Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Možná schizofrenie?

Psychiatrie Venca 4.8.2015

Dobrý den,
mám problém s přítelem, se kterým jsem 3 měsíce. Od jeho přátel jsem se dozvěděl, že u něj dockázelo s ex přítelem často k hádkám a fyzickému napadení a byl hospitalizován v Opavě kvůli svým stavům úzkosti a depresemi. Dále jsem zjistil, že si neustále vymýšlí příběhy, které nejsou pravda, ale je si vědom toho, že lže lidem.Lidé si to mezi sebou řeknou a on pak vše popře, že takhle to nebylo nebo že to neřekl a urazí se a všechny pošle někam a neexistují pro něj, nemá už skoro žádné přátelé v současné době. Je často podrážděný, znuděný, urážlivý, nervní (kouše si nehty, poklepává nohou), často se mu mění nálady, ráno vstane s dobrou náladou, je vysmátý, pak vyhledává hádky, pak je někdy dětinský, pak zase znuděný, vyvolává hádky a neustále se to mění. Nemá žádné záliby ani koníčky, nedokáže se mnou koukat ani na žádnej film, je nesoustředěný po dvaceti minutách.V léčebně bral antidepresiva před dvěma lety, nyni neužívá vůbec nic. Někdy se mu špatně spí a pozdě usíná, ráno nejí, většinou si dá kávu a cigateru a pak až oběd. Někdy má žravku celý den a někdy naopak nejí skoro vůbec a stačí mu 5 kav a krabička cigaret a většinou si dá nějaký alkohol, který mu kontrolují a neopíjí se tak jako dříve. Nemá často empatické cítění s druhýma, říká věci, které ostatní raňuje a on si to neuvědomuje, říká věci, které patří do soukromí nebo mu jsou svěřeny a on si je třeba dokreslí a podá jinak a je uražený, když mu někdo něco vytkne a hned se hádá. Nesnáší být středem pozornosti a dělá mu problémy být ve velkém davu lidí. Na akcích se nikdy nevzdáli z dohledu, neustále kontroluje, kde se nacházím a po chvíli přijde a dá si sem tam pivo. Ale miluje naopak komunikaci s lidmi v práci, tam se směje je sám sebou a užívá si to a práce ho baví. Když však jde domů z práce nebo do práce nebo kdekoliv jinde sám, má potřebu pokaždé telefonovat, nedokáže jít sám, cítí se v bezpečí, když telefonuje.Prosím tedy o radu, zda se může jednat o schizofrenii, halucinace ani hlasy neslyší a soužití s ním je někdy náročné, ale máme se rádi, jen si myslím, že by mu měl pomoct odborník, ke kterému dal souhlas jít, ale brání se tomu že je nemocný.Díky předem za odpověď

MUDr. Petr Jugas
Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

Milá Venco
Váš přítel má dvojí závislost- alkohol,cigarety.
Jediný,kdo jej může vyléčit je on sám-abstinencí.
Bude li abstinovat,pak záhy poznáte,zda je normální anebo zda je kromě závislosti i hysterický psychopat.Psychopat je neléčitelný.
Skáčete-li ráda po hlavě do studny,klidně ve volném pádu,ruku v ruce se závislým protivou pokračujte.
Toužíte-li po normální vztahu,prchejte jinam.

s :-) pozdravem Váš vzdálený lékař Petr Jugas

Související dotazy

SCHIZOFRENIE
Dobrý den,jak se diagnostikuje schizofrenie a jak je...
Schizofrenie
Dobrý den. Slyšela jsem, že při schizofrenii se těsně...
Dědičnost schizofrenie ?
Dobry den, chci se zeptat, zda se genetickym vyšetřením...
Erekce a schizofrenie
Vím, že k tvorbě testosteronu je zapotřebí pokyn z...
Schizofrenie
DObrý den , můj dotaz se týká vedlejších účinků antipsychotik.Naše...
Mám diag. paranoidní schizofrenie, deprese a hebefrenní schizofrenie
Dobrý den. Mám diag. paranoidní schizofrenie, deprese...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možná přirostlá předkožka

Dobrý den, rád bych se zeptal jestli nemám přirostlou předkožku k žaludu. Při...

Možná radikulopatie?

Dobrý den.Před 3měs. mě náhle přepadla velice silná bolest vystřelující z místa...

Možná rakovina vaječníku

dobrý den, jak dlouho trvá, než je vaječník postižen nádorem ? Je možné, že...

Možná rakovina?


Možná reakce na Encepur?

