Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Močové obtíže

Urologie Radek 24.3.2019

dobrý den,

chtěl bych se poradit ohledně urologických problémů.Před měsícem mě ve stěru z močové trubice našli při běžné kontrole stafylokok capitis.Bylo mě řečeno že tato bakterie(vyskytuje se na kůži) se nijak neřeší,neměl jsem žádné příznaky.Mám ale pečlivého obvodního a ten zjistil citlvost na ATB (gentamicin,chlormfenik,nitrofurantoin-v minulosti mě bylo zle,vankomicin,rifampicin,netylmicin,vankomicin,cotrimoxazol,ofloxacin,ciplofloxacin-měl jsem v minulosti vyrážku).Nasadil cotromoxazol.Po 4 dnech braní jsem se minulý týden osypal,ještě do teď beru antihistaminika po alergické reakci pro občané svědění. Začali mě ale pár dní po dobrání opravdu močové problémy,pálení při močení a řezání měchýře.Na urologii mě vzali moč na bakterie-negativní,moč chemicky:protein1j(0-0),urobilinogen 1j(0-0),sediment:leukocyty 6(0-10),podle urologa byli problémy po reakci na ATB a není zánětlivý nález-ATB by nedával,obvodní mě ale pro příznaky dal na 5 dní doxybene.Chci se zeptat i urologa, nevadí že mě nedali ATB podle citlivosti na ten stafylokok capitis?

Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

ne, ničemu to nevadí a jiné výsledky citlivosti nebyly, čili nasadila se taková antibiotika, která budou mít nejpravděpodobněji dobrý výsledek. A pokud jednou již nasazená jsou, je lepší je dobrat, nežli léčbu přerušvat. Navíc kontrolní moč, která se brala na urologii mohla být negativní i právně v důsledku předchozího užití antibiotik (po cotrimoxazolu). Čili já bych nyní doporučovala Doxybene dobrat, eventuálně provést při přetrvávání obtíží kontrolní moč, ale nejdříve 3 dny po dobrání antibiotik.
Na Vaše přání přepošlu dotaz ještě k vyjádření odborníkovi, urologovi. Vyčkejte tedy ještě jeho komentáře.

S pozdravem, MUDr. Gottvaldová

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie Pracoviště: Ambulance nemocnice Znojmo

Dobrý den, obvodní lékař je až moc pečlivý a podle dostupných informací jste správně neměl dostat ani jedna antibiotika. Stafylokok je opravdu patří mezi běžné bakterie a není vhodné se jich zbavovat. Vaše problémy není vhodné léčit antibiotiky

Související dotazy

Pálení ústí močové trubice
Dobrý den, již pět týdnů se nemohu zbavit obtěžujícího...
Zánět močové trubice
Dobrý den, Už čtvrtý měsíc lečím zánět močové trubicí....
Močové infekty
Dobrý den, trápí mě už delší dobu vleklé onemocnění,...
Svědění v okolí ústí močové trubice
Dobrý den, asi před 10 dny jsem měl chráněný sex a...
Pálení močové trubice
Dobry den, mel bych na Vas nasledujici dotaz. Obcas...
Pálení močové trubice
Zdravím. Mám cca rok tento pupínek na penisu. Trpím...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Močové cesty.

Dobrý den, mám chronické bolesti v oblasti močového ústrojí a už to ani nemusí...

Močové infekce

Dobrý den,měla jsem v moči stafilokoka ale po antibiotikách nebyla žádná změna...

Močové infekce

Dobrý den paní doktorko, pane doktore mám problém na který jsem se chtěla zeptat....

Močové infekce u miminka

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu a názor ke zdravotnímu stavu dcery...

Močové infekty

Dobry den, posledni rok me trapi opakovane zanety mocovych cest. Cca co 2-3...

Močové infekty

Dobrý den, trápí mě už delší dobu vleklé onemocnění, týkající se močového...

