Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Možné příčiny zhoršení bolestí zad

Záda, páteř Jiřina 14.6.2017 redakce uLékaře

Dobrý den,
marodím delší dobu s vyhřezlou ploténkou, mám nález z magnetické rezonance, za sebou nemocnici , obstřik páteře pod CT, kapačky , léky. Úleva nic moc a tak mi do měsíce udělali ještě jeden obstřik. Rehabilitace a nyní mě čekají lázně. / Pravá noha mi zhubla o 8 cm /
ale k dotazu, prosím vás při chůzi , někdy i v klidu mi bolí holení kost , dříve se mi podlamovalo koleno a nyní pravý kotník , prosím o radu, zda si mám nechat udělat nějaké vyšetření a co by to mohlo být. Také se mi natékají kotníky, ale to jsem obvoďákovi říkala poradil mast, mažu a žádné zlepšení.
Děkuji Vám za odpověď
s pozdravem Jiřka

Odpovídá:

MUDr. David Folprecht


dobrý den, ano problém by se mohl svést na tu ploténku, ale samozřejmě bych pro jistotu doporučil provést další vyšetření a vyloučit další možné příčiny, takže určitě odběry krve pokud se dlouho nedělaly, krevní obraz, sedimentaci, CRP, ELFO bílkovin, cukr, jaterní testy, moč, štítnou žlázu, funkce ledvin, dále pak gynekologické vyšetření a test stolice na skryté krvácení a ultrazvuk břicha - jater, slinivky, ledvin, rtg plic a srdce, vyloučit srdeční příčinu otoků, vyloučit špatnou průchodnost žil na nohou a podívat se na léky které berete, některé způsobují otoky atd., takže je potřeba se na věc podívat z více stran a mazání bohužel toto určitě nevyřeší, jistě vám před lázněmi odběry dělají, tak se na ty výsledky poptejte a zvažte další postup, včetně možnosti operace ploténky, i když výsledky těchto zákroků ve vyšším věku mají přece jen problematický efekt, ale měl by to posoudit správně neurochirurg, bohužel často se za zhoršením bolestí zad může skrývat úplně jiné onemocnění, takže je potřeba tato rizika vyloučit a zvážit další postup atd., ještě váš dotaz posoudí náš odborník a napíše vám svůj názor, děkuji a zdravím.

Odpovídá:

MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie Pracoviště: Neurochirurgické oddělení, Lékařská fakulta v Plzni Univerzity Karlovy v Praze a Fakultní nemocnice v Plzni

Dobrý den,
jestli Vaše MR vyšetření není příliš staré (více než půl roku) bude nejlépe, když se poradíte s neurochirurgem o možnostech operačního řešení. Jestli budete vhodným pacientem pro operaci, mohla by být větší část Vašich problémů tímto vyřešena.

Související dotazy

Mám problém s bolestí zad mezi lopatkami.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Mám problém s bolestí...
Různé příčiny bolestí zad
Dobrý den, prosím o vysvětleníRTG nálezu. LS páteř-mírná...
Bolesti zad
Dobrý den, je mi 22 a poslední měsíc se v noci nebo...
Rentgenový snímek popis a vysvětlení příčiny bolestí zad
Prosím o laické vysvětlení popisu rentgenu - oploštělá...
Modřina vzniklá bez příčiny
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat ohledně modřiny která...
Bolest zad
Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor. Cca...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možné otěhotnění?

Dobrý den paní doktorko, Chtěl jsem se zeptat přítelkyně začala brát HA...

Možné početí

Dobrý den,chtěla bych se zeptat. Už hodně let beru antikoncepci Minesse a teď...

Možné poranění injekční jehlou

Dobrý den, včera jsem byla s ročním synem v obchodě a posadila jsem ho do...

Možné poškození zraku miminka?

Dobrý den, mám jeden pro mě nepříjemný dotaz. Mám chlapečka 8 týdnů starého...

Možné poškození zraku optickým laserem z DVD přehrávače

Dobrý den, mám možná hloupý dotaz. Ale přesto se raději zeptám, než začnu zbytečně...

Možné poškození žeber

Dobrý den, mám na Vás dotaz ohledně mé bolesti žeber. Je mi 18 let a jako mnoho...

Možné použití návykové latky

Dobry den, omlouvam se ze takhle píši ale mam dotaz, dnes rano v 5hodin se vrátil...

Možné pozření plastu

Dobrý den. Před nedávnem (cca měsíc) jsme si koupili novou plastovou rychlovarnou...

Možné pozření plastu

Dobrý den. Před nedávnem (cca měsíc) jsme si koupili novou plastovou rychlovarnou...

Možné předávkování


Možné příznaky CMP?


Možné příznaky těhotenství


Možné riziko otěhotnění


Možné spolknutí baterie dítětem?


Možné sražení autem.


Možné sražení hlavy


Možné symptomy RS?


Možné těhotenstí? Ano či ne


Možné těhotenství


Možné těhotenství


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vyrážka na penisu, mazové žlázy na penisu

Mám problém, už 2 roky mě trápí zčervenalá vyrážka ze zadu na penisu, nevím...

Opakující se gynekologické záněty

Dobry den, jsem ve 26. tydnu tehotenstvi a od zacatku mam problemy s vytoky...

Doxybene a alkohol

Dobry den dostal jsem Antibiotika Doxybene 100mg mekke tobolky,proteze jsme...

Vyrážka na předloktí

Dobrý den, cca před měsícem se mi udělala na předloktí vyrážka. Jsou to červené...

Bolest podbříšku a pálení při močení


Opožděná menstruace

Dobrý den, děkuji za odpověď.Jinak jsem zašla k p.gynekologovi a udělal mi ultrazvuk...

Problémy s očima, pálení, řezání, slzení, zarudnutí

Zdravím již asi tři roky mám strašné problémy.oci mi skoro každý den s ničeho...

Boulička konečníku

Dobrý den, u konečníku se mi objevila taková boulička, velikosti pecky od třešně,...

Mám vystouplou žílu na pravé noze

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat na jednu věc, co mě trápí. Dnes, 15.6. jsem...

Bulka nad ritnim otvorem

Dobrý den, dnes sem si nahmatala asi centimetr a půl nad ritnim otvorem bulku....

Molusky

Dobrý den, zhruba čtvrt roku mě trápí molusky v tříslech a v okolí genitálu....

BUlka na konečníku


Brnění prstů, bušení srdce

Dobry vecer,chtela jsem se zeptat na par veci. Zacnu tou prvni. Poslednich par...

Zvětšená slinivka

Dobrý den,mám na Vás dotaz dne 19.3.2010 jsem podstoupila laparoskopické odstranění...

Pokročilá chondrosa

Dobrý den, na základě RTG C páteře mi lékař diagnostikoval pokročilou chondrosu...

Cysta, folikulitida

Dobrý den, tak před třemi dny jsem si našla malou bouličku v třísle u stydkého...

Bílý vřídek pod jazykem

Pod jazykem jsem si našel bílí vridek mám ho asi 3 týdny. Mám pocit spáleného...

Slzení oka

Dobrý den, po druhé za půl roku (naposledny v zimě), mě z ničho nic v noci probudilo...

Bolest v krku při polykání


Vyrážka na penisu

Pod penisem mám už pár let takovou ,,vyrážku´´, mazal jsem i čtvrtým dnem canestem...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×