Možná reakce na Encepur? Byla jsem přeočkovaná Encepurem po pěti letech. Po...

Možná reakce na očkování silgard

Dobrý den, dcera, 13 let, je den po třetím očkování proti rakovině děložního...

Možná revma-přírodní cesta?


Možná roztroušená skleróza?

lékaře: Dobrý den. Chci se zeptat na svého přítele. Před dvěma týdny ho propustili...

Možná Seborea

Dobrý den, už nějakou dobu mám na hlavě, okolo pusy, na zádech, hrudi, a na...

Možná seronegativni artritida, jake doplnky stravy?


Možná souvislost vzniku metastáz při rozlití krve v dutině břišní

Dobrý den, můj otec podstoupil loni v říjnu operaci adenokarcinomu, který...

Možná spalničky?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, moje 4letá sestra má všude po rukou a bříšku...

Možná TBC

Dobrý den, chci se zeptat kamaráda manželka byla na tuberkulinovým testu a zřejmě...

Možná těhotná?

Dobrý den, již měsíc neužívám HA. Cca po dvou týdnech jsme s přítelem měli 2x...

Možná voda v uchu?

Dobrý den, před třemi dny jsem navštívila ORL s bolestí v uchu. Bolest byla...

Možná vyrážka na penisu

Dobrý den. Je mi 18 let a asi před týdnem se mi po práci objevila tato světlá...

Možná vyrážka na penisu?

Dobrý den, chci se zeptat, jestli na přiložené fotce vidíte nějakou vyrážku?...

Možná vysoka dávka Euthyroxu

Váš dotaz: Paní doktorko. Ráda bych se zeptala, jakou dávku Letroxu nebo Euthyroxu...

Možná vzteklina(nemoc) ?

Dobrý den Včera(7.1.2015) cestou ze školy šla paní se psem a když ho volala...

Možná záměna uzlin za křečové žíly?

Dobrý den, omlouvám se za svůj dotaz předem. Možná mám jen zbytečné panické...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Měsíčky z nervozity

Dobrý den, vážená poradno, dnes poprvé jsem užila před zkouškou preparát GUAJACURAN,...

Bolest pod nehtem

dobrý den mám bolestivý palec na levé noze ,jednou jsem měla totiž obuté lodičky...

Ti měsíční dítě třepe rukami a kope nohami

Dobrý den, mám syna pet mesicu a casto trepe rukama. Nevim jestli je to projev...

Bolest a štípání vagíny

Dobrý den, mou přítelkyni (16) už pár dní trápí jeden problém, bolí ji vagína...

Kvasinky

Dobrý den, asi před týdnem mně přítelkyně uspokojovala ústy, když jsem předtím...

Bolest ucha


Výplach ucha při rýmě

Chtěl bych se zeptat jestli je výplach ucha účinný i při rýmě. Děkuji.

Kolapsový stav, bolesti břicha o kojící matky v šestinedělí

Dobrý večer, jsem 3 týdny po porodu a dítko plně kojím. Předevčírem odpoledne...

Pocit plnosti břicha


Zubní náhrada (mezerník) pro dítě

Dobrý den, je nutné pořizovat mému 4,5 letému synovy, který si před 2 měsíci...

Píchání u srdce po katetrizační ablaci

Dobry den, prosim o radu, pred mesicem jsem podstoupila katetrizacni ablaci(sinove...

Akné a vitamin B 12

Dobrý den, cca 3 týdny jsem užívala injekčně vitamin B 12 (3x týdně) a strašně...

Výtok z pochvy, zlatý stafylokok

Dobrý den, měla jsem problémy s výtokem s pochvy gynekoložka mi napsala lék...

Černé tečky vypadající jako logr ve stolici

Dobrý den dnes jsem měla bolesti v podbříšku a ejhle měla jsem řídší stolici...

Bolest levého varlete

Dobrý den, už zhruba měsíc mám značně zvětšené levé varle. Ráno je to v pořádku,...

Potíže v podpaží

Dobrý den, Asi už 14 dní mě parkrat za den zasvedí v podpaží a občas i trochu...

Bederní páteř - bolesti

Dobrý den, mám bolesti v bederní páteři, v kříži a někdy mě bolí kyčle na pravé...

Doxyhexal 200mg při léčení Ureaplasmy


Výplach uší

Dobrý den pane doktore, včera jsem podstoupila výplach uší. Dnes se mi motá...

Mykóza

Už dlouho mě trápí že po i při pohlavním styku mě pálí až bolí, při čůrání řeže,pálí,na...

Reklama