika 25.4.2018

Dobrý den,
nevím, jestli bude možné mi poradit, ráda bych však svůj dotaz s někým konzultovala. S příbuznými ani kamarády nemohu, abych nezradila svého přítele.
S přítelem jsme už 5 let. Po celou dobu vztahu jsem si myslela, že jsme k sobě upřímní. V té době se mi např. dokonce svěřil, že má zálibu v dámských nohách, punčochách, kalhotkách a zadečku. Styděl se za to. Přišlo mu, že se jedná o něco, co nepřekonám a čím se mi zprotiví. Já se mu však naopak snažila vyjádřit náklonnost, pochopení a ujistit ho, že mi může věřit a že se nemá za co stydět.
Teprve před pár měsíci jsem však zjistila, že se sám rád obléká do dámských punčoch a jiného prádla. Tato "porucha" se objevila nejspíš v době, kdy přítel onemocněl klíšťovou encefalitidou. Následně jsme prožívali krizi, přičemž jsem o tomto ale stále netušila. Vím, že si dokonce prohlížel profily transvestitů. Tvrdí mi však, že bisexuál není.
I po tomto šoku jsem se ho snažila utvrdit v tom, že ho chápu a že se nemá za co stydět. Mrzelo mě, že se mi s tím nesvěřil, i když chápu, že se cítil zle.
Řekl mi, že se za to sám nemá rád a doufá, že to přejde stejně tak, jak se to objevilo.
Snažili jsme se to překonat a dohodli se, že to budeme řešit s odborníkem.
Než k tomu však došlo, po pár měsících jsem opět zjistila, že si přes online chaty hledá kontakty a poté má (jednou za půl roku, někdy jednou za měsíc) sexuální kontakt přes Skype s ženami-dominami. Asi už dvakrát si domluvil osobní setkání, které pak ale zrušil. S těmito ženami si uspokojuje své podle něj úchylné touhy, při kterých se mimo jiné potřebuje cítit submisivní.
Bylo to pro mě strašné zjištění. Lhaní a nevěru považuji ve vztahu za to nejhorší. Dala jsem mu však šanci si to vyříkat, zkusila ho pochopit. Chápu, že tohle není jen tak. Že to nedělá schválně a sám to má těžké. Hledáme také sexuologa, který by nám mohl poradit, co a jak dál. Objednací termíny jsou však dlouhé, a tak jsem se rozhodla napsat nejprve Vám.
O záchranu vztahu oba stojíme. Zatím jsme se dohodli, že mi vždy řekne, když na něj tato touha přijde a že můžeme něco zkusit spolu. Rozhodně se nechci do ničeho nutit, ale chtěla bych s ním vyzkoušet aspoň to, co chtít budu. Myslím si, že partneři jsme právě od toho a pokud v našem vztahu stojí pouze tato překážka, chci mu dát ještě šanci.
S budováním/obnovením důvěry to ještě bude jistě běh na dlouhou trať. I virtuální styk přes Skype vnímám jako nevěru a je to pro mě velmi těžké. Zajímá mě však, jak by nám mohl pomoci sexuolog a zda je jakákoli možnost náš vztah zachránit. Nevím, jestli mohu věřit, že to přítel už znovu neudělá, když začne tzv. myslet něčím jiným než hlavou, ač říká, že už to dělat nechce a chce být se mnou.
Přemýšlím, zda s ním zůstat, jelikož se máme rádi a v jiných ohledech nám to ve vztahu klape. Anebo zda mám odejít, najít si jiného partnera, kde je možnost, že mi bude věrný a budeme mít klasický sexuální život. Na druhou stranu ale vím, že toto břímě si přítel jinak ponese s sebou sám a já ho v tom nechci nechat. Myslím, že jiná přítelkyně by s ním po tom všem už třeba nebyla a on by byl nešťastný. Neví o tom nikdo z jeho rodiny ani přátel.
Plánujeme spolu koupi pozemku, stavbu domu, děti... Vše je jinak téměř ideální. Nevím však, co si počít s tímto problémem. Nevím, jak překonat ty pocity bezmoci, nejistoty, zklamání... Vše by bylo jednodušší, kdybych alespoň na pár procent věděla, že to přítel už neudělá znovu (sex přes internet) a že si i po sexuální stránce dokážeme vzájemně dát to, co ten druhý chce.
Když spolu máme styk, oběma se nám to líbí a teď, když jsem začala plnit jeho touhy, je to ještě lepší. Nevím ale, jestli máme nějakou šanci z dlouhodobého hlediska.
Můžete mi, prosím, napsat svůj názor a doporučit, co máme dělat dál?
Moc děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, těžko Vám já budu radit, zda ve vztahu setrvat či ne. Sexuálních chování, choutky přítele nejspíše ani s odbornou pomocí nezmizí, myslím si, že hlavní je, aby jste si definovali Vy vzájemně podmínky, za kterých jste ochotná ve vztahu setrvat, také ústupky v sexuálních praktikách, které jste ochotná dělat a nebudou Vám proti srsti. A pak je to asi na Vás jak se rozhodnete, jednoznačnou radu Vám nikdo nedá, sex a chování partnera s ním spojené bude nejspíše součástí Vašeho života a Vy to buď budete akceptovat a budete spokojená, anebo ne a pak je rozchod určitě ideálním řešením pro Vás. Samozřejmě, jak moc to ublíží partnerovi, to nevím, stejně jako důsledky toho. Pokud sexuologická péče nyní není dostupná, zkusila by jsem i třeba kontaktovat psychology, psychiatry ve vašem okolí, který by se problematikou sexuality taky mohli zabývat a případně Vám v tomto ohledu lépe poradit. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie Pracoviště: Ambulance nemocnice Znojmo

