Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Mohlo by jít o výhřez ploténky

Záda, páteř Aled 3.5.2019

Dobrý den,

posledních pár dní mi začala bodavá bolest do stehna, která šla celou přední stranou stehna. Myslel jsem, že je to kvůli cystě, kterou mám v kosti již od 14 let, ale včera se bodavá bolest přidala také do stehna na druhé noze. Přestal jsem kvůli tomu cvičit (cvičim s poměrně těžkou vahou), ale nic se nelepší. Bolest pořád střílí do obou nohou a je to dost nepříjemné. Horší je to myslím si, když sedím. Někdy mám pocit, že mě trochu píchá i v kříži v zádech, v zásadě se ale jedná hlavně o ty stehna. Setkali ste se s tím někdy a co může být příčinou? Je nutné hned chodit k lékaři? Bolest nyní setrvává cca 5 dní.

Díky

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

dobrý den, samozřejmě nejpravděpodobnější příčinou je ta enormní zátěž, mohlo dojít k poškození, výhřezu bederní ploténky a pak dochází k tomu střílení do nohou, takže zajít k lékaři a nechat si vyšetřit bederní páteř, protože jste mlád, může problém odeznít i sám od sebe, ale rozhodně se nevracejte k původní zátěži, protože cvičení s těžkou vahou vždy vede k poškozování plotének a výrazným zdravotním komplikacím v budoucnu, opravdu nechápu jak si někdo může dobrovolně ničit své tělo a zdraví, o těchto rizicích snad ví úplně každý a cvičit se dá jistě i zdravě a určitě netřeba dohánět "nasypané sportovce", s tím se bohužel setkávám hodně často a tuhle módu naprosto nechápu, ve středním věku končí v invalidním důchodě, případně rovnou v márnici, tzv. "sypání" vede rychle k selhávání srdce, jater, takže před tímto opravdu bych rád každého varoval, takže zátěž volit rozumnou a v žádném případě "nesypat", děkuji za dotaz.

Související dotazy

Výhřez ploténky
Výhřez ploténky Přechodný typ obratle lumbosakrálního.Susp.lumbalizace...
Výhřez ploténky
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli může bankování...
Výhřez ploténky a bolest zad
Vyhrez. Prosim o radu. Mam vyhrez bederni patere a...
Mám výhřez ploténky v bederní části L4-L5, 4mm
Dobrý den. Je mi 17 a už delší dobu (asi rok a půl?)...
Výhřez ploténky a bolest zad
Dobrý den,mám velké bolesti krční a bederní páteře.Zasílám...
Výhřez ploténky
Dobrý den,mám 2 dotazy.Před půl rokem jsem měla výhřez...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mohli by jste mi říct, zda šlo o záchvat nebo o nějakou nevolnost?

Dobrý den, nedávno mi lékaři diagnistikovali Gilbertův syndrom. Měla jsem...

Mohli by jste ohodnotit, zda moje maminka nebere zbytečně moc stejných léků?


Mohli by ste mi poradit ako sa môžem stravovať?ked chodím do fitka?

Dobrý den chcela by som si nasadit dietu, ale neviem aká by mohla byť vhodná...

Mohlo by být toto znaménko nebezpečné?

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda by se u znaménka na přiložené fotografii...

Mohlo by dojit k zastaveni menstruace tím, že by otěhotněla přesně v den, kdy má pravidelně měsíčky dostat?

Dobrý den Jen bych se chtěl zeptat,moje přítelkyne se mnou spala naposledy v...

Mohlo by jeho přejídání UM ledviny poškodit?

Dobrý den, můj syn 5 týdnů, 4.200 kg je krmen um-nutrilon. Je velký jedlík,...

Mohlo by jít o dráždivost nebo hypertonii?

dobrý den, mám dotaz ohledně našeho 7 měsíčního chlapečka. Porod byl spontánní,...

Mohlo by jít o příznaky celiakie?

Dobrý den. Mám dotaz ohledně bolesti břicha. Často se nadýmám, chodím třeba...

Mohlo by jít o syfilis?

Zdravím, na konci ledna jsem měla nechráněný pohlavní styk. Po nějaké době potom...

Mohlo by jít o syfilis?

Dobrý den. Paní doktorko,toto se mi udělalo na jazyku.Nevím,co to je a mám strach,aby...

Mohlo by sa jednať o nejakú sexualne prenosnú chorobu?

Dobrý deň, dneska ráno sa mi v oblasti genitálii objavil bolestivý vred. Mohlo...

Mohlo by se jednat o autismus?

Dobry den,chtěla bych znát názor odborníka ,předem moc děkuji za odpověd, jedná...

Mohlo by se jednat o cukrovku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli by se náhodou mohlo jednat o cukrovku....

Mohlo by se jednat o leukemii?

Dobrý den, již druhý měsíc mě pobolívá dole na levé straně břicha u žeber.....

Mohlo by se jednat o lymfom?

Dobry den, Pri odberu krve mi bylo zjisteno zvysene crp 11,24 a hodnota...

Mohlo by se jednat o melanom?

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda by se u znaménka na přiložené fotografii...

Mohlo by se jednat o nádor či cystu?

Dobrý den, dnes jsem byla na prohlídce u gynekologa a tam mi zjistili, že mám...

Mohlo by se jednat o natrávenou krev?


Mohlo by se jednat o nějaký článek parazita, nebo je to spíš nějaká nenatrávená potrava?

Dobrý den, opakovaně poslední týdny nacházím ve stolici tyto útvary - viz foto,...

Mohlo by se jednat o sifilis?

Kapku si foto přibližte, jedná se o pupínek na žaludu.

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Svědění mezi lopatkami


Hemoroidy a roupy

Dobrý deň, už zhruba 3-4 deň trpím častým svrbením v oblasti konečníka a prechádza...

Panická porucha a její projevy


Přirostlá předkožka


Nitroděložní tělísko

Dobrý den, více než před měsícem jsem si nechala zavést nitroděložní tělísko...

Slabost, záškuby svalů

Dobrý den, chtěl bych se s Vámi poradit jak bych měl dál postupovat a možná...

Pervitin, důsledky užívání


Test na HPV a moluska


Očkování proti covid-19 po prodělání onemocnění

Dobrý den, pokud před 3 měsíci covid, je problémové po 3 měsících očkování...

Krev v uchu

Dobrý den,už asi dvakrat se mi stalo,že jsem se vzbudila a měla jsem pocit v...

Bolest prsu u muže

Dobrý den, můj přítel má min. 2 měsíce neustálé bolesti v levém prsu pod bradavkou....

Spolknutí pecky od meruňky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat do jaké míry je nebezpečné spolknutí pecky...

Atypie žlázových buněk (nespecifikováno) + smíšená flóra

Dobrý den, z výsledku kontrolní cytologie u gynekologa mi vyšel nález Atypie...

Elicea - nežádoucí účinky?

Dobrý den, již asi 2 a půl měsíce užívám antidepresivum Elicea (5g). Na hodně...

Extrakce kovů


Extrasystoly

Extrasystoly. Dobrý večer. Po letech se mi vrátily extrasystoly. A to asi...

Epilepsie a tetování

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli se mohu nechat tetovat (malá kérka...

Bolest ramene a plic

Dobrý den, už skoro týden mě bolí plíce a začalo mě bolet levé rameno a podpaží,...

Dysplastické mateřské znaménko

Dobrý den, Bylo mi odstraněno známénko, u kterého mi doktor řekl, že se jednalo...

Teplota spermatu

Dobrý den, mám poněkud zvláštní dotaz. Zajímalo by mě jakou správnou teplotu...

Reklama