Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Mám se něčeho obávat?

Gynekologie K 24.2.2020

Hezky den, podstoupila jsem revizi z duvodu zamlkleho tehotenstvi 22.11., protoze se nedostavila menstruace, tak dne 11.2. injekci na vyvolani. Jsem z toho uz nervozni, ze rekonvalescence tak dlouho trva. Menstruace se stale nedostavila. Az to bude mozne, chtela bych se co nejdrive znovu pokusit otehotnet. Mam se neceho obavat? Dekuji

Doplňující dotaz: je obvykle, ze rekonvalescence muze takto dlouho trvat?

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, jen těžko zhodnotím Vaší situaci. Asi je důležité nyní zjistit, proč od listopadu nemenstruujete a to zejména pokud byl Váš cyklus před posledním těhotenstvím pravidelný. Nepíšete ani, zdali těhotenství, které skončilo potratem bylo spontánní, nebo zdali jste podstoupila nějakou formu zásahu, stimulace ovulace, inseminace, IVF atd. Měla by jste situaci řešit se svým ošetřujícím gynekologem, který Vás zná a orientuje se v problematice. Je jasné, že pokud nemenstruujete, nebude probíhat ani ovulace a další plánování těhotenství pak spíše svěřit do rukou specialistů na asistovanou reprodukci, obvykle je to krok správným směrem a žádná klinika Vás jako pacientku neodmítne. S pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Králíčková

Specializace: Gynekologie a porodnictví

Dobrý den, po revizi se menstruace nemusí dostavit hned po měsíci, někdy to může trvat i více jak 6 týdnů, nicméně ve Vašem případě se menstruace nedostavila již 3 měsíce. Před otěhotněním jste menstruovala pravidelně?
Bez ultrazvukového vyšetření lze těžko soudit, je možné, že se ještě cyklus nenastartoval, že zatím neproběhla ovulace, to ale bez vyšetření mohu opravdu jen hádat.
Při revizi dutiny děložní musíme být vždy velmi obezřetní, jednak aby nezůstala v děloze rezidua ( nedostatečně vyčištěná děloha), kvůli kterým by žena mohla dále krvácet, na druhou stranu musíme kyretáž provést co nejvíce šetrně, aby nedošlo ke vzniku Ashermanova syndromu. To je stav, kdy se jednoduše řečeno děloha vyčistí příliš, sliznice pak znovu nenarůstá a mohou se vytvořit srůsty, to pak brání otěhotnění.
Zda u Vás k tomu mohlo dojít, nejsem schopna bez vyšetření říci. Jestli se menstruace následující měsíce nedostaví, pak bych na to podezření opravdu měla. Poraďte se o dalším postupu s lékařem- kdy provést kontrolní ultrazvukové vyšetření eventuelně hysteroskopii s případným rozrušením srůstů.
Přeji Vám hezký den, s pozdravem L. Králíčková

Související dotazy

Mám se obávat něčeho vážného?
Dobrý den, ve čtvrtek jsem se na Vás obracela s prosbou...
Mám se něčeho obávat? Štítná žláza
Dobrý den,již delší dobu se léčím se štítnou žlázou,...
Mám se obávat?
Dobrý den, je mi 21 let a před dvěma měsíci jsem začala...
Mám se obávat TSS?
Dobrý den. Já bych se chtěla zeptat: Mám teď menstruaci...
Měla bych postupovat nějak nestandardně nebo se něčeho obávat ?
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, dva dny zpět v...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mám různě na těle puchýřky

Dobrý den, mám různě na těle puchýřky (přikládám i fotografie). Vždy to začne...

Mám sa niečoho obávať?

Asi dva týždne pociťujem jemné svrbenie.Spočiatku len v oblasti brucha no teraz...

Mám sa obávať tehotenstva a pôrodu

Vážený MUDr. Sládeček, v roku 2008 som ako prvorodička potratila svoje dieťatko...

Mám sa prosím zaoberať zvýšenou hodnotou leukocytov c moči?

Dobrý deň vážený pán doktor. Chcela som sa spýtať, či sa mám zaoberať zvýšenými...

Mám se bát artroskopie?

Dobrý den,jsou to tři roky,kdy mi byla diagnostikována chondropatie pately....

Mam se bat?

Dobrý večer, paní doktorko. Před vánocemi jsem měla úraz, při kterém mi zjistili...

Mám se dal snažit nebo raději zajít k lékaři?

Dobrý den, už pár měsíců mě trápil menší vridek v tříslech, avšak nebolel, tak...

