Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Možné komplikace po sklerotizaci varikokély

Praktické lékařství Tomáš 11.12.2014

Dobrý den,

Před čtyřmi lety jsem absolvoval sklerotizaci varikokély u údajně nejlepšího radiologa na tento problém, MUDr Václava Janíka v nemocnici Královy vinohrady v Praze. Pár dnů po zákroku u mě stoupla teplota na 37,5 stupně, kde se držela cca dva měsíce. Žádné jiné průvodní symptomy, jako například zánět dýchacích cest, které by poukazovaly na virózu, se neobjevily. Ještě další dva roky jsem měl pod paží 37C, což u mě nikdy nebyla normální teplota, ale to předbíhám událostem. Krátce po nárůstu teploty se objevily další symptomy – mazlavá stolice, zvýšený tlak, otékání prstů, pocity zimnice, náhlé zteplávání nosu a lící, pálení kůže – vše v rozmezí pár týdnů. Několikrát jsem se obrátil na dr. Janíka, jestli se nemůže jednat o reakci na sklerotizační látku, která dle mých informaci v těle zůstává navždy. Pokaždé mě ujišťoval, že to není možné. Výše uvedené symptomy přetrvávají dodnes (4 roky), přestože se jejich intenzita za tu dobu zredukovala asi na 20%. Žít se s tím dá, ale je to život na houby. Od té doby jsem samozřejmě podstoupil řadu vyšetření včetně kolonoskopie, vyšetření srdce, všemožných krevních testů na autoimunitní choroby a ultrazvuků – vše negativní. Dospěl jsem do stádia, kdy hodlám trvat na odstranění sklerotizační látky z těla, přestože nemám záruku, že je za komplikace zodpovědná, čistě jen na základě toho, kdy komplikace začaly, ale než tak učiním, chci získat co nejvíce odborných názorů.

Děkuji za Váš čas

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček


Dobrý den, pane Zahradníčku. K Vašemu dotazu lze uvést, že souvislost potíží s příslušným operačním zákrokem je možná, prostě vzhledem k tomu, že reakce na léky (včetně sklerotizační látky) může být velmi individuální a vyprovokování imunitní reakce (jejímiž symptomy by byly Vaše popisované potíže) nelze tedy bohužel vyloučit. Ovšem přínos "odstranění sklerotizační látky" je sporný - injikuje se velmi malé množství, které se odbourává a časem (celkem rychle) z těla vylučuje - nejde o "tmel", kterým by se cévy ucpaly a zůstal tam, zmizení rozšířených žil je dáno "zajizvením" jejich stěn. Chápu, že tato informace Vám pro rozhodování o dalším postupu asi moc nepomohla, doporučuji rozhodně, ačkoliv chápu, že máte za sebou celou řadu lékařských konsultací s neuspokojivým výsledkem, obrátit se opět na toho z lékařů, který zná Váš stav nejpodrobněji, ví výsledky dosud provedených vyšetření a může tedy posoudit, zda v dosavadním postupu nebylo třeba něco přehlédnuto - ačkoliv časová souvislost vzniku problémů s operací je nápadná, sama o sobě nedokazuje příčinnou vazbu...

Související dotazy

Sklerotizace varikokély
Dobry den, syn je objednan na sklerotizaci varikokely.pry...
Sklerotizace varikokély
Paní doktorko, mému vnukovi 12 let má být provedena...
Sklerotizace varikokély
Dobrý den, před cca 5 lety jsem byl na laparoskopické...
Sklerotizace varikokély
Dobrý den, jsem po sklerotizaci varikokély, ale hned...
Sklerotizace
Dobrý den, na utz cév mi byla zjištěna diskrétní (naznačená)...
Stav po sklerotizaci končetin
Dobrý den, je to přesně 3 týdny co jsem po sklerotizaci...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možná vzteklina(nemoc) ?

Dobrý den Včera(7.1.2015) cestou ze školy šla paní se psem a když ho volala...

Možná záměna uzlin za křečové žíly?

Dobrý den, omlouvám se za svůj dotaz předem. Možná mám jen zbytečné panické...

Možné alergie

Dobrý den, již několik let mne provází problémy s pálením nosu, očí, citlivostí...

Možné bradavice na genitáliích

Dobrý den, už asi 3. měsíc si všímám na předkožce nějaké anomálie, je to seskupení...