Močové infekty

Dobry den, mam takovy problem, uz delsi dobu me trapi mocovy mechyr, mam casto...

Močové kameny

Dobrý den,náhle při vstávání ze sedu jsem cítila ostrou bolest v levém boku...

Močové kameny

dobrý den,má dotaz,již od puberty trpím záněty močových cest, ted mám problémy...

Močové kameny

Dobrý den dnes mi zjistili kamínek v obou ledvinách v jedné13mm a druhé 9mm...

Močové obtíže

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Asi před 2 měsíci přítele začala pálit močová...

Močové obtíže

Dobrý den, už do půlky června mě opakovaně zlobí cosi, co vypadá jako zánět...

Močové obtíže

Dobrý deň, chcela by som vedieť čo toto znamená:4 mesia obojstranne papilarne...

Močové potíže

Dobrý den, Mám strach, obavy, že mám nějaký Urologický problém. Většinou...

Močové potíže, infekce

Dobrý deň mam problem z pálením v močovej trubici po močení a zaroveň pocitom...

Močové problémy

Dobrý den, dcera 4 roky měla potíže poukazující na zánět moč. cest, odebraná...

Močové problémy

Dobrý den, už zhruba jeden měsíc mě trápí problémy s močovými cesty(ze začátku...

Močový infekt

Dobrý den, chtěl bych se poradit s urologem ohledně stěru z močové trubice.Před...

Močový infekt

Dobry den, necely tyden me trapi bolest mocove trubice pri moceni, casto chodim...

Močový infekt ?

Dobrý den, zhruba před 2 roky se u mě náhle objevil nespecifický zánět moč....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Jsem panna a chci používat menstruační tampony

Když jsem panna a chci používat menstruační tampony. Jak ho pak přes blánu vytáhnu...

Bolest páteře

Dobrý den, již dva měsíce mne trápí svalové záškuby a to především v dolních...

Problém s penisem

Dobrý den. Asi dva měsíce mám problém nejspíše s nějakou plísní na penisu....

Detralex

je možné pit alkohol při braní detralexu?

Bolesti v oblasti trojúhelníku


Jizva po laparoskopické operaci kýly

Dobrý den, jsem 4 týdny po laparoskopické operaci tříselné kýly. Vše se mi skvěle...

Spermicid

Dobrý den uvažuji , že bych jeste použivala Spermicid krém , užívám HAK Minisiston...

Křeče na prstech na nohou

Dobrý den, poslední dobou se mi stává, že mi z ničeho nic asi tak na pět minut...

Bolest paže/žíly po odběru krve

Normálně mám s odběry proDobrý den! Před týdnem jsem byla na odběru krve (kvůli...

Depo Provera

Dobrý den :) chtěla bych se zeptat jestli,když jsem si ve 3. dnu MS šla píchnout...

Chůze jako v opilosti

Dobrý den, již druhý měsíc se potýkám s problémem s chůzí. Zkrátka venku neudržím...

Salmonelóza

Dobrý den, před necelým týdnem jsem dostal salmonelozu. Měl jsem vysoké horečky...

Operace FESS

Dobrý den,v následujících měsících mě pravděpodobně čeká revize nosních dutin...

Krupička (pupínky) na vnitřní straně rtu

Dobry den udelali se mi v horni rtu a obou koutcich bile tecky..ktere se misty...

Bolesti v oblasti trojúhelníku pod hrudním košem


Vlhký kašel

Dobrý den, osmí den mě trápí zahleněnost. Zpočátku se to objevilo spolu s...

Pocity na omdlení

Dobry den us nevim Coto je cejtil sem vnitrne pocit na omdleni slabi pocity...

Tlak ve varleti

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na mírnou bolest/tlak, která už asi dva měsíce...

Bolesti břicha, slinivky, malabsorpce


Otok a bolest po vypalování bradavice

Dobrý den pane doktore Predevcirem mi vypalovali bradavici starou pul roku...

Reklama
Zavřít