Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Možná vysoka dávka Euthyroxu

Endokrinologie Lucie 2.7.2015

Váš dotaz: Paní doktorko. Ráda bych se zeptala, jakou dávku Letroxu nebo Euthyroxu byste nasadila při hodnotách TSH 8,1, T4 12,1. Paní doktorka mi nasadila hned 50 a už po měsíci mám vždy tak jednou za 14 dní - obvykle večer - brnění celého těla, pak následně i vedne třes rukou, jsem nesoustředěná, těžko se mi pracuje. V práci se mi stává, že mám jakoby tlak v hlavě, motá se mi hlava, nebo dělá špatně od žaludku. Ted beru tuto dávku už 3,5 měsíce, hodnoty jsou TSH 3,2, T4 17,7, ale cítím se čím dál hůře. Může to být touto dávkou?Když jsem začla Euthyrox brát, vážila jsem 54 kg, nyní vážím 52 kg, nebot tyto stavy napětí mi způsobují nechuť k jídlu. Je možné třeba dávku snížit? Děkuji. Dnes prvně jsem měla Letrox, jinak doposud jsem brala Euthyrox.Odpověď odborníka: Já bych léčbu zcela vysadila. Hodnota TSH před léčbou nebyla až tak vysoká a hodnota fT4 byla v normě. Proto se domnívám, že léčba není nezbytná a stačí nález pravidelně kontrolovat. Navíc pokud vám Euthyrox působí uvedené obtíže, bude to dělat patrně i Letrox (jde o stejnou účinnou látku).Dobrý den,

Dekuji pani doktorce za odpověd
kopíruji předchozí komumikaci a ráda bych ještě věděla, za jak dlouho po vvysazeni.leku bych mela pocitit pripadnou zmenu. Dekuji



Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den,
pokud byly dané obtíže opravdu dané léky, efekt se dostaví nejspíš do několika dnů po vysazení. Nejedná se o projev předávkování léky (hodnoty jste měla zcela v normě), takže není třeba nějak delšího času, který by zabrala např. změna hormonálních hladin. Štítnou žlázu bude potřeba nadále sledovat, zvýšené hodnoty TSH by mohly do budoucna znamenat růst žlázy, tvorbu uzlů, metabolické komplikace, nebo problémy s otěhotněním či těhotenstvím jako takovým. Pokud budou hodnoty TSH chronicky vyšší, nebudou mít tendenci klesat (např. na léčbě jódem, selenem), léčbu Letroxem by přece jenom bylo vhodné zkusit.
Mějte se hezky.

Související dotazy

Euthyrox - vysoká dávka
Dobrý den, mám diagnózu autoimunní thyreoiditida zachycená...
Vysoká sedimentace
Dobrý den, prosím o radu mám vysokou sedimentaci 120...
Vyšší dávka Euthyroxu
Dobry den, dnes jsem si omylem vzala o jeden prasek...
Štítná žláza a dávka Euthyroxu
Dobrý den,chci se zeptat,beru každý den euthyrox 75...
Vysoká děložní sliznice
Dobrý den,včera mi byla naměřena vysoká děložní sliznice...
Vysoká sliznice dělohy
Dobrý den, je mi 38 let, mám 2děti a po druhém porodu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možná schizofrenie?

Dobrý den, mám problém s přítelem, se kterým jsem 3 měsíce. Od jeho přátel...

Možná souvislost vzniku metastáz při rozlití krve v dutině břišní

Dobrý den, můj otec podstoupil loni v říjnu operaci adenokarcinomu, který...

Možná spalničky?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, moje 4letá sestra má všude po rukou a bříšku...

Možná TBC

Dobrý den, chci se zeptat kamaráda manželka byla na tuberkulinovým testu a zřejmě...

Možná těhotná?

Dobrý den, již měsíc neužívám HA. Cca po dvou týdnech jsme s přítelem měli 2x...

Možná torze varlete

Dobrý den, prosím o předání pl +urlog, včera jsem zde řešil otázku ohledně bulky,...

Možná tříselná kýla

Dobrý den, mám podezření na tříselní kýlu. Zřejmě jí mám již několik týdnů,...

Možná voda v uchu?

Dobrý den, před třemi dny jsem navštívila ORL s bolestí v uchu. Bolest byla...

Možná vyrážka na penisu

Dobrý den. Je mi 18 let a asi před týdnem se mi po práci objevila tato světlá...

Možná vyrážka na penisu?