Mám se dal snažit nebo raději zajít k lékaři?

Dobrý den, už pár měsíců mě trápil menší vridek v tříslech, avšak nebolel, tak...

Mám se dal snažit nebo raději zajít k lékaři?

Dobrý den, už pár měsíců mě trápil menší vridek v tříslech, avšak nebolel, tak...

Mám se najíst než půjdu k zubařce

Tento týden v pátek jdu k zubařce a nevím jestli se mám najíst. Poslední roky...

Mám se něčeho obávat? Štítná žláza

Dobrý den,již delší dobu se léčím se štítnou žlázou, medikace Letrox 75 1 x...

Mám se nechat otestovat na koronavirus?

Dobrý den. Měla bych dotaz k potřebě se nechat vyšetřit z podezřením na koronavirus....

Mám se obávat ?

Na penisu se mi udělala bíla bulka, nebolí, ale nevypadá to moc dobře...měl...

Mám se obávat cukrovky?

Dobrý den. Je mi 17 let a moje matka má cukrovku 2. typu. Asi 2x mi měřila hladinu...

Mám se obávat něčeho vážného?

Dobrý den, ve čtvrtek jsem se na Vás obracela s prosbou o vysvětlení popisu...

Mám se obávat RS?

Dobrý den. V poslední době se mi rozbíjí obraz v očích. Již před 13 se mi v...

Mám se obávat TSS?

Dobrý den. Já bych se chtěla zeptat: Mám teď menstruaci a bolí mě hlava a bolela...

Mám se obávat vážného onemocnění ? Například leukemie ?

Dobrý den , je mi dvacet let a již jsem měla různé zdravitní potíže .Trpím na...

Mám se obávat?

Dobrý den, byla jsem u zubarky. Zubarka si umxla ruce a vrtala mi zub, když...

Mám se obávat?

Dobrý den, je mi 21 let a před dvěma měsíci jsem začala užívat antikoncepci...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Mrtvení rukou, mozková mrtvice?

Dobrý den. Poslední dobou mi dělá starosti moje maminka. Je jí 61 let, teď není...

Nahnědlý výtok a bolesti podbřišku

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jakou to má příčiny.Už ti trvá pár měsícu.Ty...

Popraskaný jazyk, bolavé bílé fleky v ústech, afty

Velice Vás zdravím a zároveň prosím o pomoc. Problém trvá již asi dva roky,...

Antikoncepce a Leidenská mutace

Dobrý den, byla mi zjištěna Leidenská mutace heterozygot a k tomu mutace MTHFR...

Vykašlala asi 3x trochu hlenu s krví


BPPV co ho vyvolává?

Dobrý den, na jaře mi byl diagnostikován BPPV. Zhruba po dvou měsících potíže...

Bolesti pravého boku od páteře až k břichu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám problémy s pravým bokem. Mívám z ničeho...

Sucho v krku a hleny

Dobry den, mam posledni dobou problem se strasnym suchem v ustech a krku a pritom...

Rozostřené vidění krátce po probuzení

Dobrý den, v noci na dnešek jsem se asi po 2 hodinách spánku náhle prudce probudila....

Svědění genitálií

Dobrý den, mám dotaz . Občas (asi 2-3x do roka)se mi stává , že mě z ničeho...

Výhřez ploténky

Dobrý den, mám výhřez ploténky v bederní páteři. V dolní levé končetině se vytratil...

Mám špinění

Dobrý den chtěla bych se zeptat. Menstruace mi skončila 18.1 a 24.1 jsem měla...

Hnede fleky na obliceji

Dobry den , chtela jsem se zeptat, jestli je mozne podstoupit chemicky peeling...

Bolest pravé lopatky

Dobrý den, prosím o radu a Váš názor. Již dva roky mám bolesti pravé ruky,...

Odběr na koronavirus na vlastní žádost

Dobrý den. Můj dotaz se týká koronaviru. Mám doma ženu a dva syny 2,5 roku...

Chronická rýma

Dobrý den, už 2 roky mám neustále rýmu ale jen ráno a večer. Stím mě doprovází...

Obstřik pod CT


Brnění rukou v noci


Vypadávání vousů a lysá místa na tváři

Dobrý den. Vyskytl se u mne od začátku letošního roku problém s vypadáváním...

Mám na žaludu takové malé bílé tečky

Už delší dobu mám na žaludu takové malé bílé tečky.Nesvědí,nepachne,nerudne.Zkoušel...

Reklama