Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Mírná leukocytoza, zvýšené ASLO

Uši, nos, krk Jana 27.6.2018

Dobrý den, potřebuji poradit. Po měsíci obíhání doktorů jsem dostala výsledky krve a potřebuji poradit. Výsledky krve a výtěrů zasílám v příloze, ty nejdůležitější jsou zde: CRP 9,6 ... Antistreptolyzin O 565 ... Leukocyty 13,13 ... neutrofily 0,79 ... neutrofily NEU 10,4 ... lymfocyty 0,16 ... EBV anamnestické protilátky S_EBV VCA IgG +++ a S_EBV EBNA IgG +++. Od paní doktorky na alergologii jsem pochopila, že mám nějakou mírnou leukocytozu což je bakteriální infekce a předepsala mi Xorimax 500g. Za týden jedu na dovolenou a antibiotika mám prý brát pokud se mi u moře zhorší stav. Ale já nechci začít brát případně u moře antibiotika a mít tak po dovolené. Bohužel moje obvodní doktorka má dovolenou tento týden. Co mi radíte? Mohu nasadit antibiotika ihned a brát je alespoň 7 dní nebo původ mých obtíží může být jinde než bakteriální infekcí (od prosince 2017 jsem měla třikrát antibiotika, 2x ospen a 1x augmentin na streptokoka, pak výsledky v pořádku a poslední měsíc trpím bolestí čelistí, čelistních kloubů, trochu krku a občas uší). Zubní vyšetření v pořádku, ORL taktéž. Může být tato bolest způsobena od krční páteře? To by však nebyly zvýšené hodnoty v krvi. Nebo je to již stresové tím že se dovolená blíží?

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Tomandl


Dobrý den, paní Jano máte lehce zvýšené bílé krvinky, podfrakci neutrofilů a dále mírně zvýšené ASLO a pozit. IgG protilátky proti EBV infekci.
Veškeré tyto nálezy je nutné hodnotit v kontextu s Vašimi obtížemi a Vaším klinickým vyšetřením. Lékaři přeci neléčí výsledky ale pacienty :).
Vaše mírná leukocytoza může souviset se zánětem kdekoliv v těle, ale může také souviset s jiným chronickými chorobami - například právě alergie, bývá u kuřáků, obézních, těhotných žen, atd., atd. Specifičtější pro bakteriální zánět je hodnota CRP - kterou máte v normálním rozmezí. Zvýšené ASLO může souviset se streptokokovou infekcí, ale i prodělanou dříve a stejně tak nemusí se streptokokem souviset vůbe, ani to není zcela specifický parametr. EBV IgG protilátka má pozitivní 80proc. dospělých. Řiďte se radou alergologa, který Vás vyšetřil a dokáže tedy výsledky vyšetření nejlépe interpretovat v kontextu s tímto vyšetřením. S pozdravem MUDr. Tomandl

MUDr. Pavel Strnad
Odpovídá lékař:

MUDr. Pavel Strnad

Specializace: Ušní, nosní, krční Pracoviště: Ambulance ORL (ušní, nosní, krční), Ústecká poliklinika

Dobrý denm, neuvádíte, proč jste měsíc obíhala lékaře, předpokládám, že může jít o chronický zánět tonzil. Toto se musí delší dobu sledovat , příadně při potížích podat adekvátní léčbu. Ne každá bolest v krku = nasadit ATB. Pokud by ORL lékař zhodnotil jako chronický zánět tonzil, asi by doporučil odstzranění mandlí.

Související dotazy

Leukocytoza
Dobrý den, chtéla bych se zeptat, mám zjišténou leukocytózu,...
Zvýšené ASLO
Dobrý deň, Prosím Vás o radu ohľadne zvýšeného ASLO. Syn...
Zvýšené AFP, FV a ASLO
Dobrý den, mam pořád afp markry 24, sedimentace kolem...
Duomox na streptokokovou infekci
Dobry den mam zvysene aslo 424, lekar predepsal Duomox...
Mírná trombocytóza a leukocytóza
Dobrý den, rád bych se zeptal na informace ke zvýšeným...
Aslo zvýšené
Dobrý den chtěla jsem se jen zeptat jestli může být...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mírná bolest varlat

Dobrý den,už asi týden mám mírnou bolest levého varlete,pocit tíhy,bolest není...

Mírná bolest varlete

Dobrý den občas mne mírně pobolívá pravé varle. V "domácím lékaři" mi vyšlo,...

Mírná bolest varlete

Dobrý den, už skoro 3 týdny mě bolí levé varle, žádná extra bolest, ale zesílí...