Dobrý den, chci se zeptat, jestli na přiložené fotce vidíte nějakou vyrážku?...

Možná vzteklina u psa

Dobrý den, omlouvám se dotaz, asi budu vypadat jako blázen, ale hlodá mi v hlavě....

Možná vzteklina(nemoc) ?

Dobrý den Včera(7.1.2015) cestou ze školy šla paní se psem a když ho volala...

Možná záměna uzlin za křečové žíly?

Dobrý den, omlouvám se za svůj dotaz předem. Možná mám jen zbytečné panické...

Možné alergie

Dobrý den, již několik let mne provází problémy s pálením nosu, očí, citlivostí...

Možné bradavice na genitáliích

Dobrý den, už asi 3. měsíc si všímám na předkožce nějaké anomálie, je to seskupení...

Možné bradavice na penisu

Dobrý den, mám menší problém s bradavicemi na ruce, chodím ke kožnímu lékaři...

Možné hemeroidy?

Dobrý den, paní doktorko. Chtěla bych Vás poprosit o radu. Je mi 21 let, studuji...

Možné hiv

Dobry den, uz jsem se tu parkrat ptal a od te doby se moje problemy nezlepsili...

Možné interakce komplexu vitaminů a antidepresiva


Možné jaterní potíže

Dobrý den, před pár lety jsem prodělal infekční mononukleozu, která byla...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Na začátku nemoci jsem měla 52 kilo a pa roce marodění a pojídání léku, jsem na 90 kg

Dobrý den, chtěla bych se vas zeptat na Medrol. Uz téměř rok a půl beru Medrol...

Uvíznutí prášku v krku

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda je možné že při polykání prášku se může...

Zápach z úst / čepy na mandlích

Dobrý den, delší dobu mě trápí zápach z úst, způsobený čepy na krčních mandlích....

Na začátku července jsem spadla na kolečkových bruslích

Dobrý den, ráda bych slyšela názor odborníka, proto se obracím na vás. Na začátku...

Špatné výsledky spermiogramu

Dobrý den pane doktore, přítel byl na spermiogramu a výsledky dopadly špatně....

Na vnitřní straně stehen se mi dělají malé fleky

Dobrý den na vnitřní straně stehen se mi dělají malé fleky co by to mohlo být,...

Naražené zápěstí?

Dobrý den, včera 2.2. 2012 jsem při tréninku karate dopadl na ruku. Stalo se...

Na varleti bíle pupínky(bouličky)

Dobrý den, prosím vás chtěka jsem se jenom zeptat, že můj přítel má na varletech...

Na vagině(na pyskách) se mi udělaly takový pupínky

Dobrý den, mam takový problém.. Na vagině(na pyskách) se mi udělaly takový pupínky,...

Na úvod mého dotazu musím...

Na úvod mého dotazu musím podotknout, že se od roku 2004 léčím s chronickou...

Na urologii mi zjistili ureaplasmatickou infekci

Dobrý den, na urologii mi zjistili ureaplasmatickou infekci a propioni bacterium....

Flek (na penisu)

Ještě takový dodatek. Sex jsme měli s přítelkyni asi před měsícem a půl,jelikož...

Na těle se mi obzvláště při zpocení/po sportovním výkonu objevuje červená kožní vyrážka

Dobrý den, Rád bych využil vašich služeb a nechal se objednat k lékaři. V poslední...

Žíla na penisu po masturbaci

Dobrý den, mám takový problém. Dnes po zcela normální masturbaci se mi zvýraznila...

Na stydkém pysku u klitorisu se mi udělaly dva hnědé flíčky

Dobrý den, na stydkém pysku u klitorisu se mi udělaly dva hnědé flíčky stejné...

Na straně předkožky penisu mám bílé fleky a kůže je zdrsnělá a vystouplá

Dobrý den pane doktore/paní doktorko, obracím na Vás s kožním problémem v intimní...

Pálení při močení s krví

Dobry den , vcera jsem se hodne opil. V noci i rano jsem mel nechraneny pohlavni...

Na spodním očním víčku se mi udělal výrůstek

Dobrý den, na spodním očním víčku se mi udělal výrůstek.. Ten tam mám už...

Bolest lýtka

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat ohledně bolestivosti mého levého lýtka. Začalo...

Na spodni casti pytliku jsem si nahmatal jakoby nateklou (tvrdsi) cast kuze

Dobry den,na spodni casti pytliku jsem si nahmatal jakoby nateklou (tvrdsi )cast...

Reklama