Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Macminor - tablety

Gynekologie Tereza . 27.4.2009 redakce uLékaře

Dobrý den, chtěla jsem se optat, zda macminor snižuje účinnost antikoncepce - Logest a zda se musí při léčbě macminorem dodržovat nějaké omezení ve stravě. Můj lékař mi řekl, že nesmím jíst mléčné výrobky a lékárnice, že nesmím jíst kořeněná jídla, ale ani jedno z toho není uvedeno v příbalovém letáku. A ještě poslední dotaz - Jak dlouho po vzetí posledního prášku mám tento prášek v těle (tzn.jak dlouho posl.prášek působí). Velice děkuji za odpověď.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, pravděpodobně máte na mysli Macmiror k léčbě infekce. Je to velmi účinná látka proti mnoha bakteriím. Máte pravdu, že v příbalovém letáku nejsou informace o nutnosti omezení mléka a kořeněných jídel. Pokud to bylo doporučeno lékárníkem a lékařem,dodržte to, příčin těchto doporučení může být více. Literatura ani neudává výslovně ovlivnění Logestu, ale některá antibiotika jej ovlivňují. Takže stoprocentně ovlivnění vyloučit nelze. Během léčby Macmirorem byste neměla mít pohlavní styk. Po léčbě se proto nechte zkontrolovat opět lékařem, zda infekce byla vyléčena. Po léčbě i z hlediska možného nedoléčení infekce bude bezpečnější přechodně použít i prezervativ (cca 14 dní) a teprve až vám váš gynekolog potvrdí, že je vše definitivně v pořádku, můžete začít spoléhat opět na Logest. Stoprocentně však není spolehlivá žádná antikoncepce a je samozřejmé, že hormonální antikoncepce nechrání proti žádné infekci.

Související dotazy

Tablety
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda se čípky Candibene...
Užití potratové tablety
Dobry den ,jsem tehotna 17 tyden .a pritel me nuti...
Dvě tablety antikoncepce
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat zda by se mohl vyskytnout...
Tablety na posílení imunity
Dobrý den, prosím Vás o radu. Koupil jsem si v lékárně...
Antikoncepce - vynechání tablety
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat co mám dělat v případě...
Azibiot 500 potahované tablety a alkohol
Dobrý den, dnes ráno jsem dostala antibiotika azibiot...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Má streptokoka v krku


Má štítná žláza vliv na plodnost?

Dobrý den, ráda bych požádala o radu. Již od září se s manželem snažíme o miminko,...

Má to stejný výsledek?

Dobrý den , byl jsem před 7 měsíci na odběr krve , CT vyšetření a odběr výkalu...

Má vakcína proti žloutence vliv na opoždění menstruačního cyklu?

Dobrý den, byla jsem očkována první dávkou TWINRIX a chci se zeptat, zda má...

Má vliv páteř na motání hlavy?

Dobrý den, už několik let mě pobolívají záda - klasika bloklá šíje a kříž. Považuji...

Má žena mě odmítá

Dobrý den, Má žena se mnou odmítá spát už delší dobu. Začalo to ve 3 měsíci...

Maca kořen

Dobry den, rada bych se zeptala zda je mozne uzivat koren maca pokud se...

Maca peruánská

Dobrý den Maca peruánská, má nějaké vedlejší účinky při dlouhodobém používání?...

Maca peruánská

Dobrý den. Užívala jsem antidepresiva Elicea.Protože do budoucna plánuji těhotenství...

Maca peruánská

Dobrý den. Používám antikoncepci Nuvaring a ráda bych začala používat Maca peruanskou....

Macminor a použití kondomu

Dobrý den paní doktorko, mám dotaz ohledně současného použití Macminoru a kondomu....

Macmiror

Dobrý den, byly mi předepsány vaginální globule Macmiror (zavádím je 1x denně)....

Macmiror

Dobry den. Byla jsem na prevenci, a pani domtorka mi rekla ze vidi vridek a...

Macmiror

Dobrý den, zajímala by mne účinnost léku Macmiror. Tento všelék dostávám já...

Macmiror

Dobrý den, chtěla bych se zeptat můj obvodní lékař mi předepsal tablety Macmiror...

Macmiror

Dobrý den, jsem 38tt+1 a chci se zeptat, zda mohu zavádět Macmiror i nadále,...

Macmiror + alkohol

Dobrý den, mám lehký zánět a užívám macmiror 500. Vím, že jsou to antibiotika,...

Macmiror 500

Dobrý den pane doktore, užívám Macmiror 500 po dobu 12dní , je možné v této...

Macmiror 500 v I. trimestru

Dobrý den, mám dotaz ohledně léku Macmiror a těhotenství. Jsem aktuálně dle...

Macmiror a antikoncepce Lindynette 20

Dobrý den,týden jsem brala antibiotika Medoxin a poté mi má lékařka na doléčení...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zvětšené uzliny v břiše


Dlouhodobá rýma

Dobrý den, je mi téměř 18 a mám dlouho rýmu, mám ji třeba týden a není úplně...

Bolesti pravého ucha po skoku do vody

Dnes jsem skocil do vody a pri dopadu a naslednem ponoreni do vody me pichlo...

Arytmie, tachykardie


Výplach pochvy v těhotenství

Dobrý den, paní doktorko, ráda bych Vám položila dotaz. Bylo mi doporučeno provádět...

Křeče v lýtku


Bílá tečka na jazyku

Dobrý den, asi rok, možná i více, jsem měl malinkou bílou tečku na jazyku,...

MUDr. Michal Farský

Zubní ordinace

MUDr. Luděk Vláčel

Praktický lékař pro dospělé

Menstruace a štítná žláza


Bolesti na právé straně břicha

Dobrý den,mám delší dobu bolesti na pravé straně břicha cca.měsíc,jsem unavená...

Bílá skvrna na dásni


MUDr. Václav Pecháček

Cévní a interní ambulance

Devět tipů, jak ulevit srdci v parném letním dni

Léto je fajn, ale pro kardiaky mohou vysoké teploty znamenat určité riziko....

Plod bez pohybu

Dobrý den. Jsem v 19 týdnu těhotenství a od včerejška necítím pohyby.

Boreliosa


Tmavá stolice v těhotenství


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×