Možné bradavice na penisu

Dobrý den, mám menší problém s bradavicemi na ruce, chodím ke kožnímu lékaři...

Možné hemeroidy?

Dobrý den, paní doktorko. Chtěla bych Vás poprosit o radu. Je mi 21 let, studuji...

Možné hiv

Dobry den, uz jsem se tu parkrat ptal a od te doby se moje problemy nezlepsili...

Možné interakce komplexu vitaminů a antidepresiva


Možné jaterní potíže

Dobrý den, před pár lety jsem prodělal infekční mononukleozu, která byla...

Možné komplikace domácího klystýru vodou z kohoutku

Dobrý den, Udělala jsem si klystýr přípravkem z lékárny a poté ještě vodou...

Možné lékové kombinace


Možné nakaza něčím???

Dobrý den, poslední dobou hrozně trpím na recividujicí afty a opary, kterých...

Možné namožení třísel

Vyskytl se u mě problém.Jsem aktivní fotbalista a asi před měsícem mě začlo...

Možné následky vysoké dávky Ibalginu

Dobrý den, mám dotaz... Kamarádka 19 let, váží 56 kilo a měří 156 cm. Snědla...

Možné natržení análního otvoru

Dobrý den, mám trochu delikátní dotaz, a než pomažu k lékaři potřebuji radu. Před...

Možné natržení uzdičky penisu

Asi před třemi dny jsme s přítelkyní měli pohlavní styk a když jsem ho do ní...

Možné nechtěné těhotenství

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak moc velká je pravděpodobnost, že bych...

Možné nechtěné těhotenství?

Dobrý den,chtěl bych se zeptat,nedávno jsme si s přítelkyni trochu hráli a udělal...

Možné otěhotnění

Měla bych takový dotaz. Už delší dobu beru antikoncepci Dienille. Beru jí pravidelně,...

Možné otěhotnění

Prasklý kondom. Zdravím. Už asi 10 let beru HA. Ale kvůli nepravidelné menstruaci...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Naražený prst na noze


Terapie virové bradavice

Dobrý den , mám bradavici na levém malíčku u nohy . Již dvakrát jsem byla na...

Vysvětlení odborných názvů

Dobrý den, jsem dva dny po kyretáži dělohy, vzorky odeslány na histologii,výsledky...

Žlutá zapáchající vodnatá stolice

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám 3 měsíční dceru a asi 3 dny má velmi řídkou...

Bolest pod levým žebrem

uz asi mesic mam tupou bolest pod levym zebrem vystrelujici do zad..neni mi...

Káva

Užívám léky Epilan a Lamiktal na epilepsii a nevim jestli muzu pit kavu.

Potrat

Dobrý den pane doktore/doktorko, jsem v 10. Tydnu těhotenství a vse probiha...

Dotaz - hodnoty

Dobrý den, přišli mi výsledky z Gyn a nejsem z toho vůbec moudrá. Můžete mi...

Herpesin ve 33. tt těhotenství

Dobry den, jsemve 33tt a udelal se mi opar na rty. Velikostne prumerny. Mohu...

Pupínky kůže varlat a penisu


Rizika podváhy

Dobrý den, je mi dvacet let a vážím 44.8 kg na 168cm (15.9 BMI). Je to samozřejmě...

Pásový opar?

Dobrý den, v zátylku na hlavě se mi udělala vyrážka která ještě vystoupla jako...

Otlak na palci u nohy

Dobrý den, dceři se udělala tato modřina na palci u nohy. Po koupání měla palec...

Norethisteron až v průběhu menstruace

Dobrý den, chci se zeptat na lék norethisteron, dostala jsem ho od gynekologa...

Cysta spojivky

Zdravím. K očnímu lékaři chodím min. jednou ročně, používám brýle na čtení i...

Bolest v ohybu kolena

Dobrý den, již zhruba měsíc mě bolí v ohybu kolena ze zadní strany nohy. Ale...

Partiální ruptura svalu

Dobrý den, Aktivně sportuji (hraji fotbal) a bohužel jsem si poškodil zadní...

Velice silne páleni konecniku


Otok po operaci kotníku

Dobrý den jsem pátý týden po operaci kotníku(oboustranná zlomenina hlezna)zajímalo...

Histologický nález

Dobrý den, matka nedávno podstoupila kyretáž a v histologickém nálezu je napsáno:...

Reklama