Mirna cervikalni dysplazie (N870)

Dobry den, chtela sem se zeptat jestli je hodne velky problem kdyz sem objednana...

Mirna dilatace strevnich klicek

Dobrý den, ve 22 týdnu těhotenství jsem byla na ultrazvuku a bylo mi zjištěno...

Mírná ejakulace, citlivá varlata, tlak při močení

Zdravím Vás, mám problém s ejakulací, vždycky jsem měl velmi silnou a během...

Mírná fimóza / kratší uzdička

Dobrý den, dnes jsem byl u urologa a diagnostikoval mi mírnou fimózu a krátkou...

Mírná hypotonie KPS vlevo

Dobrý den pane doktore, dnes jsem byla se svým 2 letým synem na UTZ ledvin. Zpráva:...

Mírná hypotonie KPS vlevo

Dobrý den paní doktorko, dnes jsem byla s 3 letým synem na kontrolním UTZ ledvin....

Mírná korová atrofie frontálně

Dobrý den,manžel byl kvůli častým migrénám na vyšetření CT,ve zprávě má uvedeno,že...

Mírná obezita

Dobrý den, bude mi patnáct let a jsem mírně obézní, měřím 175cm a vážím 80kg....

Mírná sinistroskolioza C páteře

Dobrý den pane doktore, poprosím o přeložení následující lékařské zprávy do...

Mírná stranová asymetrie obličeje

Dobrý večer, několik let už mám pravou polovinu obličeje větší než levou. Pohledem...

Mírná struma

Dobrý den. Asi před čtvrt rokem jsem byla u svého OL s tím, že mám občas pocit...

Mírná struma levého laloku a tep

Dobrý den. Paní dr. ze sonu štítné žlázy, zjistila mírnou strumu levého laloku....

Mírná trombocytopenie

Dobry den v Patek jsem byla u lekare na odberech co me poslal pan ortoped k...

Mírná trombocytóza a leukocytóza


Mírné bolesti v břiše

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, co může způsobit chvilkové bolesti v levé...

Mírně bolestivá boulička za levým uchem..

Dobrý den,chtěla jsem vás moc poprosit o radu..Včera večer jsem kolem desáté...

Mírně bolestivé otokové boule na plosce nohy

Dobrý den, Už je to nějakou dobu,co se mi jednou za čas stává, že se mi začnou...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Oddálení menstruace

Dobrý den,chtěla sen se zeptat jaky doporučujete prášky na oddálení menstruace...

Zlomenina V. MTT

Vážený pane doktore, Děkuji za odpovědi. Vaše odpověď je velmi opatrná, ale...

Narušená psychika - točení hlavy, brnění končetin, svalová slabost


Pálení, štípání lýtek a stehen

dobrý den, p.doktore, je mi 24let, 165 cm/55kg. Před rokem mi začala silná bolest...

Nevolnost,návaly horka,točení hlavy, zimnice


Tinnitus a alkohol

Dobrý den, byl jsem na ORL a doktor mi oznámil, že mam tinnitus. Dostal jsem...

Extrakce zubu

Dobrý den jsem již měsíc po chirurgicke extrakci dolní osmičky stehy mi zmizely...

Zánět šlachy v kotníku

Dobrý den, včera mi zjistili zánět šlachy v kotníku. Dělám závodně atletiku,...

Alkohol a Ibalgin


Kašel s krví

Dobrý den, prosímvás, chtěl bych se zeptat co signalizuje krev v hlenu. Ve...

Pocit na zvracení, bolest žaludku


Bolesti břicha okolo pupku

Dobrý den. Poslední asi dva, nebo tři měsíce mě bolí břicho okolo pupku. Při...

Zvětšená uzlina při infekci


Cukání svalů, napětí ve svalech

Dobrý den, ráda bych se poradila ohledně svých neurologických problémů. Asi...

Křupnutí v kotníku

Dobrý den, před 7 týdny jsem si při fotbalovém zápase vyvrtla kotník a natahla...

Máta a vedlejší účinky

Dobrý den, mám problémy se žlučníkem a s trávením, proto dlouhodobě piju mátový...

Bulka na hlavě

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat našla jsem si na hlavě něco jak bulku. Je červená,ale...

Nedávno jsem objevil na svém těle zvětšenou uzlinu v tříslech na pravé straně

Dobrý den, nedávno jsem objevil na svém těle zvětšenou uzlinu v tříslech na...

Léky na vysoký tlak a kašel

Lékařka na interně mi předepsala na VT lék Prestarinum Neo, lék sice účinkuje...

Slano v ústech


Reklama
Zavřít