Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Možné hiv

Praktické lékařství Jaroslav 22.12.2016

Dobry den,
uz jsem se tu parkrat ptal a od te doby se moje problemy nezlepsili a nektere spis jeste zhorsili a u praktika jsem byl uz nekolikrat a na nic neprisel ( odbery vzdy v poradku).
Me jadro problemu je v tom, ze jsem mel pred nejakou dobou ( cca 50 dny ) rizikovy styk a bohuzel se ted dost obavam toho, ze diky tem problemum jsem se mozna nakazil. Po zhruba 2 tydnech po tom riziku jsem mel prujem nekolik dni, dost jsem se potil v noci a take me zacla bolet hlava a v krku s tvorbou aftu ( strucne receno se citim jak na chripku ci mononukleozu s nachlazenim v jednom). Nato, ze uz je to skoro tech 50 dnu , tak se to nelepsi a spis se to drzi stejne ci je to nektery den horsi, ale zkouseli mi delat test v 33 den ( protilatky hiv s hodnotou 0.24 + PCR s vysledkem negativni) a dalsi ve 47 den a taktez negativni s laboatorni hodnotou 0.37 ( desime ta zvysujici se hodnota).
Tak prave nevim zda jsem pripadne nakazen ( zda uz by to odhalili a nebo ne) a nebo jsou potize zpusobene uplne necim jinym, ze se citim mizerne a je mi blbe jak pri chripce ci mononukleoze ( tu pry taky nemam ), ale navalem horka, kaslem, rymou, bolestma hlavy i svalu a uzlin, bolestma v krku a v puse nekolika afty trpim stale i zazivacima obtizema s prujmy.
Uz me nenapada co by to jeste mohlo byt a kam zajit ( jestli treba na infekcni, ale tam me bez doporuceni nevemou a doktor mi ho nenapise pry zbytecne a urcite mi reknou, ze tech 50 dnu je malo, ze musim az tech 90 dnu, ale to uz asi zdravotne nevydrzim.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, myslím si, že gro Vaších aktuálních potíží bude psychosomatického původu, vychází to z Vašeho strachu z možné nákazy. Velice důležité pro Váš budoucí život bude především respektovat pravidla bezpečného sexu jako prevence infekce i jiné nežli jenom HIV, jako chlamydie, kapavka, HPV, syfilis a jiné sexuálně přenosné nemoci. Testování na HIV má svá pravidla. Testy na HIV nikdy nezjišťují přítomnost viru v těle, ale sledují výskyt určitých specifických bílkovin. Těmito bílkovinami jsou protilátky (mezinárodně označované Ab) a antigeny (Ag). Antigeny se začnou v těle objevovat přibližně po třech týdnech od infekce. V této době začínají být detekovatelné testy. Asi o týden později tělo vytvoří tak velké množství protilátek, že antigeny již nejsou detekovatelné. Přibližně po šesti týdnech od infekce antigeny v těle začnou ubývat. Následně začínají být testem zjistitelné protilátky. Jednou vytvořené HIV protilátky nevymizí a lze je vždy testem odhalit. Test však již neumí zjistit, jak dlouhá doba od nákazy uplynula. Základní omezení testu: test by měl být proveden až po uplynutí tzv. imunologického okna. Délka imunologického okna závisí na typu testu (například u slinného testu je třeba dodržet tříměsíční interval), na momentálním zdravotním stavu testované osoby (například přítomnost žloutenky typu C nebo syfilidy či užívání některých léků (například kortikoidů, anabolik, některých antibiotik a onkologických léků) může imunologické reakce zpomalit) a dalších faktorech. Obecně se nedoporučuje opakované testování kvůli jednomu potenciálnímu riziku, protože přispívá k nárůstu úzkosti a předčasný test uklidnění stejně nepřinese, toto nastalo u Vás. Takže pokud se nejednalo o nechráněný pohlavní styk s homosexuálem či intravenózním narkomanem, je riziko přenosu HIV v naších podmínkách minimální. Test po 6-ti týdnech od styku by jsem považovala již za průkazný s jeho negativním výsledkem, doplnila by jsem ještě odběr na ostatní STD, VHB, VHC a všechny výše uvedené a to ideálně cestou infektologa či dermatovenerologa, ani k jednomu nepotřebujete doporučení od praktika. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

HIV
Dobrý deň, dal som si spraviť vyšetrenie HIV a ostatných...
Je možné, že jsem se mohl nakazit Aids/Hiv?
Dobrý večer, Před dvěma týdny jsem měl chráněny pohlavní...
HIV
Dobrý den. Nedavno jsem mel chraneny sex se zeneou...
HIV
Dobrý den, cca před měsícem jsem měla nechráněný pohlavní...
HIV
Dobry den, mam dotaz... Mel jsem par sexualnich partnerek,...
HIV?
Dobry den, mohou ty trvajici obtize ( neustale extremni...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možná vyrážka na penisu

Dobrý den. Je mi 18 let a asi před týdnem se mi po práci objevila tato světlá...