Dobrý den, úchylka nebo fetišismus je neškodná do té doby, dokud nikoho nepoškozuje a neomezuje a dokud jí člověk dokáže udržet ve zdravé míře. Není to nemoc, ale pouze sexuální preference. Když se partnerovi přizpůsobíte, jemu to bude vyhovovat a Vám to nebude vadit, tak jde o ideální řešení. Je ale možné, že on stojí o praktiky s jinými ženami a za to samotná úchylka nemůže. To by mohla být jeho touha po tom, co ve Vás už nevidí a proto touží po jiných ženách. Narovinu z něj zkuste dostat, co vlastně v intimním životě chce a hledá. Pokud to nebudou Vaše nohy v punčochách, ale nohy jiné ženy, tak to půjde zachránit jen velmi těžce. Asi až nekontrolovatelnou potřebu bych doporučil řešit se sexuologem

Související dotazy

Vyrážka na nohách
Dobrý den.včera jsem si všiml že mi vypadali chloupky...
Defekty na nohách u diabetika
manžel je diabetik ,na nohách nad kotníkem se mu dělaji...
Červené skvrny na nohách
Zdravím asi pred 3 tyždnami sa mi objavila červena...
Křeče v nohách, třes, napnuté svaly
Dobrý den Přikládám potíže s kterými se potýkám. Křeče...
Nedávno se mi začali tvořit modřiny na nohách
Dobrý den, před dvěma měsíci jsem začala chodit na...
Křeče v nohách v noci
Mám rovněž křeče v nohách několikrát za noc. Užívám...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Má první antikoncepce CHLOE

Dobrý den, již více jak měsíc používám antikoncepci chloe pravidelně, akorát...

Má první antikoncepce- Katya

Dobrý den, poprvé jsem začala brát antikocepci Katyu, beru ji již tři dny od...

Má rychlou ejakuaci

Dobrý den, máme s přítelem problém, který spočívá v rychlé ajakuaci. Přítel...

Má se bát Boreliózy?

Dobrý den, asi před 2 týdny mě kousnul hmyz ale nevěnovala jsem tomu žádnou...

Má streptokoka v krku


Má štítná žláza vliv na plodnost?

Dobrý den, ráda bych požádala o radu. Již od září se s manželem snažíme o miminko,...

Má to stejný výsledek?

Dobrý den , byl jsem před 7 měsíci na odběr krve , CT vyšetření a odběr výkalu...

Má vakcína proti žloutence vliv na opoždění menstruačního cyklu?

