Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Mám těhotenskou cukrovku nebo ne?

Vnitřní lékařství Jitka 8.10.2012

Dobrý den,
absolvovala jsem ve 24 týdnu test na těhotenskou cukrovku. Výsledky byly následující:
nalačno 5,0 - po 1 hod 9,2 - po 2 hod 5,4.
Gynekoložka mi řekla že jsem ohrožená cukrovkou a musím být sledována na dialbetologii (nevím zda ji mám nebo co znamená "ohrožená"). Diabetoložka naopak řekla že je vše v pořádku, první a poslední hodnota rozhodně a prostřední je tolerována do 10. Žádnou dietu mi nedoporučí (snad jen nepřehánět sladkosti a ovoce) a jen provede kontrolní test - odběr nalačno, pak 1,5 hod po obědě a 1,5 hod po večeři.
Nevím tedy co si mám myslet, když každý tvrdí něco jiného. A pokud jsem měla cukr po 2 hod v pořádku, mohu ho mít 1,5 hod po jídle při kontrolním testu opět v pořádku, i když po 1 hod by mohl být i vyšší.
Na internetu také nemohu zjistit nic jednoznačného.
Dále mě napadlo, zda takové hodnoty cukru nemám i obvykle, nezávisle na těhotenství - jak to zjistit?
Děkuji za objasnění.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den- myslím, že v současnosti "pracujete za lékaře". Otázka poruchy glukosové toleranc...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Cukrovka v těhotenství
Dobrý den, byla jsem v 25+0 tt na testu na těhotenskou...
Těhotenská cukrovka
Dobrý den, mám těhotenskou cukrovku, celé těhotenství...
Těhotenská cukrovka
Dobry den chtela bych se zeptat mam diagnostikovanou...
Cukrovka
Dobrý den, minulý týden zemřel bratr mého otce (69...
Inzulin u těhotenské cukrovky
Dobrý den, Jsem v 30.tydnu těhotenství a mám tehotenskou...
Těhotenská cukrovka ??
Dobrý den, dnes jsem byla na testu na těhotenskou cukrovku....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mám špinění

Dobrý den chtěla bych se zeptat. Menstruace mi skončila 18.1 a 24.1 jsem měla...

Mám tak 4 měsíce u leveho ucha bolestivou prasklinku ve vlasove části + praskl koutek u úst

Dobry den,mám tak 4 měsíce u leveho ucha bolestivou prasklinku ve vlasove části...

Mám takové divné stavy

Dobrý den. Už měsíc řeším tyto potíže první týden, motání hlavy,nauzea ( prý...

Mám takový problém ohledně výtoku z penisu

Dobrý den, mám takový problém ohledně výtoku z penisu během stolice. Jedná...

Mám takový problém, 15.5....

mám takový problém, 15.5. jsem nakopl boxovací pytel a poranil si nárt, podle...

Mám takový problém. Občas...

Mám takový problém. Občas se mi v bradavce vytvoří taková žlutá věc. Nevím k...

Mám taky problém a neistotou v hrdle

Dobry deň. Chcel by som sa vás spýtať o názor. Mám taky problem a neistotu...

Mám teď strach z cukrovky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na lék Invega (atypické antipsychotikum)....

Mám teď strach, že se mi zlomil vaz

Dobrý den, mám takový dotaz. Co se nám stal. Měli jsme s přítelem pohlavní styk...

Mám tedy nebo nemám zánět močového měchýře?

Dobrý den, z odběru vzorku moče mi byla zajištěna tato hodnota Morfologické...

Mám tlak v okolí srdce

Nejdřív jsem měl nižší tlak a potom vysoký.Tlačí mě v okolí srdce je to jako...

Mám tlaky v oblasti žaludku a břicha

Dobrý večer, nevím co se deje ale mam tlaky v oblasti zaludku a bricha, cítilm...

Mám to něčím mazat?

Dobrý den, 25.8.2020 jsem byla na chirurgickém zákroku, konkrétně vyříznutí...

Mám to prý od psychiky (úzkosti)

Dobrý den, prosím o radu již od vánoc mně je na zvracení mám nauzeu a stažený...

Mam to taz uzkost

Mam panicke anexyji chci se o ptat jake moznosti lecby jsou na uzkosty deprese...

Mám trávicí potíže.

Mám trávicí potíže. Poslední dobou častější. Po jídle ( a mám pocit, že už nezáleží...

Mám trombofíii mutaci FV ...

Mám trombofíii mutaci FV Leiden, chtěla jsem se zeptat, zda-li je pro mě vhodná...

Mám trošku obavy

Dobrý Den zhruba po 2 letech užívání HAK Minisiston.Ho budu vysazovat.Nesedí...

Mám trvale červené tváře

Dobrý den, již delší čas ( několik měsíců, možná pomalu rok) mám trvale červené...

Mám třes rukou, neurologie mi předepsala lék Neurol 0.25mg.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, neurologie mi předepsala lék neurol 0.25mg....