Možná vyrážka na penisu?

Dobrý den, chci se zeptat, jestli na přiložené fotce vidíte nějakou vyrážku?...

Možná vysoka dávka Euthyroxu

Váš dotaz: Paní doktorko. Ráda bych se zeptala, jakou dávku Letroxu nebo Euthyroxu...

Možná vzteklina u psa

Dobrý den, omlouvám se dotaz, asi budu vypadat jako blázen, ale hlodá mi v hlavě....

Možná vzteklina(nemoc) ?

Dobrý den Včera(7.1.2015) cestou ze školy šla paní se psem a když ho volala...

Možná záměna uzlin za křečové žíly?

Dobrý den, omlouvám se za svůj dotaz předem. Možná mám jen zbytečné panické...

Možné alergie

Dobrý den, již několik let mne provází problémy s pálením nosu, očí, citlivostí...

Možné bradavice na genitáliích

Dobrý den, už asi 3. měsíc si všímám na předkožce nějaké anomálie, je to seskupení...

Možné bradavice na penisu

Dobrý den, mám menší problém s bradavicemi na ruce, chodím ke kožnímu lékaři...

Možné hemeroidy?

Dobrý den, paní doktorko. Chtěla bych Vás poprosit o radu. Je mi 21 let, studuji...

Možné interakce komplexu vitaminů a antidepresiva


Možné jaterní potíže

Dobrý den, před pár lety jsem prodělal infekční mononukleozu, která byla...

Možné komplikace domácího klystýru vodou z kohoutku

Dobrý den, Udělala jsem si klystýr přípravkem z lékárny a poté ještě vodou...

Možné komplikace po sklerotizaci varikokély

Dobrý den, Před čtyřmi lety jsem absolvoval sklerotizaci varikokély u údajně...

Možné lékové kombinace


Možné nakaza něčím???

Dobrý den, poslední dobou hrozně trpím na recividujicí afty a opary, kterých...

Možné namožení třísel

Vyskytl se u mě problém.Jsem aktivní fotbalista a asi před měsícem mě začlo...

Možné následky vysoké dávky Ibalginu

Dobrý den, mám dotaz... Kamarádka 19 let, váží 56 kilo a měří 156 cm. Snědla...

Možné natržení análního otvoru

Dobrý den, mám trochu delikátní dotaz, a než pomažu k lékaři potřebuji radu. Před...

Možné natržení uzdičky penisu

Asi před třemi dny jsme s přítelkyní měli pohlavní styk a když jsem ho do ní...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Antikoncepce

Dobry den, Mam dotaz ohledne me hormonalni antikoncepce. Bohuzel jsem spatne...

Bolesti konečníku


Výtok z prsu

dobrý den,již delší dobu mám výtok z jednoho prsu,nejprve je hustý šedý ale...

Pálení celého těla

Dobrý den, jelikž nevím kam můj dotaz zařadit, obracím se na vás. Je mi 49 let,...

Střevní chřipka - rizika na konci těhotenství a v případě porodu


Bolest hlavy, sucho v ústech, únava po probuzení

Dobrý den, již velmi dlouhou dobu se mi nestalo, že bych se probudil ráno svěží...

Bolesti zad vystřelující do ruky

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou ohledně konzultace mého stavu. Mám již...

Vyrážka na penisu


Bolesti hlavy

Je mi 18 let a mám na vás dotaz. Mám nízký tlak takže se mi skoro furt motá...

Cukající palec

Dobrý den, před pár dny se mi začalo objevovat podivné cukání palce na pravé...

Žluté fleky na zorném poli po Betakarotenu

Dobrý den, vyzkoušel jsem asi všechny opalovací přípravy i ty nejdražší a absolutně...

Vyrovnaná lordosa


Znecitlivění chodidla při běhu

Dobrý den pane doktore, chtěl bych se zeptat, co může způsobovat znecitlivění...

Krev ve spermatu


DALACIN C - pouziva se na spalovyho streptokoka ci ne?


Pervitin, důsledky užívání


Výtok je cítit močí


Bolest konečníku po průjmu

Dobrý den, minulý týden jsem brala antibiotika a měla jsem silný průjem, antibiotika...

Zánět žaludu

Dobrý deň Vám prajem . Mám asi takýto problém. Kuk fotografia

Bolest hlavy vlevo vzadu

Dobrý den, již tak týden a půl mne bolí vlevo vzadu hlava. Bolest je to někdy...

Reklama