Dobrý den, byla jsem očkována první dávkou TWINRIX a chci se zeptat, zda má...

Má viagra nějaká rizika ??

Dobrý den, chtěl bych se zeptat a nechat si od vás poradit. Je mi 26 let a už...

Má vliv páteř na motání hlavy?

Dobrý den, už několik let mě pobolívají záda - klasika bloklá šíje a kříž. Považuji...

Má záškuby s hlavou spojené s obracením očí a v tom okamžiku i přestává mluvit

Dobrý den. Obracím se na Vás prosbou o radu. Máme 5.ti letého vnuka,...

Má žena mě odmítá

Dobrý den, Má žena se mnou odmítá spát už delší dobu. Začalo to ve 3 měsíci...

Maca kořen

Dobry den, rada bych se zeptala zda je mozne uzivat koren maca pokud se...

Maca peruánská

Dobrý den. Používám antikoncepci Nuvaring a ráda bych začala používat Maca peruanskou....

Maca peruánská

Dobrý den. Užívala jsem antidepresiva Elicea.Protože do budoucna plánuji těhotenství...

Maca peruánská

Dobrý den Maca peruánská, má nějaké vedlejší účinky při dlouhodobém používání?...

Maca peruánská a interakce léky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda by byl velký problém užívat Macu peruánskou...

Macminor - tablety

Dobrý den, chtěla jsem se optat, zda macminor snižuje účinnost antikoncepce...

Macminor a antikoncepce

Dobrý den, asi před měsícem jsem byla na pravidelné gynekologické prohlídce...

Macminor a použití kondomu

Dobrý den paní doktorko, mám dotaz ohledně současného použití Macminoru a kondomu....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Masturbace u dítěte

Dobrý den mužu se zeptat jak mám svého syna vodnaučit masturbovat. Jednou sem...

Mozková příhoda

Dobrý den,chtěl bych se informovat ohledně případu mé babičky. Babička před...

Váha dítěte

Dobrý den chtěl bych se prosím zeptat mám dceru 5a pul roku mám strach že je...

Chronický zánět dutin

Dobrý den, mám již více než rok problémy s bolestmi v oblasti nad horními zuby....

Mozkova prihoda

Bolí,hučí hlava,a děl aj se mi tam bolaki může to souviset s mozkovou příhodou?Dekuji...

Zalehnuté uši

Dobrý den, už půl roku mám zalehlé uši. Občas mě pobolívá hlava na temeni...

Mozkova prihoda

Dobry den,jde o meho tatinka(60let),ktery prodelal pred dvema lety mozkovou...

Mozková paralýza

Dobrý den po zkušenosti u otce s mozkovou paralýzou bych chtěl popsat 1.zda...

Myom

Zdravím Jé mi 19 let a jsem měsíc a půl po potratu jen co sem potratila mi...

Drobné odchylky u dítěte, vývoj dítěte

Dobrý den, Chci se zeptat. Dcera 5 měsíců, narozena 37+4 spontánně, zdravá,...

Vliv štítné žlázy na mentální vývoj dítěte


Pomalý vývoj dítěte

Dobrý den, měla bych dotaz na zdraví vývoj dítěte. Moje neteř, dnes...

Silné bušení srdce vysoká tepová frekvence, špatné dýchání

Dobrý den, už nějaký čas mě trápilo špatné dýchání, nekladla jsem tomu moc velký...

Mozková operace

Dobrý den, Ráda bych se za sebe a svou rodinu zeptala na informace tykajicí...

Popraskaná předkožka

Zdravím může být suchá a popraskaná předkožka na penisu způsobena vlhčenými...

Závratě, brnění rukou, únava, nadměrné pocení, těžké nohy a ruce


Mozkova mrtvicka

dobry den mam problem zacalo to tim ze mi prasklo ve spanku do minuty jsem ztratila...

Nemožnost se plně nadechnout až dušení


Kostrč naražená nebo zlomená,

Dobrý den, v pondělí večer jsem spadla na ledu a narazila jsem si kostrč (alespoň...

Zvtekání dítěte

Dobrý den,mela bych na vas prosbu. Mám syna 2,5 roku a poslední dobou se hrozně...